2025. október 14., kedd - Helén napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 311.

« ...1516171819[20]2122232425... »

  • Sonkás tészta

    Konyhában » Főételek

    A tésztát sós, enyhén olajos vízben megfőzöm. Közben a sonkát apróra felkockázom, és egy edényben a tojással, a tejföllel, a mustárral és a fűszerekkel összeturmixolom. Amikor a tészta megfőtt, leszűröm és a sonkás masszába forgatom. Egy tűzálló tálba tesz...
  • Szőlőpép 9 hónapos kortól

    Konyhában » Bébiételek

    A fehér szőlő leve és húsa nagyon jó emésztést-segítő, így a székrekedős babáknak kifejezetten javasolt. Nem csak az emésztőrendszert, de a vért is nagyszerűen tisztítja. A sötét színű szőlők antioxidáns hatásuk révén a szervezetben található szabadgyököke...
  • Tejberizs gyorsan, nem kavargatva.

    Konyhában » Desszertek

    A vizet megsózom és felforralom. A sós, lobogó vízbe teszem a zacskós rizst, és a felhasználásban javasolt idő előtt 2 perccel leveszem a tűzről, leszűröm, kibontom és visszaöntöm az edénybe. Felöntöm tejjel, és felforralom a rizses tejet. Újraforrás után ...
  • Sárgarépás rizs csirkehússal

    Konyhában » Bébiételek

    A sárgarépát folyó víz alatt megmossuk, és vékonyan meghámozzuk, majd durva reszelőn lereszeljük. A csirkehúst alaposan megmossuk, kis kockákra vágjuk, és a vajon megpirítjuk. A húst nem kell fűszerezni, a csöppségek még nem igénylik az erős ízeket. A megp...
  • Csirkepaprikás csirkeszárnyból

    Konyhában » Főételek

    A csirkeszárnyakat megmosod, megtisztítod a rajta maradt tollpihéktől, és akár fel is darabolhatod, ha jobban szereted úgy. Van, aki csak összeforgatja a szárnyakat és amolyan kis háromszögeket csinál belőle. Ki, hogy szereti. A szalonnát felteszem a tűzre...
  • Tojásmentes piskóta

    Konyhában » Desszertek

    Az almalevet a cukorral, a vanília cukorral, a fél citrom héjával és levével összeturmixolom. A fehéres színű léhez hozzáadom a lisztet, sütőport, sót, szódabikarbónát és az olajat is. A hozzávalókat alaposan összedolgozom. Kivajazott, kilisztezett formába...
  • Lángos

    Konyhában » Desszertek

    Cukros vízben az élesztőt felfuttatom, majd belekeverem a többi hozzávalót is. Lágy tésztát dagasztok. A nyers tésztát meleg helyen hagyom egyszer megkelni, ami kb 20-30 percet vesz igénybe. Ezek után olajos kézzel kis halmokat készítek a tésztából, amiket...
  • Sajttorta

    Konyhában » Desszertek

    A ledarált kekszhez hozzáöntöm az olvasztott vajat. (Én kakaós kekszet daráltam le.) Kézzel jól összedolgozom, majd egy átlagos (24cm) átmérőjű, sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába, vagy kivajazott-kilisztezett kerek formába egyenletesen belenyomkodo...
  • Pizzás tekercs

    Konyhában » Sós apróságok

    Langyos, cukros vízben az élesztőt futtatom. A margarint megolvasztom, hogy könnyen gyúrható legyen. A pizzakrémet ketchuppal elkeverem, és félreteszem egy kis tálban. Az összes többi hozzávalót egy nagy tálban elkeverem az élesztős vízzel. Jól összedolgoz...
  • Zebra süti

    Konyhában » Desszertek

    A száraz hozzávalókat a kakaópor kivételével összekeverem. A zsírt kissé megolvasztom, hogy könnyen kavarható legyen, majd a száraz hozzávalókhoz adom. A tojások hozzáadása után teljesen simára keverem a masszát, és annyi tejet adok hozzá, hogy könnyen leh...
  • Kiskifli

    Konyhában » Sós apróságok

    Az élesztőt 1,5 dl vízben az 1 tk cukorral felfuttatom. A tojáspótló port fél deciliter vízben feloldom, csomómentesre keverem. A liszthez egy csipet sót adok, majd hozzákeverem a feloldott tojáspótló port és a felfutott élesztőt. Az egészet lágy tésztává ...
  • Grízes derelye

    Konyhában » Desszertek

    A grízes derelyét pontosan úgy készítjük, mint a túrós vagy lekváros derelyét, azzal a különbséggel, hogy nem túrót vagy lekvárt teszünk bele, hanem előre elkészített grízt. Mondanám, hogy tejbegrízt, de tejallergiások ugye azt nem ehetik. Ezért a grízt cs...

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media