Sajttorta
|
Sajttorta Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A ledarált kekszhez hozzáöntöm az olvasztott vajat. (Én kakaós kekszet daráltam le.) Kézzel jól összedolgozom, majd egy átlagos (24cm) átmérőjű, sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába, vagy kivajazott-kilisztezett kerek formába egyenletesen belenyomkodom.
Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt barnára sütöm. Nem szedem ki a tortaformából!
A sajtkrémet összekeverem a többi hozzávalóval, majd beleöntöm a tortaformába, a kekszes alapra, és visszarakom a meleg sütőbe 40-50 percig sülni.
Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára. Hűlés közben szilárdulni fog az állaga.
TIPP:- Tálaláskor adhatuk hozzá friss gyümölcsöket (meggy, málna, eper), illetve gyümölcsöntetet is készíthetünk hozzá.
- Még dekoratívabb, ha a tetejét kakaóporral, vagy csokireszelékkel megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok!