2024. május 21., kedd - Konstantin napja

mt

 • Cseresznyemag párna

  Picibabával » Babaholmi

  Cseresznyemag párnaA cseresznyelekvár, cseresznyedzsem készítésekor megmaradt magokat ne dobjuk el. Később jó hasznát vehetjük. Még frissen mossuk meg alaposan, a rajta maradt cseresznyehúst távolítsuk el, és napon szárítsuk meg. A megszárított cseresznyemag évekig eláll, ha nem is kezdünk vele semmit, viszont érdemes kis párnácskákat készíteni belőle, amelyet alkalomadtán csak elő kell vennünk.
 • A cumisüvegek a babatáplálás kis segítői

  Picibabával » Babaholmi

  cumiAmikor a babatáplálás szóba kerül, hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a cumisüvegek nélkülözhetetlen eszközök a szülők számára. Ezek a kis segítők nem csak az anyatejes vagy tápszeres táplálás során válnak elengedhetetlenné, hanem a hozzátáplálás kezdetén is fontos szerepet töltenek be. A cumisüvegek sokszínű világába való belépés határozottan izgalmas, hiszen számos forma, méret és anyag közül választhatunk, hogy megtaláljuk azt, ami leginkább megfelel csemeténk szükségleteinek és a saját preferenciáinknak.
 • Mitől jó egy body? Milyet vegyünk?

  Picibabával » Babaholmi

  bodyMielőtt gyerekem lett volna, minden apró pici ruhadarabot az alapján ítéltem meg, hogy milyen cuki minta van rajta, vagy milyen cuki babás a színe. A funkcionalitásról érthetően gőzöm sem volt. Csak akkor döbbentem rá, hogy melyik jó, és melyik nem, amikor sorra kezdtem kidobálni őket, vagy adtam szeretetszolgálatnak, vagy egyszerűen csak fogakat összeszorítva tűrtem addig, amíg a pöttöm ki nem nőtte végre.
 • A légzésfigyelőkről általában

  Picibabával » Babaholmi

  Az állandó szülői gondoskodást semmi sem pótolhatja, de vannak olyan készülékek, amelyek segítenek abban, hogy a kisbaba környezetében tartózkodó személyek nyugodtabban végezhessék teendőiket vagy pihenhessenek - annak biztos tudatában, hogy a gyermek minden lélegzetvételét és mozdulatát lankadatlan figyelem kíséri.
 • Mitől jó egy rugi?

  Picibabával » Babaholmi

  rugiA világ legpraktikusabb dolga a rugdalózó, vagy, ahogy nagyanyáink hívják: kezeslábas. Sokan összekeverik a tipegővel, pedig egy alapvető különbség van a kettő között: a tipegőnek a rugdalózóval ellentétben nincs lábfeje, pedig téli estéken igencsak fontos, hogy ne legyen meztelenül a gyerek lába még akkor sem, ha a takarót lerúgja magáról.
 • Alkoholos kézfertőtlenítő spray házilag

  Picibabával » Babaholmi

  Alkoholos kézfertőtlenítő spray házilagA szórófejes flakonba először az alkoholt tesszük bele, majd abba csepegtetjük és keverjük az illóolajat. A végén adjuk hozzá a vizet, majd lezárjuk a flakont és alaposan összerázzuk. (Ha a víz és az alkohol sorrendjét fölcseréled, akkor is működni fog, csak alaposan rázd össze.)
 • Tejfogak, ha előbújnak

  Picibabával » Babaholmi

  Tejfogak, ha előbújnak Az első fogacskák megjelenése egyszerre örömteli és stresszes időszak. Örülünk, hiszen a csemeténk egészségesen fejlődik,  de a fogzás okozta fájdalom még a legvidámabb kisbabát is nyűgössé, étvágytalanná teszi – csakúgy, mint az aggódó szülőket.
 • Szobatisztaságra nevelés gyerekjátékkal - Pisi és Kaki a játékboltok polcain

  Picibabával » Babaholmi

  Szobatisztaságra nevelés gyerekjátékkalSzerintem nagyon durva, hogy a gyerekeket ezzel a játékkal próbálják szobatisztaságra nevelni olyan címszóval, hogy megtanítják a kicsiknek, hogy hol van a kakinak és a pisinek (pee and poo) a helye. Tegyük fel, hogy minden okítás a legjobb úton halad, és a kölök beveszi, hogy a kaki és a pisi helye a biliben van.
 • Gyerekpóráz, babahám

  Picibabával » Babaholmi

  babahámKi gondolná, hogy a kutyáknak használatos kutyahám mintájára olyan szerkezetet kezdenek gyártani, ami a kisgyerekek kordában tartására alkalmas. Még a gondolata is... érdekes. Egészen addig, amíg nem gondolunk bele jobban, hogy mi ez, hogyan használható, és milyen célt szolgál. Természetesen a kutyák esetében a hám és a póráz együttesen arra jó, hogy a gazdi kordában tartsa a rohangáló kutyust, megóvja tőle a járókelőket, illetve megvédje az autóktól és egyéb járművektől a kedvencét. Babák esetében mondjuk más, de mégis hasonló a helyzet.
 • Pee-pee teepee, azaz a pipitől megvédő kúp

  Picibabával » Babaholmi

  pipiMár biztosan iszonyatosa régen kitalálta valaki ezt az "okos" szerkezetet, de én figyelmetlen voltam és csak most találtam rá. És egyre biztosabb vagyok benne, hogy az Amerikában élők (legyenek akár kanadaiak)  iszonyú sok fölös energiával rendelkeznek, és iszonyú sok pénzzel is. Értem ezt úgy, hogy van idejük töprengeni azon, hogyan tegyék jobbá a világot, és minden ötletüket profin kivitelezik is.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media