2023. február 02., csütörtök - Aida, Karolina napja

mt

 • Hópehely

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  HópehelyEzeket is bármilyen színű gyöngyökből készíthetjük. Egyszerű és gyorsan elkészíthető. Felfűzünk 8 db nagy kásagyöngyöt, majd összekötjük a drótot. Ha kész a csomó, akkor az egyik szálat visszavezetjük az első szemen. Felfűzünk 1 rizsszem formájú gyöngyöt, 1 kis kását, 1 nagy kását. Ezután fog elágazni. 1 kiskása, 1 rizsszem formájú gyöngy, és 1 kiskása felfűzése után visszavezetjük a drótot a legutóbb felfűzött 1 rizsszem formájú kásagyöngyön, és a kiskásán.
 • Hópelyhek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  hópehelyAz A4-es méretű papírt egyik sarkát visszahajtjuk úgy, hogy a hosszabbik oldalhoz simuljon a rövidebbik oldal. Az átlósan félbe hajtott négyzetről ollóval levágjuk a fölösleges részt. A megmaradt dupla rétegű háromszöget újra félbe hajtom, hogy 4 rétegű háromszöget kapjak. Ekkor a hosszabbik oldallal (az egyenlő szárú derékszögű háromszög alapjával) párhuzamosan, azzal 1,5 cm távolságban a 4 réteget egyszerre bevágom ollóval, de nem vágom teljesen végig, hanem 1,5 cm-re a szélétől megállok.
 • Horgolt hópelyhek ablakra, csillárra

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Horgolt hópelyhek ablakra, csillárraAz internet tele van hópehely mintákkal, amit csak meg kell horgolnunk. Mi most erre adtuk a fejünket. Nem volt nehéz dolgunk, hiszen csak 2-4 alaphurkot kellett használnunk, és az előre megrajzolt minták egyértelműek, áttekinthetőek, könnyen horgolhatóak. Egy-egy minta, hópihe akár 10-20 perc alatt is elkészíthető, a kész alkotásokat pedig csak keményítővel öblítjük, vasaljuk, és felaggatjuk a lakás különböző pontjaira.
 • Papírból 3D hópehely

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Papírból 3D hópehelyKészítsünk elő 10 darab 10x10 centiméteres kis négyzetet, melyeket hajtogassunk össze átlósan, majd lapátlósan is. A kapott kis háromszögre rajzoljuk fel a kivágni óhajtott mintát. Mind a 10 összehajtott négyzetre ugyanaz a minta kerüljön. Amolyan 2D hópelyheket készítünk, 10 darab egyformát. 5-5 darabot egy sarkánál összefűzünk, azaz tűzőgéppel egymáshoz erősítünk úgy, hogy két kis "virágot" kapjunk eredményül.
 • Madáretető

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  madáretetőA spatulákat egy erősebb ollóval méretre vágtam, majd egyenként az etető tetejére ragasztottam ragasztó pisztollyal. A fölösleget nem dobtuk el, hanem az aljára ragasztgattuk. Ez volt a munka neheze. :) Következő lépésként ecsetet nyomtam a kölök kezébe, hogy bátran fessen. Az sem baj, ha pont pirossal festi, vagy lilával. Legyen olyan, ahogy neki tetszik. Aztán úgyis segíteni kell kicsit, úgyhogy végül áthúzzuk az egészet akár barnával. Így a sok színtől még picit terepmintásnak is tűnhet.
 • Zokni-baba, zokni-hóember

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  hóemberA vattát apró darabokra tépkedjük és jól megtömjük vele a zokni lábfej részét. A tömés mögött közvetlenül, a zokni szárának teteje alatt körülbelül 3 centiméterrel szorosan elkötjük, a szalagot rövidre vágjuk, majd a zokni szárát visszahajtjuk, és sapkaként húzzuk a baba fejére. Szalaggal elkötjük a kitömött rész kb. egyharmadát, ez lesz a feje.
 • Filcből malackák

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Filcből malackákA malackának kivágjuk a fejét, orrát, fülecskéit, és ragasztóval egymáshoz rögzítjük. Ha nincs türelmünk megvárni a ragasztó száradását, használhatunk ragasztó pisztolyt is, azzal pillanatok alatt elkészülhetünk a munkánkkal.
 • Diódíszek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  diódíszekA diókat alaposan megtisztítom, újságpapírra helyezem, és nyílt térben (pl. balkonon) minden oldalról egyenletesen lefújom a bronz színű festékkel. A festés történhet több lépésben is. Ha az egyik oldalát lefestettük, akkor hagyjuk egy fél órát száradni, mielőtt megfordítanánk, amúgy hozzáragadhat az újságpapírhoz.
 • Masni készítés ajándékok tetejére

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Masni készítés ajándékok tetejéreA karácsonyi ajándékok csomagolását nagyon egyszerűen megoldhatjuk. Akár újságpapírba, vagy előre megfestett papírba csomagoljuk is az ajándékot, a tetejére hatalmas masnit téve biztosan mindenkinek elakad a lélegzete. Használhatod az előző évről megmaradt csomagolópapírokat is, csak vágd fel egyforma széles csíkokra.
 • Vasaltgyöngy díszek a karácsonyfára

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  gyöngydíszA kiválasztott sablonra a gondosan kiválasztott, színes gyöngyöket egymás mellé, a tüskékre helyeztem. Igyekeztem mindegyikhez sokféle színt választani, nehogy úgy járjak, hogy a végén megmarad sok-sok fekete gyöngy. Figyelj arra, hogy a gyermekeddel együtt csináljátok, Ő nehogy türelmét veszítse. Segíts neki olyan gyöngyöket találni, amik az Ő elképzelésének megfelelnek.
 • Illatosító narancshéjakból

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Illatosító narancshéjakbólA narancs héját apró négyzetekre, háromszögekre vágom, és felfűzögetjük egy drótra az egészet. Egy narancsból körülbelül egy illatosító készülhet el. A kis négyzeteket, háromszögeket egy drótra feltűzögetjük, vigyázva arra, hogy a végével az ujjunkat ne szúrjuk meg. Ezért a végét érdemes egy kicsit megcsiszolgatni, hogy a csípőfogó nyoma nehogy felsértse az apró gyermekujjakat.
 • Varrott díszek a fára

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Varrott díszek a fáraSablont készítünk a kívánt formában, megtervezzünk, hogy a kívánt forma melyik része milyen anyagból készítendő. A sablon segítségével kiszabjuk a formákat, ügyelve arra, hogy legalább fél centiméter varrásszélességet ráhagyjunk. A félbevágott részeket varrjuk össze először úgy, hogy a hátoldalon 4-5 centiméteres nyílást hagyunk, hogy a végén az egészet ki tudjuk majd fordítani.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media