2024. május 22., szerda - Júlia, Rita napja

mt

 • Kavicsmozaik

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  KavicsmozaikHa kicsit komolyabb ajándékot szeretnénk, akár kavicsmozaikot is készíthetünk. Még kézügyesség sem sok kell hozzá, elég, ha csak szimplán szépérzékünk van, és a kavicsokat, terméseket szépen el tudjuk helyezni a képkeretben.
 • Tésztalánc

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  TésztaláncA só-liszt gyurmát vékonyra nyújtjuk, és kiszaggatjuk kis méretű kiszúrókkal. A kiszúrt formákra szívószállal lyukat készítünk. A kész tésztagyöngyöket, vagy gombokat (nevezze ki, hogy szeretné) sütőben kisütjük. Forró vízbe ételfestéket teszünk, és a penne tésztát megfestjük vele. Ha a színt magába itt a tészta, akkor leszűrjük és egy tálcára öntjük, hogy megszáradjon. Szép színes gyöngy lesz a végeredmény. Végül a só-liszt gombokat, és a tésztagyöngyöt váltakozva fűzzük fel ízlésesen.
 • Májusi pillangó

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Májusi pillangóAz oviban a gyerekek hurkapálcára szalagokat erősítettek, így imitálva a májusfa állítást. Színes krepp papírból vágott az óvónéni egy centis szalagokat, azokat erősítették egy pálca végére. Ez ihletett meg, hogy májusi pillangót gyártsak.
 • Pillangók tánca

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  lepkékEgy tiszta papírra, esetleg közvetlenül színes papírra spirált rajzolunk. Ez amolyan sűrű csigavonal. A belsején egy kis koronggal, a külső végén elvékonyodva, mint a kígyó farka. A spirált szépen kiszínezzük, mintát rajzolunk rá, majd a spirálvonal mentén ollóval kivágjuk. A spirál egyik végét a falhoz tűzzük egy gombostű segítségével, a másik végét leengedjük.
 • Árnykép

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  ÁrnyképA falra ragasszunk egy papírt ragasztószalaggal fejmagasságba. Ügyeljünk arra, hogy olyan ragasztót használjunk ami a tapétát, vakolatot nem húzza le a művelet befejezésével. Állítsuk mellé a gyermeket oldalról, majd egy erős fényű lámpával világítsuk meg. A papírra vetett árnyképet rajzoljuk körbe.
 • Pólórajz

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  PólórajzAz elnyűtt gyerekpólók nagyszerűen feldobhatók, divatossá tehetők néhány ügyes rajzzal. Nem vesz sok időt igénybe, és a pöttömök hihetetlen hálásak lesznek egy kis újításért. 1., Aki még nem biztos a vonalaiban, az előre megrajzolhatja a pólóra festendő mintát, vagy kinyomtathatja, és a fehér póló anyagának két (hátsó és mellső) rétege közé teheti a rajzot. A fehér póló anyagának egy rétegén ez szépen áttetszik, így utánarajzolni könnyű.
 • Teástasak virágból képeslap

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Teástasak virágból képeslapÉdesanyákat, nagymamákat, keresztanyákat köszönünk most vasárnap. Minden gyermek apró ajándékkal készül, de ne felejtsük el a meglepetés mellé a virágot. Ne csak vágott vagy cserepes virágban gondolkodjunk, hanem bátran vegyük elő kézügyességünket és készítsünk egyet papírból, krepp papírból, vagy akármiből is. Én most egy példát mutatok teafilter tasakokból. Próbáljátok ki!
 • Fonalvirágok anyák napjára

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  virágA fonalakból kiválasztom azokat a színeket, amiket használni szeretnék. Ezekből a kívánt mennyiségben körülbelül fél méteres darabokat vágok ollóval. A tapétaragasztót némi vízzel bekeverem, és megvárom, hogy a kívánt állagot elérje. Az alufóliát kisimítva magam elé helyezem, én a sarkaira kavicsokat tettem, hogy ne pödrődjön föl. Elkezdem a fonalakat egyenként a tapétaragasztóba mártogatni, és a fölösleges ragasztót két ujjam segítségével lehúzom róla.
 • Gyöngysor anyák napjára

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  gyöngysorAz anyák napja az év egyik legszebb ünnepe. Ünneplőbe öltöztetjük szívünket, és apróságokkal kedveskedünk Édesanyánknak, Nagymamáinknak és Keresztanyánknak. De miért is mennénk drága boltokba, hogy fölösleges drágaságokat vegyünk, ha mi magunk is készíthetünk olyan csecsebecsét, amelytől a lélegzet is eláll.
 • Papír rózsa

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  rózsaA papírzsebkendőt a hajtott részénél tegyük az ölünkbe és a térdünkkel szorosan fogjuk meg. A felfelé álló részt szedjük szét rétegekre óvatosan húzva. (Gémkapcsot tehetünk a hajtott végéhet, hogy a szár távolságát szétszedetlenül megtartsa. Ha készen vagyunk a szirmok elrendezésével, akkor a szárat megtekerjük, és készen is vagyunk.
 • Nyuszi fészek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  tojásA tapétaragasztót bekeverjük. Az újságpapírt kb 3-4 cm széles hosszú csíkokra vágjuk fel. A lufit kívánt nagyságúra fújjuk. (Minél nagyobb, annál több meglepetés fér bele a végén.) A csíkokat a tapétaragasztóval először függőlegesen a lufira ragasztjuk, ügyelve arra, hogy teljesen befedje azt. Ezt követően vízszintesen is tegyünk újabb réteg csíkot a lufira, majd még kétszer ismételjük meg függőlegesen és vízszintesen felváltva. Néhány nap szükséges, hogy teljesen kiszáradjon az így kapott tojás.
 • Papírra varrás - Tulipán 1.

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Papírra varrás - Tulipán 1.A papírra varrás egy ősi japán technika. Az internet tele van a bemutatásával, leírásával, végtelen számú sablon található az internetes oldalakon. Én mégis tulipán-lázban égek, és valamikor régen varrtam egy ilyen szépséget, aminek a fotójára most bukkantam rá. Gyorsan rajzoltam hozzá egy sablont, hogy ha nektek is kedvetek támad, akkor könnyedén elkészíthessétek.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media