2021. október 19., kedd - Nándor napja

mt

 • Színes süni

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Színes süniAz ősz közeledtével megpróbálunk itthon is a lehető legtöbb őszi témát feldolgozni. Most a süni nálunk a nagy sláger, merthogy a kerünkbe is beköltözött egy élő példány. :) Nagyon cuki. Minden nap etetjük, itatjuk. Lehet, hogy egyszer símogatni is engedi majd magát. Most viszont készítsünk papírsünit!
 • Kosárfonás

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  KosárfonásAz ásványvizes palack alját késsel levágom, majd ollóval függőlegesen bevagdalom a talpmintázatot követve 10-12 helyen, egymástól egyenlő távolságra. A bevagdosott oszlopok tetejét lekerekítem, majd irodai lyukasztóval mindegyik oszlopot kilyukasztom. A polár anyagot kb 2 centiméteres csíkokra vágom, a csíkokat enyhén meghúzogatom, hogy összepöndörödjön az anyag, a gyerek könnyen tudjon dolgozni vele.
 • Bababáb

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  bababábA világos textillel kezdünk dolgozni legelőször. A közepére tesszük a tömőanyagot, az anyag négy sarkát egymáshoz illesztjük, közé tesszük a hurkapálcát, hogy az egyik vége a tömőanyaghoz nyomódjon, majd szorosan a tömőanyag fölött a textilt fonallal megkötjük, egy kis labdacsot képezve belőle. Ez lesz a baba feje.
 • Őszi fa galacsinokból

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Őszi fa galacsinokbólEgy barna krepp papírra rajzoljuk körbe a csöppség kezét, majd várjuk körbe és ragasszuk fel egy karton közepére. Közben adjunk őszies színű krepp papír csíkokat a gyermek kezébe, hogy bátran tépje, gyűrje. A felragasztott kezecskét díszítsük körbe krepp galacsinokkal, hogy végül egy fa lombját, lehullott avarját alkossák. A galacsinokat ragasszuk is a kartonra.
 • Geszti Eszti és a többiek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  gesztenyelóA földre hullott vadgesztenyéket, illetve egyéb terméseket begyűjtés után alaposan tisztítsuk meg. A fúróhegy segítségével készítsük el a furatokat, amibe a fogvájó kerülni fog. A fogvájókat csípőfogó vagy kés segítségével daraboljuk méretre. Éles kést használjunk a gesztenyéknél a vágatok elkészítéséhez. A fúrást, vágást, darabolást faragást mindig felnőtt végezze.
 • Csöpögtetett őszirózsa

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Csöpögtetett öszi rózsaKartonból kis képkeretet készítünk. Ollót, de akár sniccert is használhatunk. A kis képkeret közepét egy kis darab lepedővászonnal ragasszuk be, mintha egy kis képet készítenénk. Hagyjuk száradni a ragasztót. A kifeszített textilre filctollal csak pici pontokat teszünk, körbe, virág alakba, vagy csigavonalat rajzolunk, majd egy pipetta segítségével a virág közepébe alkoholt csöpögtetünk.
 • Gesztenyebaba

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  gesztenyebabaA gesztenyét az olló vagy a fúróhegy segítségével kifúrjuk az egyik oldalán, hogy a hurka pálcát bele tudjuk szúrni. Ne készítsünk túl nagy lukat, mert akkor a baba szoknyája állandóan ki fog esni. Jobb, ha egy kicsit beleszorul. A hurkapálca egyik végéhez illesszük a korong alakú textil közepéhez, majd az anyaggal együtt tűzzük a pálcát a geszetnyébe.
 • Dióbaba

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  dióbabaA fél dióhéjat alaposan megtisztítjuk (esetleg le is lakkozhatjuk előre). A fonalat félbe hajtjuk, és az összeillesztett végére csomót kötünk, majd ezt a csomót a dióhéj belsejébe ragasztjuk úgy, hogy a kész dióbabát erre föl lehessen majd függeszteni. A csipkeszalagot az aljánál összeráncoljuk, félkört képezünk belőle, majd a dióhéj fölső, akasztós végére ragasztjuk, mint egy kispárnát, amin a babánk aludni fog.
 • Szoknyás dióbaba

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  DióbabaA diót a két diófél találkozásánál, hurkapálca helyén kifúrjuk. A vászonból egy körlapot vágunk ki. A hurkapálcából ledarabolunk egy 20 centiméteres rudat. A ledarabolt hurkapálca egyik végét a kör alakú textil közepéhez illesztem, majd az anyaggal együtt a pálcát a dión fúrt lyukba szorítom. Figyeljünk arra, hogy a hurkapálcát a dióhoz közel érdemes megfogni, és akkor az illesztés során nem törik el. A fonalból a gyerek kinyújtott ujjai köré tekerek annyit, hogy megfelelő mennyiségű haja legyen majd a babánknak.
 • Levélrózsa

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  LevélrózsaKülön válogatjuk a nagy és a kicsi juharfa leveleket, és a nagyokkal kezdünk dolgozni. Az egyiket keresztbe kettéhajtjuk, és feltekerjük a hurkapálcára úgy, hogy a hajtott széle a pálca végéhez kerüljön. A következő levelet is ketté hajtjuk, miközben a másik kezünkkel szorosan tartjuk a pálcás levelet. a hajtást a pálca végéhez illesztjük, a két végét kissé visszahajtjuk kifele, mintha háztető alakot készítenénk és ezt a levelet is föltekerjük. A következő, félbehajtott levél közepét oda illesztjük, ahova az előző levél lehajtása került.
 • Csuhé virágok

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Csuhé virágokA csuhé leveleket beáztatjuk néhány percre, hogy ne törjenek össze megmunkálás során. Célszerű a kötözőt előre ledarabolni, hogy gyorsabban haladjunk a munka során. A csuhé levelek csúcsait, végeit levagdaljuk. Azok nem annyira szépek, de kidobni nem fogjuk, ezt használjuk töltőanyagként. Sorban haladunk. Először a virág közepét, majd a szirmait készítjük el. Legvégül a leveleket erősítjük föl.
 • Gesztenyebaba 2.

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  GesztenyebabaMost még szép az idő, ki lehet menni a szabadba a gyerkőcökkel gesztenyét gyűjteni. Otthon nagyon kevés idő alatt édes kis babákat alkothattok együtt. Az elkészítés nagyon egyszerű. Ahová a gyufákat szeretném szúrni, késsel kicsit belevágok, így könnyebben belecsúszik a gyufa. Feszegetni, erőltetni nem érdemes, a gyufa hamar feladja :-). Ha nem megy, akkor késsel mindig rá lehet segíteni.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media