2022. szeptember 25., vasárnap - Eufrozina, Kende napja

mt

 • Gesztenyekígyó

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  gesztenyekígyóA gesztenyéket alapos tisztítás után egyenként átfúrjuk, majd a lyukak környékét megtisztítjuk a gesztenyeforgácstól. A zsákvarró tűbe befűzzük a fonalat, s a gesztenyéket egyenként felfűzzük. Érdemes a legnagyobb gesztenyével kezdeni, és a folyamatosan haladni az egyre kisebbek felé. A fűzésben az apróság is tud segíteni. A zsákvarró tű nem hegyes, csak hosszú. Még a fonalat is könnyedén be tudja fűzni, hiszen a tű foka elég nagy.
 • Őskori gipszlelet

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Őskori gipszleletOlyan igazi, régi gyurmát válasszunk, a kezünk melegével puhítsuk meg kicsit, és nyújtsuk ki körülbelül 8 milliméter vastag, 10 centiméter átmérőjű korong alakúra. A dínók lábait, profilját, farkát mandala szerűen nyomkodjuk bele. használhatunk még kagyló és csigaházakat is. A korongot falazzuk körbe egy vékony gyurmahurkával, hogy gipsszel ki tudjuk önteni. Keverjük ki a modellgipszet, és óvatosan kanalazzuk rá.
 • Csuhébaba készítés

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  csuhébabaA felhasználni kívánt csuhéleveleket kevés langyos vízbe áztassuk be. Válasszunk ki egy nagyobb méretű, egészséges levelet, a közepére tegyünk egy kicsi, száraz gesztenyét, majd gondosan csomagoljuk be, külön ügyeljünk arra, hogy az arc részen ne gyűrődjön nagyon a levél. A nyakánál kössük meg cérnával.
 • Praclilenyomatok

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  kezekVálasszunk egymással jól harmonizáló színeket a festékünkből és a legvilágosabbal fessük be a gyermekünk egyik tenyerét. Csináljunk vele lenyomatot a lap közepére. Egy árnyalattal sötétebb színnel fessük be a másik kezét, és az előző lenyomattal kb. 60 fokos szöget bezáróan ismét készítsünk lenyomatot. A műveletet folytassuk addig, amíg dekoratív képet nem kapunk.
 • Varrósuli - gumis lepedő az oviba

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  lepedőManapság az ovikban nem a hagyományos, szétnyitható ágy a trendi, hanem amolyan műanyag keretes, középen műanyag hálós, majdnemhogy lapos teknő alakú. Nem nevezném puhának, csodálkozom, hogy kényelmesen alszanak benne a gyerekek. Modern, de nem igazán jók rá az eddig megszokott méretű, formájú lepedők. Az ágy sarkait amikor egymásba csúsztatjuk, kilukad a hagyományos lepedő, meg koszos is lesz, vagy állandóan föl kell hajtani. Úgyhogy vagy direkt olyan lepedőt vásárolunk, aminek a sarka le van vágva, vagy készítünk egyet magunknak.
 • Csipeszlepke

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  lepkeA színes selyempapírból kivágjuk a pillangó szárnyait (ezt akár két színből is lehet), és a csipesz egyik oldalára gondosan elrendezve ráragasztjuk. Elkészítjük a testet és a szarvacskákat is, és mindegyiket a helyére ragasztjuk. A pillangó szárnyait díszítjük: konfettimaradékokkal, kivágott figurákkal, színes rajzokkal, vagy absztrakt, nonfiguratív formákkal, amiket akár filctollal vagy ceruzával is megrajzolhatunk.
 • Teknőst ragasztottunk

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  teknősbéka A tankönyvek szerint naponta legalább egy óra kötött foglalkozás szükséges a gyerekeknek. Szerintem ez nagyon kevés. Mindenesetre cikksorozatommal megpróbálok ötleteket szolgáltatni, mivel foglald el gyermekedet legalább egy órán keresztül. Igyekszem majd mindenféle fejlesztő dolgokat kitalálni és kipróbálni itthon. Ezek közül, aminek nagy sikere lesz kisfiamnál, azokat megosztom veletek, hátha Ti is ihletet kaptok ilyeneket csinálni.
 • Só-liszt gyurma figurák

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  állatkákEsős időben a legjobb elfoglaltságok egyike a gyurmázás. Készjtsünk olyan gyurmát, amelyet a kicsik akár a szájukba is vehetnek. A sót a liszttel 1:1 arányban összekeverjük (én ettől kevesebb sót szoktam használni, abból is a nagyon apró szeműt), majd hozzáadunk 2-3-4 evőkanálnyi olajat, ez teszi majd krémessé a gyurmánkat, és némi vízzel összedolgozzuk, hogy jól formálható, nem ragadós masszát, melyet hűtőbe téve pihentetünk egy óra hosszat. (Persze türelmetlen gyermekek mellett azonnal is felhasználható.)
 • Batikolt terítő körmintával

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Batikolt terítő körmintávalA gyerek annyit tapasztal a világból amennyit megmutatsz, látni engedsz belőle. Ahhoz, hogy eljusson az önállóan felfedezni vágyásig, meg kell csillantani előtte néhány csodát. Néhány egyszerű csodát, ami nekünk, felnőtteknek természees és egyszerű, de Ő valószínűleg még soha nem látott hasonlót.
 • Papírmozaik

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  PapírmozaikA színes papírból egyforma köröket vágunk, majd azokat félbe hajtjuk, és ezekből a félbehajtott körlapokból valamilyen állatkát, növényt, rakunk ki. Készíthettek a képen látható rákot hínárral, de virágot, halacskát, fákat, bokrokat, stb. Ezeket az alakzatokat a rajzlapunkra ragasztjuk.
 • Szalmaképek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  lepkeA szalmaszálakat egyenként tisztítsuk meg a levelektől, és a búzakalásztól. A megtisztított szárat daraboljuk fel úgy, hogy csak a csöves része maradjon meg, hiszen csak az hasznosítható. A szívószálhoz hasonló csöveket egyenként hasítsuk végig az egyik oldalon, hogy később kiteríthető legyen. Az így előkészített búzaszárakat műanyag edénybe áztassuk be egy éjszakára.
 • Levendula batyu

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  illatosítóA varráshoz használhatsz varrógépet is, de kézzel megvarrni sem nagy kaland, hiszen összesen 24 cm-t kell végigölteni. Varrhatsz pelenkaöltéssel is, de a lusta öltés, vagy sűrű fércöltés is tökéletesen megteszi. A varrás végén a kicsiny zsákocskát fordítsuk ki, hogy a színe kerüljön kívülre. Az előzőleg gyűjtött virágszirmokat, terméseket tegyük a zsákba. Ezt a műveletet rá lehet bízni már egy 2 éves kisgyerekre is. Örömmel fog segíteni.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media