2021. május 14., péntek - Bonifác napja

mt

 • Árnykép

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  ÁrnyképA falra ragasszunk egy papírt ragasztószalaggal fejmagasságba. Ügyeljünk arra, hogy olyan ragasztót használjunk ami a tapétát, vakolatot nem húzza le a művelet befejezésével. Állítsuk mellé a gyermeket oldalról, majd egy erős fényű lámpával világítsuk meg. A papírra vetett árnyképet rajzoljuk körbe.
 • Pólórajz

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  PólórajzAz elnyűtt gyerekpólók nagyszerűen feldobhatók, divatossá tehetők néhány ügyes rajzzal. Nem vesz sok időt igénybe, és a pöttömök hihetetlen hálásak lesznek egy kis újításért. 1., Aki még nem biztos a vonalaiban, az előre megrajzolhatja a pólóra festendő mintát, vagy kinyomtathatja, és a fehér póló anyagának két (hátsó és mellső) rétege közé teheti a rajzot. A fehér póló anyagának egy rétegén ez szépen áttetszik, így utánarajzolni könnyű.
 • Teástasak virágból képeslap

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Teástasak virágból képeslapÉdesanyákat, nagymamákat, keresztanyákat köszönünk most vasárnap. Minden gyermek apró ajándékkal készül, de ne felejtsük el a meglepetés mellé a virágot. Ne csak vágott vagy cserepes virágban gondolkodjunk, hanem bátran vegyük elő kézügyességünket és készítsünk egyet papírból, krepp papírból, vagy akármiből is. Én most egy példát mutatok teafilter tasakokból. Próbáljátok ki!
 • Fonalvirágok anyák napjára

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  virágA fonalakból kiválasztom azokat a színeket, amiket használni szeretnék. Ezekből a kívánt mennyiségben körülbelül fél méteres darabokat vágok ollóval. A tapétaragasztót némi vízzel bekeverem, és megvárom, hogy a kívánt állagot elérje. Az alufóliát kisimítva magam elé helyezem, én a sarkaira kavicsokat tettem, hogy ne pödrődjön föl. Elkezdem a fonalakat egyenként a tapétaragasztóba mártogatni, és a fölösleges ragasztót két ujjam segítségével lehúzom róla.
 • Gyöngysor anyák napjára

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  gyöngysorAz anyák napja az év egyik legszebb ünnepe. Ünneplőbe öltöztetjük szívünket, és apróságokkal kedveskedünk Édesanyánknak, Nagymamáinknak és Keresztanyánknak. De miért is mennénk drága boltokba, hogy fölösleges drágaságokat vegyünk, ha mi magunk is készíthetünk olyan csecsebecsét, amelytől a lélegzet is eláll.
 • Papír rózsa

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  rózsaA papírzsebkendőt a hajtott részénél tegyük az ölünkbe és a térdünkkel szorosan fogjuk meg. A felfelé álló részt szedjük szét rétegekre óvatosan húzva. (Gémkapcsot tehetünk a hajtott végéhet, hogy a szár távolságát szétszedetlenül megtartsa. Ha készen vagyunk a szirmok elrendezésével, akkor a szárat megtekerjük, és készen is vagyunk.
 • Nyuszi fészek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  tojásA tapétaragasztót bekeverjük. Az újságpapírt kb 3-4 cm széles hosszú csíkokra vágjuk fel. A lufit kívánt nagyságúra fújjuk. (Minél nagyobb, annál több meglepetés fér bele a végén.) A csíkokat a tapétaragasztóval először függőlegesen a lufira ragasztjuk, ügyelve arra, hogy teljesen befedje azt. Ezt követően vízszintesen is tegyünk újabb réteg csíkot a lufira, majd még kétszer ismételjük meg függőlegesen és vízszintesen felváltva. Néhány nap szükséges, hogy teljesen kiszáradjon az így kapott tojás.
 • Papírra varrás - Tulipán 1.

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Papírra varrás - Tulipán 1.A papírra varrás egy ősi japán technika. Az internet tele van a bemutatásával, leírásával, végtelen számú sablon található az internetes oldalakon. Én mégis tulipán-lázban égek, és valamikor régen varrtam egy ilyen szépséget, aminek a fotójára most bukkantam rá. Gyorsan rajzoltam hozzá egy sablont, hogy ha nektek is kedvetek támad, akkor könnyedén elkészíthessétek.
 • Indián álomfogó, álomcsapda

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Indián álomfogóKicsi lányom mostanság sajnos sokat álmodik rosszat. Simán lehet, hogy azért, mert meleg van, és izzad, vagy csak egyszerűen a szeparációs szorongás normális tünete a rosszul alvás a külön alvásra szoktatás miatt, és így rosszat álmodik szegénykém, vagy csak egyszerűen fél elaludni, mert fél, hogy rosszat fog álmodni. Ezért a  rossz álmok elkerülésére készítettem neki egy álomfogót. Ez az álomcsapda csak a rossz álmokat fogja meg az indián hagyományok szerint.
 • Horgolt virágok reklámszatyorból

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Horgolt virágok reklámszatyorbólAnnyi minden van az életben, amit nagyanyáink másképp csináltak mint mi. Egyrészt a kor sajátosságai miatt, másrészt, mert ők valahogy tudtak spórolni, mindent felhasználtak újra és újra. Egészen addig, amíg az teljesen el nem kopott. Egy ilyen lehetőséget szeretnék nektek most bemutatni.
 • Pálcikás tavasztündér textilből

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Pálcikás tavasztündér textilbőlA tündér fejét egy 20-25 cm átmérőjű fehér vászon körlapból készítem. A közepébe teszek 6-7 vattapamacsot, összefogom körülötte a vásznat, hurkapálcát szúrok a közepébe, majd alaposan megkötözöm a nyakánál. Gondosan ügyeljünk arra, hogy legyen olyan sima része a kapott gömböcskének, ahol az arcot szépen meg lehet majd rajzolni. A lelógó vásznat szorosan a pálcához kötözöm, mintha egy dobverőt készítenék.
 • Dobozból akvárium

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Dobozból akváriumSzínes papírokból vágjunk mindenféle mozaik darabot. A vízhez a doboz oldalára leginkább a kék, a föld, az aljzat ragasztásához pedig a barna árnyalatait használjuk. Az előre felaprított mozaikdarabokat tapétaragasztóval, vagy bármilyen más papírragasztóval erősítsük a helyére. A tapétaragasztóval még azt is megengedhetjük a gyermekünknek, hogy belemártsa a papírfecniket, és kézzel tegye a helyére. Nem kell félni attól, hogy koszos lesz, mert ez a ragasztó vízzel lemosható, ruhából kimosható.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media