2021. augusztus 03., kedd - Hermina napja

mt

 • Batikolt terítő körmintával

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Batikolt terítő körmintávalA gyerek annyit tapasztal a világból amennyit megmutatsz, látni engedsz belőle. Ahhoz, hogy eljusson az önállóan felfedezni vágyásig, meg kell csillantani előtte néhány csodát. Néhány egyszerű csodát, ami nekünk, felnőtteknek természees és egyszerű, de Ő valószínűleg még soha nem látott hasonlót.
 • Papírmozaik

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  PapírmozaikA színes papírból egyforma köröket vágunk, majd azokat félbe hajtjuk, és ezekből a félbehajtott körlapokból valamilyen állatkát, növényt, rakunk ki. Készíthettek a képen látható rákot hínárral, de virágot, halacskát, fákat, bokrokat, stb. Ezeket az alakzatokat a rajzlapunkra ragasztjuk.
 • Szalmaképek

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  lepkeA szalmaszálakat egyenként tisztítsuk meg a levelektől, és a búzakalásztól. A megtisztított szárat daraboljuk fel úgy, hogy csak a csöves része maradjon meg, hiszen csak az hasznosítható. A szívószálhoz hasonló csöveket egyenként hasítsuk végig az egyik oldalon, hogy később kiteríthető legyen. Az így előkészített búzaszárakat műanyag edénybe áztassuk be egy éjszakára.
 • Levendula batyu

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  illatosítóA varráshoz használhatsz varrógépet is, de kézzel megvarrni sem nagy kaland, hiszen összesen 24 cm-t kell végigölteni. Varrhatsz pelenkaöltéssel is, de a lusta öltés, vagy sűrű fércöltés is tökéletesen megteszi. A varrás végén a kicsiny zsákocskát fordítsuk ki, hogy a színe kerüljön kívülre. Az előzőleg gyűjtött virágszirmokat, terméseket tegyük a zsákba. Ezt a műveletet rá lehet bízni már egy 2 éves kisgyerekre is. Örömmel fog segíteni.
 • Flip-flop papucs

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Flip-flop papucsKartonpapírra rajzoljuk körbe egy papucsunk talpának körvonalát, majd sniccer és olló segítségével vágjuk körbe. Ezt a műveletet a felnőttek végzik, gyerek kezébe sniccert nem adunk, kartont pedig nagyon nehéz vágnia. Az elkészült papucstalpat kilyukasztjuk 3 helyen, ahol eredetileg a pántok vannak. Az egyik lyukba dugjuk a drótot, a hátoldalon ragasztószalaggal rögzítjük.
 • Fakanálbáb - szalmabáb

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Fakanálbáb - szalmabábA tél elűzésére sok területen szalmabábot, Kisze-bábot készítenek, majd a szalmabáb tűzre dobásával elégetik a telet is. Ez egy szokásos télűző rituálé. Ennek tiszteletére mi is szalmabábot készítettünk, ezúttal fakanálból. Ha a szalmabáb fejére később kalapot teszünk, esetleg valami napraforgó virágot is ragasztunk rá, akkor nyáron madárijesztőnek is használható. :)
 • Öntsünk gipszet

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  láb gipszbőlBiztosan eszedbe jut, hogy milyen parányi is volt gyermeked kezecskéje, lábacskája, amikor megszületett... amikor fél éves volt. Szívesen nosztalgiázol, hogy milyen puha, bársonyos volt, és milyen nagyokat kacagott, ha puszilgattad. Az is biztosan gyakran megfordul a fejedben, hogy: "De jó is volna visszapörgetni az időt! Csak még egyszer megfogni, csak megnézni..."
 • Babalánc, láncbaba

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  babaláncA világ legegyszerűbb és legolcsóbb gyerekjátéka. Meg jó móka is. ha még kicsi a poronty, akkor anya vágja, a baba színezi. Ha még kisebb, akkor anya vágja, és a baba tépkedi. :) Nem kell hozzá nagy kézügyesség, és egyáltalán nem ördöngős feladat.
 • Főzött gyurma 1.

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Főzött gyurma 1.Egy serpenyőbe öntöm a vizet, és a felmelegítem. Melegedés közben hozzáadom a sót, étolajat, citromsavat. Leveszem a tűzről és óvatosan elkeverem benne a lisztet is. Teljesen homogén állagúra keverem vigyázva arra, hogy ne égessem meg a kezem, mert igen meleg.
 • Ehető nyaklánc

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  láncA gabonagolyókat és puffasztott mindenféléket sorba rendezzük, mintha gyöngyök lennének, olyan sorrendben, ahogy szeretnénk őket felfűzni. A cérnát befűzzük a tűbe, és a csemeténk kezébe adjuk. Ha mégpicike a művelethez, akkor inkább mi fűzzük, az ő feladata pedig az adogatás legyen. Igazán kreatív kis láncocska készülhet, ha egy pöttöm rakja sorba a szemeket.
 • Babaház kartondobozból

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  kisházSokminden kialakítható egy ilyen dobozból, gyerekkoromban mindig ilyenekben játszottunk mikor sikerült hozzájutnunk egy-egy nagyobb dobozhoz, most már szinte akármelyik nagyobb üzletlánctól beszerezhető. Aztán csak a képzelet szab határt, lehet kisautó, szekrény, lift, rendelő, házikó, garázs, babaház stb. A dobozból mi játszóházat alakítottunk ki, kislányom imád bujkálni.
 • Állatkák kagylóból és csigából

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  süniA megtisztított, megmosott, megszárított vázakat rendszerezzük, tervezzük el, hogy mi fog készülni belőlük. Csiszolópapír segítségével akár méretre is csiszolhatjuk őket. Az egyes részeket ragasztópisztoly segítségével rögzítsük egymáshoz. A piciny orrokat, szemeket gyöngyből ragasszuk. A kész alkotások aljára - vagy akárhova - alkoholos filctoll segítségével írjuk rá a nyaralás helyszínét egy dátummal. Így biztosan nem fogjuk összekeverni az emlékeket.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media