2023. december 10., vasárnap - Judit napja

mt

Halloween alma

2023-10-30 23:12:35

alma

Halloween alma

Kellékek:

  • piros almák (fajtára nézve teljesen mindegy, hogy milyenek).

Eszközök:

  • éles, hegyes kés.

Ez az almás dolog annyira tetszik nekem, hogy minden évben elkészítjük a saját mérges, halloween almáinkat. A fiam mostmár 5 éves, úgyhogy egy tompa kést ő is kaphat a kezébe, hogy faragjon kicsit.

Az elkészítés menete:

Az almákat alaposan mossuk meg, majd töröljük őket száraza. A kivágandó ijesztő arcokat először akár papírra is megrajzolhatjuk, de a kés hegyével akár azonnal az almába is vághatjuk.

Törekedjünk szögletes formákra, hiszen a görbületeket nehéz vágni, és nem is annyira ijesztőek. :) A kés hegye kb. egy milliméter mélyen hatoljon az almába, és attól ne mélyebben.

Ha a forma kirajzolódott, akkor a szemekről, orrokról, szájakról óvatosan fejtsük le az alma héját, így ott világosabb, szomte fehér lesz a felület. Ehhez tompább kés is elegendő, és nyugodtan a gyerkőc kezébe lehet adni, hogy dolgozzon Ő is egy kicsit.

Ha véletlenül elrontja, akkor sincs semmi gond, csak feldaraboljuk, és megesszük az almát.

A kész alkotás sem marad meg sokáig. A fehérebb részek oxidálódnak, bebarnulnak (pár csepp citromlével ez késleltethető). A család apraja viszont előszeretettel fogja enni a "mérges almákat"!

Jó munkát kívánok!

Töltsd fel Te is kreatív ötleteidet!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media