2024. május 22., szerda - Júlia, Rita napja

mt

 • Gyermeknevelési támogatás

  Picibabával » Ellátások, támogatások

  forintAz ellátásra a szülő, nevelőszülő, gyám jogosult, aki saját háztartásában három vagy több kiskorút nevel. A támogatás a legfiatalabb gyermek 3. életévének betöltésétől 8. életévének betöltéséig jár.  Amennyiben a legfiatalabb gyermek 2010. április 30-át követően született, a támogatás a legfiatalabb gyermek 2. életévének betöltésétől jár. Megszűnik a jogosultság akkor is, ha a legidősebb gyermek betölti a 18. életévét.
 • Anyasági támogatás

  Picibabával » Ellátások, támogatások

  pénzKi jogosult anyasági támogatásra? Anyasági támogatásra jogosult a szülést követően a) az a nő, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - terhesgondozáson vett részt (az anyasági támogatás a jogosultat akkor is megilleti, ha a gyermek halva született), b) az örökbefogadó szülő, ha a szülést követő 180 napon belül az örökbefogadást jogerősen engedélyezték; c) a gyám, ha a gyermek a születését követően 180 napon belül - jogerős határozat alapján - a gondozásába kerül.
 • Terhességi-gyermekágyi segély

  Picibabával » Ellátások, támogatások

  eszik a picibabaA terhességi-gyermekágyi segély (TGYÁS) Magyarországon az egészségbiztosítás ellátásainak keretében, kizárólag a biztosítottaknak járó, havi rendszerességű, jövedelemarányos pénzbeli ellátás, mely az anya jövedelem kiesését hivatott pótolni a 168 napos szülési szabadság időtartama alatt.
 • Családi pótlék

  Picibabával » Ellátások, támogatások

  forintA családi pótlék - minden magyar állampolgárnak, Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező Európa Uniós állampolgárnak vagy letelepedési engedéllyel rendelkező külföldinek, (1) alanyi jogon járó közvetlen állami támogatási forma. Az Európai Unió tagállamaiban általában létező állami támogatási forma.
 • Gyermekgondozási támogatás

  Picibabával » Ellátások, támogatások

  forintA gyermekgondozási támogatás (GYET) vagy közismertebb nevén főállású anyaság. Magyarországon a családtámogatási ellátásokon belül, alanyi jogon, havi rendszerességgel járó támogatás. Gyermeknevelési támogatásra az a szülő, nevelőszülő vagy gyám jogosult, aki saját háztartásában három vagy több kiskorút nevel. A támogatás a legfiatalabb gyermek 3. életévétől 8. életévének betöltéséig jár.
 • A gyermek születése esetén az apát megillető munkaidő kedvezmény

  Picibabával » Ellátások, támogatások

  A gyermek születése esetén az apát megillető munkaidő kedvezményA gyermek születése esetén öt munkanap munkaidő-kedvezmény illeti meg az apát, melyet legkésőbb a szülést követő második hónap végéig kérésének megfelelő időpontban köteles a munkáltató kiadni. A munkaidő-kedvezmény tartamára távolléti díj jár.
 • Gyermekgondozási díj

  Picibabával » Ellátások, támogatások

  forintA gyermekgondozási díj (GYED) Magyarországon az egészségbiztosítás ellátásainak keretében, kizárólag a biztosítottaknak járó, havi rendszerességű, jövedelemarányos pénzbeli ellátás, mely a szülő jövedelem kiesését hivatott pótolni.
 • Gyermekgondozási segély

  Picibabával » Ellátások, támogatások

  forintGyermekgondozási segélyre jogosult a szülő - ideértve a kiskorú szülőt a jogszabályban meghatározott, alábbiakban részletesen kifejtett esetben -, a nevelőszülő, a gyám a saját háztartásában nevelt a) gyermek 3. életévének betöltéséig, b) ikergyermekek esetén a tankötelessé válás évének végéig, (amennyiben ikergyermekek esetén a tankötelessé válás éve nem egyezik meg, úgy a legkésőbb tankötelessé váló gyermeket kell figyelembe venni)...
 • Méltányosságból megállapítható gyermekgondozási segély

  Picibabával » Ellátások, támogatások

  eszik a picibabaA méltányossági jogkörben megállapított gyermekgondozási segély folyósításának, szüneteltetésének időtartama alatt 15 napon belül, írásban a folyósító szerv részére jelenteni kell: ha a gyermek tartós betegségére, illetve súlyos fogyatékosságára okot adó körülmény megszűnik, ha az ellátásra jogosult - ide nem értve a kiskorú szülő gyermekének gyámját - a gyermek egyéves kora előtt, nagyszülő esetében a gyermek hároméves kora előtt folytat kereső tevékenységet, stb.
 • Az Állam által finanszírozott általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás

  Picibabával » Ellátások, támogatások

  balesetMagyarországon 3 éves korától 18 éves koráig minden gyermek balesetbiztosításban részesül, de a szülők többsége nem tud róla! Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a Magyar Állam képviseletében eljáró Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy naptári évre – 2013. január 1. napjától 2013. december 31. napjáig - szóló szerződést kötött a Generali-Providencia Biztosító Zrt.-vel annak érdekében, hogy az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításról szóló 119/2003.(VIII.14.)
 • Közlemény gázárkedvezményről nagycsaládosoknak

  Picibabával » Ellátások, támogatások

  Közlemény gázárkedvezményről nagycsaládosoknakKözlemény: 2012. évre ez év szeptember 30-ig igényelhető a nagycsaládosok részére gázárkedvezmény A nagycsaládosok – akik három vagy több gyermek után, illetve figyelembe vételével részesülnek családi pótlékban – kedvezményes áron vehetik igénybe a földgázt 2012. évre, amennyiben erre irányuló kérelmüket 2011. szeptember 30-ig eljuttatják a bejelentett lakóhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes Magyar Államkincstár Megyei Igazgatóságához.
 • A 2011-es családi adókedvezményről

  Picibabával » Ellátások, támogatások

  paragrafusNemrég hívtak a munkahelyemről, hogy néhány papírt ki kellene töltenem, aláírnom és visszajuttatnom, ha az új törvények életbelépésével szeretném az adókedvezményt már most, a januári hónapban érvényesíteni. Ha szeretném, akkor 18-ig kaptam határidőt, hogy a papírokat visszajuttassam, egyébként csak jövő hónaptól kaphatom a kedvezményt.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media