2024. szeptember 08., vasárnap - Adrienn, Mária napja

mt

  • Túrós kocka

    Konyhában » Desszertek

    Túrós kockaA túrós kocka is egy könnyen, gyorsan elkészíthető finomság. Az elkészítése nagyjából ugyan az, mint a bögrés sütiké. Összekeverem a túrót, a tejföllel, 1 egész tojással, reszelt citromhéjjal, mazsolával, vaníliás cukorral. Ízlés szerint cukrozható, ki mennyire édesszájú. A masszához búzadarát keverek, hogy jól összeálljon, kb. 20-30 percig hűtőben állni hagyom.
  • Szíves blondie recept (brownie után szabadon)

    Konyhában » Desszertek

    Szíves blondie recept (brownie után szabadon)Jajj, de szerettem volna ma egy jó kis brownie-t enni..., de nem volt itthon sem fekete csoki, sem keserű kakaópor. Volt cserében viszont egy óriási tejcsoki Mikulás. Gondoltam, próbáljuk ki így a brownie-t. Nagyon mellé lőni nem tudok. A végeredmény persze messze nem volt olyan barna, inkább csak szőkécske. Így született meg az első blondie süteményünk. Leírom, hogy készült.
  • Fahéjas kusz-kusz

    Konyhában » Desszertek

    kuszkuszA még nyers, kemény kusz-kusz golyócskákat kevés olajon kicsit megpirítom, mint mondjuk a tarhonyát főzés előtt. Vízzel felöntöm, pici sót hozzáadok, majd 5 perc alatt készre főzöm. Ha közben a víz elfőne, akkor azt folyamatosan pótolom. Amikor megfőtt, kevés cukorral édesítem. A megfőtt, puha, édes kusz-kuszt most félre teszem és elkészítem a prézlit. Olajon aranybarnára pirítom a zsemlemorzsa, fahéj és cukor keverékét, majd a már megfőtt kusz-kuszt beleforgatom.
  • Meggyes piskóta

    Konyhában » Desszertek

    Meggyes piskótaA vajat a cukorral habosra kikeverem. A 6 tojást szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, félrerakom. A sárgáját hozzáadom egyenként a vajas-cukros masszához, majd kis adagokban hozzákeverem a lisztet a sütőporral. Legvégén a tojásfehérjehabot óvatosan a tésztába forgatom, vigyázva, nehogy összetörjön.
  • Meggyes pite

    Konyhában » Desszertek

    piteA lisztet a sütőporral, a kakaóporral, a porcukorral, a vanília pudingporral elkeverem. A vizet és a rizstejet hozzáöntöm, a margarint kissé megolvasztom, és azt is alaposan hozzádolgozom. A masszát margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe töltöm, majd a tetejét egyenletesen megszórom - a már előre alaposan megmosott, kimagvazott és vanília cukorban megforgatott - meggyel.
  • Rakott piskóta

    Konyhában » Desszertek

    Rakott piskótaHa a gyerkőcök este elmentek aludni, mindenkinek akad 10 perce összedobni ezt a gyöngyszemet, aztán másnap edéb után csak elő kell varázsolni a hűtőszekrényből. A gyerekek imádják! A hozzávalókat egymásra rétegezzük: A piskótával kezdjük, majd jöhet a joghurt, a joghurtra banánkarikák kerülnek, majd a rétegezést újra a babapiskótával folytatjuk és így tovább.
  • Madártej recept

    Konyhában » Desszertek

    Madártej receptOdateszem a tejet felforralni 1-2 dl kivételével. Ezt a kis tejet, amit külön öntök elkeverem a 3 tojás sárgájával, az 1 csomag vaníliás cukorral, a 2 evőkanál cukorral és a 2 evőkanál pudingporral. Mikor a tejünk felforrt, lehúzom a tűzhelyről oldalra, és belekeverem az imént kikevert tojásos, cukros, pudingporos tejcsinket, ezzel elkészült a madártej leve.
  • Csigusz

    Konyhában » Desszertek

    CsiguszKisfiam nagyon szeret segédkezni a konyhában így próbálok olyan egyszerű süteményeket készíteni amiben ő is kiveheti a részét. :) A kakaópor kivételével az alapanyagokat összedolgozzuk és ketté vesszük. Az egyik felébe tesszük a kakaóport. Ez lesz a csiga feje és a teste. A tészta másik feléből hengert sodrunk és feltekerjük ez lesz a csiga háza.
  • Gofri

    Konyhában » Desszertek

    gofriMindig a lisztben keverjük el a sütőport, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, a sót, a vaníliás cukrot, a cukrot, a fél liter tejet, és a citrom héját. Csomómentesen elkeverjük.
    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük a kivajazott gofrisütőben. Darabonként kb. 1-2 perc alatt megsül.
  • Vanília fagylalt

    Konyhában » Desszertek

    fagyiA tejszínen kívül összes hozzávalót elkeverjük, fagyasztóba tesszük. Egy óra múlva a tejszínt kemény habbá verjük, és a fagyasztóból kivett félig fagyott keverékhez kavarjuk óvatosan, hogy a tejszínhab ne nagyon törjön össze. A habos keveréket visszatesszük a fagyasztóba. Néhány óra múlva kész a fagylalt, fagylaltszedő kanállal szervírozzuk. A tej: tejszín arány lehet 4-4 dl is. Ha nincs otthonn tejszín, akkor használhatunk kész tejszínhabot is.
  • Bundás bodza

    Konyhában » Desszertek

    bodzaA bodzavirágok kiválasztásánál ügyeljünk a származásta. Lehetőleg ne forgalmas útvonal mellett szedjük, mert akkor nemcsak tele lesz ólommal, de csupa poros is lehet. Ezzel pedig az a gond, hogy ha a virágot megmossuk, akkor rengeteg virágport, és azzal együtt sok-sok értékes anyagot küldünk a lefolyóba.
  • Joghurtos-kekszes

    Konyhában » Desszertek

    kekszesNégyzetes alakú tál aljára kekszeket teszünk egymás mellé. Célszerű négyzet alakú kekszet, hogy a lehető legjobban kitöltsük a tál alját. A kekszre borítsunk rá körülbelül fél centi vastagon gyümölcsjoghurtot. Erre tegyünk még egy réteg kekszet, majd még egyszer fél centi joghurtot. A tetejére ismét keksz sor jön. Az egészet fedjük le folpakkal, és egy fél órára tegyük hűtőbe. Ennyi idő alatt a keksz megpuhul, a joghurt pedig finom, krémes állagú lesz, a süteményünk szeletelhetővé válik.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media