2025. február 13., csütörtök - Ella, Linda napja

mt

Szőlős - kivis gyümölcsös piskóta

Szőlős - kivis gyümölcsös piskóta
Szőlős - kivis gyümölcsös piskóta

Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt,
  • 15 dkg cukor,
  • 6 tojás,
  • 1/2 csomag sütőpor (a lisztbe keverve).
  • A vaníliás krémhez:
  • 1 csomagból előre elkészített vaníliapuding,
  • 15 dkg margarin,
  • 10 dkg porcukor.
  • A piskóta tetejére:
  • 1 csomag zselatin előre elkészítve,
  • friss kimagozott, félbe vágott szőlő és megtisztított, felkarikázott kivi.

Az elkészítés menete:

Készítsünk nagyon finom gyümölcsös piskótát idény szerinti gyümölcsökből.

Egy tálba különválasztom a tojás fehérjét a sárgájától és kemény habbá verem, közben hozzáadom a cukrot. Óvatosan hozzákeverem a tojások sárgáját is, majd az egészhez hozzáadom apránként a sütőporos lisztet.

A kikevert tésztát kilisztezett tortaformába öntöm, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm, hagyom kihűlni.

A margarint a porcukorral habosra verem, majd hozzákeverem az előre elkészített vaníliás pudinghoz. Ezt az egész masszát egyenletesen ráöntöm a tortaformából még nem kiszedett piskótára. Hagyom picit állni, hogy a puding megszilárduljon. Az előre megtisztított, feldarabolt gyümölcsöket szépen elhelyezem a krém tetejére, majd a csomagoláson leírtak szerint elkészített zselatinnal bevonom a gyümölcsöket.

Hűtőben pihentettem 1 órát, addig összeérnek az ízek, megszilárdul a süti, tálalás előtt kiveszem a formából és ízlés szerint akár tejszínhabbal tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media