Szőlős - kivis gyümölcsös piskóta
![]() |
Szőlős - kivis gyümölcsös piskóta
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
Készítsünk nagyon finom gyümölcsös piskótát idény szerinti gyümölcsökből.
Egy tálba különválasztom a tojás fehérjét a sárgájától és kemény habbá verem, közben hozzáadom a cukrot. Óvatosan hozzákeverem a tojások sárgáját is, majd az egészhez hozzáadom apránként a sütőporos lisztet.
A kikevert tésztát kilisztezett tortaformába öntöm, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm, hagyom kihűlni.
A margarint a porcukorral habosra verem, majd hozzákeverem az előre elkészített vaníliás pudinghoz. Ezt az egész masszát egyenletesen ráöntöm a tortaformából még nem kiszedett piskótára. Hagyom picit állni, hogy a puding megszilárduljon. Az előre megtisztított, feldarabolt gyümölcsöket szépen elhelyezem a krém tetejére, majd a csomagoláson leírtak szerint elkészített zselatinnal bevonom a gyümölcsöket.
Hűtőben pihentettem 1 órát, addig összeérnek az ízek, megszilárdul a süti, tálalás előtt kiveszem a formából és ízlés szerint akár tejszínhabbal tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!