Meggyes piskóta
Meggyes piskóta
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A vajat a cukorral habosra kikeverem. A 6 tojást szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, félrerakom. A sárgáját hozzáadom egyenként a vajas-cukros masszához, majd kis adagokban hozzákeverem a lisztet a sütőporral. Legvégén a tojásfehérjehabot óvatosan a tésztába forgatom, vigyázva, nehogy összetörjön.
Kivajazott tepsibe beleöntöm a tésztamasszát, majd a lecsöpögtetett meggyeket lisztbe forgatva egyenletesen szétszórom a tepsiben, hogy mindenhová jusson. A liszt megakadályozza, hogy a meggy lesüllyedjen a tészta aljára.
Előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük 180 fokon, porcukrozva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!