2024. október 12., szombat - Miksa napja

mt

Meggyes piskóta

Meggyes piskóta
Meggyes piskóta

Hozzávalók:
  • 30 dkg vaj,
  • 30 dkg cukor,
  • 35 dkg liszt,
  • 6 tojás,
  • 1 zacskó sütőpor,
  • 1 kg magozott meggy.

Az elkészítés menete:

A vajat a cukorral habosra kikeverem. A 6 tojást szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, félrerakom. A sárgáját hozzáadom egyenként a vajas-cukros masszához, majd kis adagokban hozzákeverem a lisztet a sütőporral. Legvégén a tojásfehérjehabot óvatosan a tésztába forgatom, vigyázva, nehogy összetörjön.

Kivajazott  tepsibe beleöntöm a tésztamasszát, majd a lecsöpögtetett meggyeket lisztbe forgatva egyenletesen szétszórom a tepsiben, hogy mindenhová jusson. A liszt megakadályozza, hogy a meggy lesüllyedjen a tészta aljára.

Előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük 180 fokon, porcukrozva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media