2024. október 12., szombat - Miksa napja

mt

  • Őszi gyümölcssaláta

    Konyhában » Előételek

    Őszi gyümölcssalátaKészítsünk az őszi idénygyümölcsökből frissítő vitaminsalátát. Megmosom az összes gyömölcsöt, a banánt meghámozom és felkarikázom. Az almát és a barackot nem szükséges meghámozni, csak a mag és az alma magházának eltávolítása után kis kockákra szeletelem őket. A szőlőt szemeire szedem. Egy tálba teszem a hozzávalókat és jól összeforgatom, hogy szép színkavalkádot kapjak.
  • BRUSCETTA, az igazi olasz előétel

    Konyhában » Előételek

    BRUSCETTA, az igazi olasz előételMegmosom, apró kockákra felvágom a paradicsomot és beleteszem egy tálba. Hozzáadom a megtisztított, apróra vágott fokhagymát, lelocsolom olíva olajjal, rátépkedem a friss bazsalikomleveleket, sózom, borsozom, jól összekeverem, és félreteszem, hogy amíg megpirítom a kenyeret összeérjenek az ízek. Serpenyőben kevés olíva olajon megpirítom a kenyérszeletek mindkét oldalát. Tálalásnál kanállal ráhelyezem a paradicsomos keveréket. Kiváló vendégfogadó előétel, de uzsonnának is tökéletes.
  • Kaszinó tojás

    Konyhában » Előételek

    kaszinótojásA 10 tojást megfözöm, hosszában kettévágom, sárgáját egy tálba teszem. Az összegyűjtött sárgájához hozzáadom a kicsi mustárt, kicsi majonézt, majorannát, sót, borsot (én pici papriokát és kakukkfüvet is szoktam bele tenni). Alaposan kikeverem, hogy teljesen csomómentes legyen. A kettévágott tojásoka sárgájának helyére, egy nyomózsák segítségével visszatöltöm az imént elkészített tölteléket.
  • Szív alakú főtt tojás Valentin napra

    Konyhában » Előételek

    Szív alakú főtt tojásA megfőtt, még meleg, de nem forró tojást megtisztítom, majd kartonpapírba fogom a fenti kép szerint. A karton egyik oldala fóliázott kell, hogy legyen, hogy a tojás ne ragadjon hozzá. A tojás befogatásához felhasználok egy evőpálcikát és két befőttes gumit. Egészen addig hagyom ebben a "kalodában" a tojást, amíg ki nem hűl. Aztán már nem veszíti el az alakját.
  • Sárgatúró

    Konyhában » Előételek

    sárgatúróA tojásokat egyenként megmosom, megtöröm és villával elkeverem - a sós változatnál hozzákeverem az apróra vágott snidlinget, medvehagymát. A forrásban lévő tejhez hozzáadom a fűszereket, sót, cukrot, majd hozzáöntöm a tojásokat, és folyamatos kevergetés mellett újraforralom. Ahogy melegszik a keverékünk, a tojásos tej úgy válik szét túróra és savóra.
  • Tormás tojáskrém

    Konyhában » Előételek

    Tormás tojáskrémA hagyományos tojáskrém húsvétra szabva. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, megpucoljuk és kettévágjuk. A tojások sárgájához hozzáadjuk a tormát, a vajat, a mustárt, csipet sót és először csak 1 tk tejfölt, majd villával összekeverjük. Végül hozzáadjuk az apróra vágott fehérjét (és ha szükséges még tejfölt) Hidegen tálaljuk, például pirítóssal.
  • Kukorica saláta recept

    Konyhában » Előételek

    Kukorica saláta receptA tejfölt összekeverjük a többi hozzávalóval, ízlés szerint ízesíthetjük még. Az általam megadott mennyiségek csak irányadóak! Az így elkészített szószba öntjük a lecsöpögtetett konzervkukoricát. Nagyon finom köret rántott és sült húsokhoz, zöldségekhez!! Tipp: Mi nagyon szeretjük, ananász- vagy almadarabokkal összekeverve, kóstoljátok meg nagyon fincsi!!:D
  • Húsvéti majonézes kuglóf

    Konyhában » Előételek

    Húsvéti majonézes kuglófA tejfölt a majonézzel összekeverjük. A hozzávalókat felaprítjuk apró kockákra, az uborkát, a párizsit, almát, petrezselymet. Az egészet beleforgatjuk a tejfölös majonézbe sózzuk borsozzuk. A zselatint 1 dl vízben felfőzzük, melybe előzőleg 1 db húsleveskockát teszünk ne forraljuk a zselatinnal már mert elveszti hatását. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a zselatinos masszát a hozzávalókhoz melyet már összekevertünk a tejfölös majonézzel. Bármilyen formát kibélelünk folpakkal és beleöntjük a masszát.
  • Mimóza saláta

    Konyhában » Előételek

    Mimóza salátaNálunk ez a saláta elmaradhatatlan része a húsvéti ünnepi menünek. Amióta az eszemet tudom, anyukám minden évben elkészíti, el sem tudnám képzelni nélküle az ünnepet. A salátaleveleket megmosom, leszárítom. A tojásokat keményre főzöm. Két almát meghámozok, sajtreszelőn lereszelek, a citrom levével meglocsolom, hogy ne barnuljon meg. A sajtot is lereszelem. Az újhagymákat felkarikázom a zöld részével együtt (persze csak akkor, ha jó zsenge).
  • Tonhalkrém (2-3 főre)

    Konyhában » Előételek

    Tonhalkrém (2-3 főre)Ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető pástétom. Lecsepegtetett halat bot mixerrel összeaprítjuk a vajjal, a snidlinggel vagy bármilyen zöldfűszerrel. Ízlés szerint citrommal, tejföllel ízesítjük. Ropogós barna kenyérrel, paradicsommal vagy valamilyen idényzöldséggel tálaljuk.
  • Padlizsánkrém

    Konyhában » Előételek

    padlizsánkrémA padlizsánokat megmossuk, félbe vágjuk, villával megszurkáljuk, és sütőben puhára sütjük. Amíg a padlizsán a sütőben van, tisztítsuk meg a hagymát, a fokhagymát, húzzuk le a paradicsom héját, vegyük ki a magjait, és kockázzuk fel. Ha a padlizsán  megsült kiskanállal a turmix táljába kanalazzuk a húsát, majd a hagyma kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Botmixerrel simára turmixoljuk. A hagymánkat apró kockákra vágjuk, és a krémbe kavarjuk.
  • Görög saláta

    Konyhában » Előételek

    Görög salátaA kígyóuborkát, paradicsomot alaposan megmosom, és kis kockákra vágom. A hagymát megtisztítom, és felkarikázom. (Mi egyébként hagymát nem is szoktunk tenni bele, de sokan nagyon szeretik.) Az olajbogyót hozzáadhatom egészben, felezve, vagy karikákra vágva. A feta sajtot pedig vagy felkockázom, vagy egyszerűen belemorzsolom a salátába. A tetejére akár petrezselymet, vagy madársalátát is tehetünk.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media