2024. szeptember 19., csütörtök - Vilhelmina napja

mt

Görög saláta

Görög saláta
Görög saláta

Hozzávalók:
  • 1 egész kígyóuborka,
  • 1 db lilahagyma,
  • 3 db közepes méretű paradicsom,
  • 15 dkg feta sajt,
  • ízlés szerint (kimagozott) olajbogyó,
  • 1 marék petrezselyem.

Az elkészítés menete:

A kígyóuborkát, paradicsomot alaposan megmosom, és kis kockákra vágom.

A hagymát megtisztítom, és felkarikázom. (Mi egyébként hagymát nem is szoktunk tenni bele, de sokan nagyon szeretik.)

Az olajbogyót hozzáadhatom egészben, felezve, vagy karikákra vágva.

A feta sajtot pedig vagy felkockázom, vagy egyszerűen belemorzsolom a salátába.

A tetejére akár petrezselymet, vagy madársalátát is tehetünk.

Az egészet összekeverjük, és egy kicsit hagyjuk összeérni az ízeket.

Könnyű, tavaszváró saláta friss zöldségekkel. Nagy főzési tudást nem igénylő étel.

Önmagában is fogyasztható, köretnek is alkalmas, de pirítóssal is tálalhatom.

Jó étvágyat kívánok!

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tojásmentes
Gluténmentes

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media