2024. április 20., szombat - Tivadar napja

mt

 • Téliszalámis szendvics

  Konyhában » Szendvicsek

  Téliszalámis szendvicsReggelinek vagy uzsonnának tökéletes, finom szendvics. A kenyérszeleteket vékonyan megkenem a vajjal vagy margarinnal, elsőként a salátalevelet teszem rá, majd téliszalámival beborítom a kenyérszeletet, végül uborkával díszítem. Jó étvágyat kívánok!
 • Tojásos szendvics

  Konyhában » Szendvicsek

  Tojásos szendvicsMegfőzőm a tojásokat, megvárom még kihülnek, megpucolom őket, és ha van otthon tojásszeletelő, akkor azzal, egyébként késsel felszeletelem. A rozskenyereket megkenem vajjal, ráteszem a vékony szelet felvágottat, salátalevelet, majd erre a felszeletelt főtt tojás karikákat. Ízesíthetjük majonézzel, pirosarannyal. Viccesen csinálhatunk bohócot belőle. Saláta a haja, tojás a szem, uborka a füle, felvágott az orra, pirosarany vagy ketchup a szája. :) Egy illyen szendvicsnek tuti nem tud ellenállni egyetlen kölök sem.
 • Párizsis szendvics

  Konyhában » Szendvicsek

  Párizsis szendvicsReggelire, uzsonnára, vacsira ideális , könnyen elkészíthető szendvics. A gyerekek mindent könnyen megesznek, ha valamilyen figurát készítünk belőle. legyen az állatfigura, virág, házikó, vagy bármi. Csak a fantázia szab határt egy-egy szendvics formájának. A felszeletelt kenyeret megkenem a vajjal, ráhelyezem a párizsiszeleteket, a felszeletelt ubival és kechuppal díszítem.
 • Epres zsömle

  Konyhában » Szendvicsek

  eperAz epres zsömle látványától a férjem kisebb nevető görcsöt kapott, és nem értette, hogy miért is teszem a zsömlére az epret, de abból kiindulva, hogy a paradicsom is gyümölcs, és az is a zsömlén köt ki gyakran, nem is beszélve az eperlekvárról, miért ne tehetnénk a friss gyümölcsöt is a zsömlére.
 • Tarjás szendvics

  Konyhában » Szendvicsek

  Tarjás szendvicsNagyon finom éhségűző tízóraira vagy uzsonnára. A baguettet félbevágom, mindkét oldalát megkenem vajjal, és elkezdem rétegesen belehelyezni a hozzávalókat. Először a saláta leveleket, majd rá a tarját, arra a hagymakarikákat, paradicsomot, uborkát és végül a majonézt ízlés szerinti mennyiségben.
 • Pörköltszaftos szendvics

  Konyhában » Szendvicsek

  Pörköltszaftos szendvicsNagyon finom vendégváró előétel vagy akár remek tízórai a gyerekeknek. A felkockázott hagymát kevés olajon üvegesre pirítom, pirospaprikát teszek hozzá, és ráteszem a csirkeszárnyakat. Sózom, borsozom és hagyom fedő alatt puhulni.néha megforgatom, ha szükséges, a levét pótolom. Egyszóval: jó hagymás pörköltet főzők.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media