2024. május 30., csütörtök - Janka, Zsanett napja

mt

 • Orgona ága

  Kisgyerekkel » Dalok, énekek

  Orgona ágaOrgona ága, barackfa virága. Öltözzetek új ruhába, anyák napja hajnalára, illatosan!
  Zúgja az erdő, susogja a szellő. Üzenik az ágak, lombok: légy te mindig nagyon boldog, Édesanyám!
 • Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni

  Kisgyerekkel » Dalok, énekek

  Anyák napi énekekÚgy szeretném meghálálni, Két kezemmel megszolgálni, Azt, hogy felnevelt, dédelgetett, erő felett. Légy ezentúl mindig boldog, Míg én élek nincs több gondod, Én vigyázok rád már ezután. Úgy szeretném meghálálni, Vagy legalább megpróbálni, Mind, mind azt a jót, mit értem az én anyám.
 • Egyél libám, egyél már

  Kisgyerekkel » Dalok, énekek

  Egyél libám, egyél márEgyél libám, egyél már dal dalszöveg, kotta és youtube dalocska. Egyél libám, egyél már, nézd a napot, lemegy már! Éjfél tájban, nyolc órára, Esti harangszóra. Hipp, hopp, hopp. :)
 • Vuk dala - Wolf Katival

  Kisgyerekkel » Dalok, énekek

  Vuk dalaFürge rókalábak, surranó kis árnyak, Hipp-hopp, jön Vuk. Híres nagy vadászok, jobb, ha félreálltok, Hipp-hopp, jön Vuk. Ő az éjszakától sohasem fél, Bár a sűrű erdő csupa veszély, Azt mesélik róla, ravasz, mint a róka, Jön, lát, győz, fut. Felragyog az ég is, felkiáltok én is: Hipp-hopp, jön Vuk!
 • Szülinapi köszöntők

  Kisgyerekkel » Dalok, énekek

  szülinapHa hirtelen nem jutna eszünkbe egyetlen szülinapi énekecske sem, akkor érdemes végighallgatni ezt a rövid válogatást, hogy köszönteni tudjuk az ünnepeltet. A legrégibb, leghagyományosabb természetesen a Halász Judit-féle Boldog születésnapot, de még ennek a szövege is gondot okozhat felnőtt korban, úgyhogy ismétlés a tudás anyja, ne égjünk be a szülinapi partikon, hallgassuk meg ezt is.
 • Kecske ment a kiskertbe

  Kisgyerekkel » Dalok, énekek

  Kecske ment a kiskertbeKáposztaszüret idején énekelgessünk a gyermekekkel káposztás dalokat. Közülük az egyik legismertebb az alább hallható dalocska. Nézzük most, hogy is szól a szövege! Kecske ment a kiskertbe - Dalszöveg  Kecske ment a kiskertbe, a káposztát megette. Vigyázz kecske, ugorj ki! Jön a gazda megfogni.
 • A TV Maci

  Kisgyerekkel » Dalok, énekek

  TV MaciGyermekkorunk napi rutinjának elengedhetetlen része a TV Maci dallama. A mese előtti mackóig mindenkinek meg kellett fürödnie, és a mese utáni TV Maci példáját követve minden gyermek ágyba vonult. Lehet, hogy még ma is hallani valamelyik csatornán, de a kereskedelmi csatornák dömpingben számomra kicsit elveszett. Gyanítom, hogy nem a csatornával, hanem a mi időbeosztásunkkal van a baj. Este mi már nem nézünk tévét, mi mesélünk a gyerekeknek. Azért a régi jó Maci nagyon hiányzik. :)
 • Süsü dala - dalszöveg

  Kisgyerekkel » Dalok, énekek

  Süsü a sárkányÉn vagyok a híres egyfejű. A nevem is ennyi csak: Süsü, De én egyiket se bánom, Egyfejűként élem a világom. Vidám lelkem senki se érti, Se gyerek, se nő, és se férfi! Senki-senki itt a világon! Mi is az én titkos nagy álmom, jajjj! Kitagadott az a jó apám,  Azóta vándorlok, úgy biz'ám.
  Befogadnak majd az emberek. Egyik szeret, másik meg remeg.
 • Paff, a bűvös sárkány

  Kisgyerekkel » Dalok, énekek

  Paff a bűvös sárkányPaff, a bűvös sárkány, senkitől se félt. Álomország tengerpartján játékok közt élt. Volt egy játszótársa, úgy hívták, hogy Jani. Jó barátja madártollat hozott őneki. A tengert együtt járták, repült a kis hajó, Paff hátára felült Jani, így utazni jó. Sok király és sok herceg és mind a kalóz nép Köszöntötték, ha jönni látták, mert tisztelték nevét.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media