-
Paradicsomos-tejszínes tészta
Konyhában » Főételek
Magas falú edényben kevés paprikás rántást készítek (nem kell annyi, mintha főzeléket csinálnál, csak épphogy sűrítse majd a paradicsomlevet). A konzervparadicsomot 2 dl vízzel csomómentesen feloldom, és az addigra kihűlt rántásra öntöm. Alaposan összekeverem, megfűszerezem sóval, petrezselyennel, majorannával. -
Paradicsomos húsgombóc
Konyhában » Főételek
A hagymát megtisztítom, apróra vágom és egy nagyobb tálba teszem, hozzáadom a rizst, majd a darált húst és a tojást, fűszereket. Az a legegyszerűbb ha kézzel dolgozzuk össze a masszát, majd vizes kézzel, kis gombócot formálok belőle. Egy nagy mély edényben vizet forralok, és szépen belehelyezem a gombócokat. Lefedem és kis-közepes lángon kb. 1 órát hagyom főni.
-
Baconbe tekert csirkemell
Konyhában » Főételek
A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágom, beleteszem egy tálba. Sózom, borsozom, meglocsolom olajjal és egy ek. mustárt hozzáadok. Ezt jól összekeverem, hogy mindenhol érje az olajos pác a húst. Másfél-2 órára hűtőbe teszem, majd egyenként baconbe tekerem a csirkemell darabkákat. Ha nagyon nem akarna rajta maradni a bacon, akkor fogpiszkálóval rögzíthetem, amit majd persze sütés után eltávolítok. -
Ananászos csirke
Konyhában » Főételek
A csirkemell filét megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, kettévágjuk és a két felet darabonként 3-4 szeletre vágjuk. A szeleteket befűszerezzük, majd kiolajozott tepsübe fektetjük egymás mellé. A tetejét megdíszítem ananásszal, majd arra rászórom a reszelt sajtot. A tetejére pici majoranna hullatható, attól szép is lezs, és az ízeis kellemes.
-
Sült csirkecomb
Konyhában » Főételek
A csirkecombokat folyó hidegvíz alatt alaposan megmosom, a tollakat eltávolítsd el. Fűszerezd be alaposan fűszersóval, hints rá egy leheletnyi fahéjat. Tedd tűszálló edénybe úgy, hogy a bőrös rész lefele forduljon, és csorgass rá egy kevés olíva olajat. Fedd le fóliával, és süsd 180 fokon 20 percig. vedd le róla a fóliát, és fordítsd meg a csirkecombokat. tedd vissza a sütőbe pár percre, amíg aranybarnára nem pirul. -
Lasagna - Garfield kedvence
Konyhában » Főételek
Az egyik fej hagymát megmosom, megtisztítom, apró kockákra vágom, és kevés olajon üvegesre pirítom. A hagymára ráöntöm a paradicsom konzervet, melyet kevés víz hozzáadásával puhára/pürére főzök. Egy másik edényben, a másik, szintén megmosott, apróra vágott hagymán elkezdem megpirítana a darált húst. Mikor a hús megpirult, hozzáöntöm a paradicsompürét, ketchupot és a fűszereket. Jól összekeverem, és újra forralom. -
Szeretlek - virslivel, tükörtojással
Konyhában » Főételek
A virsliket hosszában kettévágjuk, de vigyázzunk, ne vágjuk teljesen végig. Maradjon kb. 1,5 cm egyben. Fordítsuk vissza a virsli szárakat szív alakúra, majd a szív csücskénél tűzzük őket össze a fogpiszkálóval. Felhevített olajon süssük meg az egyik oldalukat, majd fordítsuk meg, és mindegyik közepébe üssünk egy-egy tojást. -
Gyors rakottas abból, ami éppen idehaza akadt
Konyhában » Főételek
Egyik este összeszedtem mindent, amiből ez kerekedett vacsorára. Nem túlzás, ha elárulom, hogy ha lenne háziállatunk éhen halt volna, mert semmi maradék nem maradt volna szegénykének! :D Sós vízben félpuhára főzzük a brokkolit és karfiolt, egy másik edényben a tisztított,szeletelt gombát is.
-
Lencsefőzelék recept
Konyhában » Főételek
A főzelék készítése előtt 1-2 órára áztasd be a lencsét hideg vízbe úgy, hogy alaposan ellepje. Mosd át, majd szűrd le, tedd egy edénybe, engedj rá hideg vizet, add hozzá a babérleveleket, sózd meg és főzd puhára. A hagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld üvegesre (van, aki fokhagymát használ, kicsit másabb lesz a főzelék íze, de úgy is nagyon finom). -
Márton napi fokhagymás libasült
Konyhában » Főételek
A libacombokat megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. A fokhagymát szintén megtisztítjuk és hosszában vékony darabokra vágjuk. A libacombba egy hegyes késsel kis lyukakat szúrunk (spékelünk) és a vékony fokhagymadarabokat belenyomkodjuk. A libacombokat egy tepsibe fektetjük egymás mellé. -
Kelkáposzta lapcsánka
Konyhában » Főételek
A kelkáposztát megtisztítottam külső leveleitől és torzsájától, majd vékony csíkokra vágtam. 1 evőkanál olajon wokban megpároltam. Hagytam kihűlni, majd egy tálban hozzákevertem a puffasztott rizst, a tojásokat, a lisztet, végül sóztam, borsoztam. Jól összedolgoztam.Az olajat felmelegítettem, és belekanalaztam a kelkáposztás masszát. Aranybarnára sütöttem az egyik oldalukat, majd megforgattam, és a másik oldalt is készre sütöttem. -
Tökpuffancs
Konyhában » Főételek
Egy közepes tököt alaposan megmosok, lereszelek. A tökreszeléket besózom, és egy órát állni hagyom, mivel sok levet enged. Leöntöm a levét, jól kinyomkodom. A reszelt tökhöz hozzákeverek 3 egész tojást, ízlés szerint ételízesítőt (pl.Vegetát), 1 sütőport, 5-6 gerezd fokhagymát reszelve, 1 kávéspohár étolajat és 40 dkg lisztet. Ha még folyósnak látom a masszát, akkor még egy kicsi lisztet adok hozzá. A masszából forró olajba evőkanállal nagyobb galuskákat szaggatok, 2-3 perc sütés után kész is a tökpufi.