2024. február 25., vasárnap - Géza napja

mt

 • Bohóc színező

  Kisgyerekkel » Színezők, kifestők

  bohóc kifestőÉs azt tudtátok-e, hogy egy egyszerű bohócos színező milyen nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy a diszlexia megelőzésével is foglalkozzunk egy kicsit. Nincs más teendőtök, csak színeznetek kell. Először színezd ki Te anya. Legyen a haja piros, a sapkája sárga, a szeme kék, vagy akármilyen színű, amilyen csak nektek megtetszik. ha végeztél a színezéssel, akkor kérd meg a kicsikédet, hogy színezze ki Ő is pontosan olyanra, amilyen a Tiéd volt.
 • Álarcok farsangra, szilveszterre

  Kisgyerekkel » Színezők, kifestők

  farsangi álarc kifestőFarsang, szilveszter közeledtével álarcok után kutakodtunk a neten, de hamar rá kellett döbbennem, hogy a 4-5 éves korosztálynak nem lehet elegendő kifestőt letölteni, gyártani kell sajátot is. Olyat, ami az Ő külön kívánságaiknak megfelel. Nekiláttunk ezért mi is az álarcok készítéséhez. Én megrajzoltam, Ők pedig önfeledt színezgetik azóta is. Nekünk ilyenek sikeredtek.
 • Szíves színezők

  Kisgyerekkel » Színezők, kifestők

  Szíves színezőkIdén is eljött a Valentin nap, amikor mindenki szíves őrületben ring. Használjuk hasznosan az időt, adjunk színezőt a gyerek kezébe, amit bátran festhetnek, nem feltétlenül pirosra. :) Készítettem nektek néhány szíves képet, amelyet akármilyen technikával színezhettek, festhettek.
 • Téli kifestők

  Kisgyerekkel » Színezők, kifestők

  téli kifestőTéli, sötét estéken az óvodás korú gyermekek szívesen rajzolgatnak, színezgetnek. Nálunk is nagy sláger mostanság a satírozás, kifestés, viszont iszonyú összegekért lehet kifestőket vásárolni. Vagyis nem az ára sok, hanem inkább nem tart olyan sokáig, így nem gazdaságos. Talán ha fénymásolnék, vagy nyomtatnék, vagy egyszerűen csak rajzolnék valamit...
 • Karácsonyi színezők

  Kisgyerekkel » Színezők, kifestők

  kifestőMár csak néhányat kell aludni, és itt a karácsony, amikor is Jézus születésnapján minden házba karácsonyfát, és minden fa alá ajándékokat hoznak az angyalok. Az ünnepi készülődést segítve készítettem néhány színezőt, amivel a csöppség lefoglalja magát, amíg anya-apa szorgoskodik, és előkészül a szeretet ünnepére.
 • Mikulás színezők

  Kisgyerekkel » Színezők, kifestők

  kifestőMár csak néhányat kell aludni, és a cipőcskéket megtölti ajándékkal a Mikulás bácsi. Már most írhattok neki levelet, készíthettek neki valami apróságot, vagy színezhettek egy képet, hálából azért a sok-sok finomságért, amit minden évben nagy gonddal válogat, majd csempész a csizmácskákba, cipőcskékbe! Idén segítek nektek néhány színezővel, hogy nekilássatok a munkának.
 • Őszi levelek színezői

  Kisgyerekkel » Színezők, kifestők

  kifestőMár teljesen biztos, hogy itt az ősz, a naptár legalábbis ezt mutatja, hiába a kellemes meleg, az iskolakezdés, a koránkelés ékes bizonyítéka állításunknak. Reggelente már hideg van -ezt a korán kelők tudják a legjobban-, korábban sötétedik, a játszóterek már nagyon korán kiürülnek. Lassan beszorulunk a lakásba, kénytelenek vagyunk odabent értelmes elfoglaltságot találni csemetéinknek. Mi megint a színezésnél kötöttünk ki. Most néhány falevelet rajzoltam körbe nektek, hogy nyomtassátok, színezgessétek bátran. Ne feledjétek: Már nem zölddel, hanem barnával, pirossal, sárgával színezünk.
 • Gyümölcsök kifestői

  Kisgyerekkel » Színezők, kifestők

  kifestőIdeje, hogy feltöltsük a télen kiürült vitaminháztartásunkat. Az idénygyümölcsök a legalkalmasabbak arra, hogy jól telelakjunk velük. Könnyen beszerezhetőek, olcsók, és sok van belőlük. Most a dinnye, a szilva, még néhány helyen barack is kapható. Nem árt megtanulni ezeknek a gyümölcsöknek a neveit is mielőbb. Ez a pár színező segítséget nyújthat a gyümölcsnevek, és színeik megtanulásában. Egy 3 éves gyereknek illik helyesen kiszínezni ezt a pár alapgyümölcsöt. Ha nem sikerült elsőre, akkor gyakoroljunk velük. Nyomtassunk egy párat nekik, had ügyesedjen a kezük is!
 • Virágok színezői

  Kisgyerekkel » Színezők, kifestők

  vizi allatok kifestoMa már javában készülünk az anyák napjára. Az ajándékok lassan készen vannak, de biztosan jól fog esni a Nagymamáknak valami kézzel készített apróság. A legkisebbtől természetesen kifestő, saját kézzel színezve. Ezért ma virágokat rajzoltunk. Tartsatok velünk Ti is! Tegyétek egyedivé az általunk firkantott virágokat! Színezzétek kedvetekre!
 • Vízközeli állatok kifestői

  Kisgyerekkel » Színezők, kifestők

  vizi allatok kifestoA hideg téli napokon néhány nyáridéző, tengerparti és folyómenti állatot rajzoljunk és színezgessünk. Nagyon szeretem a telet. Jó szánkózni, síelni, hógolyózni, hóembert építeni, de egy picit már kezd hiányozni a nyár és a meleg. Gondolom, nem vagyok ezzel egyedül. Addig is, amíg elkezdenek olvadni a jégcsapok nosztalgiázzunk kicsit, varázsoljuk színessé legalább a rajzlapot!
 • Nemzeti színező

  Kisgyerekkel » Színezők, kifestők

  kokárda kifestőA mai napon a magyar szabadságharc kezdetét ünnepeljük. A kicsikkel mi is megpróbálunk emlékezni, és emlékezetessé tenni ezt a napot. Tegnap kokárdát készítettünk, ma pedig szívünk fölé tűztük, és nevezetes események helyszíneire sétáltunk el. A uzsonna utánra pedig néhány színezőt készítettem nekik az 1848-as események jelképeiből. Mi így ünnepeljük március 15-ét.
 • Húsvéti tojás színezők

  Kisgyerekkel » Színezők, kifestők

  húsvéti tojás kifestőTermészetesen a húsvéti előkészületek elengedhetetlen része a tojásfestés. Mivel mi forró tojásfestéket használunk, így a gyerekek csak kis részét élvezhetik a főtt tojás festésének. Kárpótlásul viszont egy pár rajzolt tojást készítettem nekik, amiket kedvükre színezgethetnek, segítségül hívva a számítógép apró fortélyait. Nem kevésbé élvezték ezeket sem, minta kézzel rajzoltakat. Nyomtassátok ki, és színezzétek Ti is velünk együtt!

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media