2024. február 25., vasárnap - Géza napja

mt

 • Venice Lake Jamboree - Longboardos felvonulás és verseny

  Kisgyerekkel » Szabadidő

  WLJA Moonshine MFG Hungary, egy amerikai longboard márka formálta hazai csapat, harmadik alkalommal szervezi meg családias kimozdulását a Velencei-tó mellett idén áprilisban. A szervezők úgy vélik, hogy a longboardozás az a már nemtől, kortól független jelenség, amely lehet életérzés, vagy mozgáskultúra, amely kapocs lehet az idősebb és cseperedő korosztály között.

 • Hurrá itt a szeptember a baba-nyaralás főszezonja!

  Kisgyerekkel » Szabadidő

  Hurrá itt a szeptember a baba-nyaralás főszezonja!Ez a hónap a legjobb választás, ha kisbabával indulnak üdülni. Ilyenkor szinte még nyár van, a hőmérő higanyszála gyakran kúszik 30 Celsius fok köré, ám a nap káros sugarai már egyre ritkábbak, így a picurkákkal sem kell oly gyakran az árnyékba húzódni. A tavak, kültéri medencék vize még kellemesen langyos, így felhőtlen a pancsikolás öröme is.
 • Fergeteges BABA-NYÁR az Oxigén Hotel Family & Spa-ban

  Kisgyerekkel » Szabadidő

  Fergeteges BABA-NYÁR az Oxigén Hotel Family & Spa-banAz Oxigén Hotel Family & Spa-ban a babák és kisgyermekes családok paradicsomában, vadonat új szolgáltatásokkal Babaúszással, Csiribiri és Kerekecske Gombocska készség fejlesztő foglalkozásokkal indul a BABA-NYÁR program sorozat. A babák és mamák, sőt még a papák legnagyobb örömére is az apróságoknak kellemes hangulatú, vízi lubickolós és játszó kuckó béli dalos, mókás, mondókás készségfejlesztő programokkal varázsoljuk még vidámabbá a nálunk töltött nyári napokat.
 • Mi kell a nyaralához?

  Kisgyerekkel » Szabadidő

  nyárMár az is nagy dolog, hogy az ember el mer indulni ilyen kicsi gyerekekkel nyaralni. Számításba veszi a ki és bepakolandó dolgok tömegét és dacolva a belső kényszerrel, hogy inkább lustálkodjék, élményszerző körútra indul. Előkerülnek az utazótáskák, bőröndök, és szorgalmasan bepakolsz mindent, amire szükséged lehet. Úgy a pakolás felénél jössz rá, hogy egyszerűbb lenne inkább egy bőröndnyit összeválogatni, amire tuti nem lesz szükséged, és megfogni a lakás 4 sarkát, csomót kötni rá, egy boton a hátadra csapni, és úgy indulni útnak.
 • Szaunázás gyermekkel

  Kisgyerekkel » Szabadidő

  szaunaA szaunázásról általában azt halljuk, hogy mindenkinek, mindenkor jót tesz. Leginkább télidőben kellemes elfoglaltság, amikor a nagy hidegből a forróságba menekülünk egy pár percre, és a hideg zuhannyal a magunkba szívott hőt bezárjuk a testünkbe. Legalábbis ez az érzésünk, amikor az immunerősítésnek ezt a formáját választjuk. Vajon milyen hatással van a szauna a gyermekekre?
 • Ki vigyázzon nyáron a kisgyermekekre?

  Kisgyerekkel » Szabadidő

  egyedülAz iskolai idő végeztével sok szülőnek okoz gondot, kire bízza a nyári szünetben gyermekét. Az önkormányzatoknak fenn kell tartaniuk napköziket, sok szülő azonban ódzkodik ezektől. Hogy mi a megoldás ilyenkor, arról más véleményen vannak a szülők, a szociológus és a gyermekpszichológus.
 • Vakáció - vigyázzunk gyermekeinkre!

  Kisgyerekkel » Szabadidő

  kulcsAz alábbi írás inkább iskolás korú gyerekek szüleinek fontosak, de jobb, ha a kisgyerekes anyukák már most, amíg a gyerek kicsi sorra veszik magunkban, hogy mi mindent kell megtanítani neki, mi az, amit jobb, ha hamar megtanul. Ezeket a dolgokat már óvodás korban gyakorolhatjuk vele. A lakás ajtaját kinyitni, a szomszédhoz átcsöngetni, az étel-ital helyét megmutatni nem nagy kunszt. Fokozatosan felkészülhetünk mi is, hogy a gyerekünk egyszer iskolás lesz, és biztosan otthon kell majd töltenie kisebb-nagyobb időszakokat egyedül is.
 • Praktikák a kisgyerekes utazáshoz

  Kisgyerekkel » Szabadidő

  utazasItt a nyár, a jó idő, a bölcsődék, az óvodák és az iskolák is bezárják kapuikat egy időre. Ilyenkor talán még többen kerekedünk föl meglátogatni a rokonokat, barátokat, elutazunk pihenni, kikapcsolódni egy kicsit. Sok esetben bizony hosszú utat kell megtennünk a célállomásig, ami bennünket felnőtteket is megvisel, nemhogy a gyerekeket. De a kényszerű várakozást nemcsak utazás alatt tapasztalhatják meg a gyerkőcök, hanem hivatalos dolgaink intézése közben is, amikor sokszor, ha másképp nem tudjuk megoldani a gyermekfelügyeletet, magunkkal kell vinnünk a kicsiket. Nem beszélve az orvosi rendelőkbeli várakozásokról, ahol sajnos szintén többször megfordulunk velük.
 • Víz, út, gomba, kés - a nyár ezernyi veszélye

  Kisgyerekkel » Szabadidő

  nyárA tanév végetértével a gyerekek kiözönlenek a szabadba. A szülőknek helyettük is elővigyázatosnak kell lenniük. Az alábbiakban néhány tipikus nyári veszélyforrásra hívjuk fel a figyelmet, amelyeket kellő figyelemmel és biztonsági intézkedésekkel elkerülhetünk az elkövetkező hetekben.
 • Margitsziget

  Kisgyerekkel » Szabadidő

  póniA hídtól a sziget budai oldalán nem kell sokat gyalogolnunk, ha a játszótérre akarunk jutni. Ez viszonylag nagy játszó, a kicsik és a nagyok szórakozására egyaránt gondoltak. A homokozóban egy hajó formájú mászóka található, csúszdával, kicsit balesetveszélyes, hogy van nyitott része, ahol egy rúdon csúszhatnak le a nagyobbak. A kicsikre viszont emiatt nagyon kell figyelni! Vannak hinták, többféle, még akkora is, ami inkább a szülők számára alkalmas.
 • Marczibányi játszótér - Budapest II. kerület

  Kisgyerekkel » Szabadidő

  MarcziAz elmúlt év során a Marczibányi Téri Művelődési Központ mellett található játszó és pihenőpark is némi felújításon esett át. A játszóvárak, csúszdák kiegészültek biztonsági szempontból előnyös rudakkal, a játszótér aljzatát fenyőkéreg-törmelékkel borították, illetve a babaház is új oldallapot kapott.
 • Zöld Péter játszótér - Budapest II. kerület, Millenáris park

  Kisgyerekkel » Szabadidő

  Zöld Péter2009 június harmadika óta ismét a gyerekeké a Zöld Péter játszótér a Millenáris parkban. Építkezés miatt a játszótér a régi helyét irodaépületnek kellett, hogy átadja, így sokáig nélkülöznünk kellett ezeket a nagyszerű, 2001-ben Ipari Formatervezési Nívódíj különdíját elnyert játékokat. A szokásos hinta, mászóka, csúszda itt mind-mind népmesébe illeszthető, és mindenhez egy külön kis mesét lehet mondani.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media