2021. május 13., csütörtök - Imola, Szervác napja

mt

 • Vonatos versek, mondókák

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  vonatMegy a zsiki, zsiki, zsiki Megy a zsuku, zsuku, zsuku, Megy a masina, Nézd mama! Én vagyok a masiniszta. *** Hi-ha-ha-ha, Fut a vonat, repíti az utasokat. Ha hegynek megy, a kerekek ezt suttogják: "Se-gít-se-tek!" Ám ha völgyben vígan szalad, füstje keskeny ezüstszalag. S ha a völgyet már megunta, besurran az alagútba!
 • Versek anyák napjára

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  anya és baba Úgy repültem, mint a madár! Pedig szárnyam sincsen. Virágot is hoztam Neked, pedig kertem sincsen. A szeretet az én szárnyam, szívem az én kertem. Anyák napján köszöntelek, Édesanyám, lelkem!
 • Anyák napjára versek

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  anya és babaDonászy Magda: Ajándék Színes ceruzával rajzoltam egy képet, anyák napján reggel, Édesanyám néked. Lerajzoltam én egy aranyos madarat, aranyos madárra aranyos tollakat. Elkészült a madár, nem mozdul a szárnya… Pedig hogyha tudna, a válladra szállna. Eldalolná csöndben tenéked egy dalban, amit anyák napján mondani akartam.
 • Anyák napi versek

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  anya és baba Jó anyámnak két kezére Csókjaimat hintem én, Ezzel a két dolgos kézzel, Áldd az Isten, amíg él, Jó anyámnak két kezét, Álld meg Isten jó szívét, Két kezét, jó szívét, Áldd meg Isten, amíg él, Amíg él. Ez a két kéz estenként Hogyha gond, bú, baj elér, Elsimítja homlokodról A búbánat fellegét. Jó anyámnak két kezét, Áldd meg Isten jó szívét. Két kezét, jó szívét, Álld meg Isten, amíg él, Amíg él.
 • Kiszámolók, ujjszámolók

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  kéz Ez a malac piacra megy, ez itthon marad, ez kap finom pecsenyét, ez semmit se kap, ez a kicsi visít nagyot: Uí, uí, éhes vagyok! *** Két kiskakas összeveszett, a verembe beleesett! Szil-szál, szalmaszál! Eredj pajtás, te hunyjál! *** Apa-cuka funda-luka Funda-kávé kaman-duka Ap-cuk funda-luk Funda-kávé Kaman-duk!
 • Simogatók, csiklandozók

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  simiCiróka, maróka, Mit ettél cicuska? Kását, kenyeret, Adok neked eleget. *** Ciróka, maróka, mit fõztél, babóka? Kevertem babocskát, sütöttem pampuskát. Ide raktam, oda raktam, utoljára mind bekaptam. Hamm - hamm - hamm. *** Kerekecske dombocska, Itt szalad a nyulacska. Erre szalad, itt megáll, Itt egy körutat csinál. Ide bújik, ide be, Kicsi gyermek keblibe. *** Kerekecske, dombocska, itt szalad a nyulacska. Itt a nyoma, itt a nyoma, itt meg van a csiklandója!
 • Sponge Bob: Április bolondja

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Sponge Bob. Április bolondjaÁprilis bolondja - népköltés: Április bolondja, felmászott a toronyba, megkérdezte: – Hány óra? Fél tizenkettő; Bolond ez a kettő. A versike után görgess a lap aljára, és nézd meg velünk Sponge Bob mai napi kalandját. Jó szórakozást!
 • Aranyosi Ervin: Apának lenni

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Aranyosi Ervin: Apának lenniEzzel a csodás Aranyosi Ervin verssel szeretnénk minden édesapának, nevelőapának, mostohaapának, nagypapának, dédapának, keresztapának és minden apának BOLDOG APÁK NAPJÁT kívánni! Szeretettel: Picibaba.hu Aranyosi Ervin: Apának lenni Hogyan is kellene apának lenni, néhány kis "porontyot" felnevelni? Megtanítani szépre és jóra, becsületre és szép, igaz szóra...
 • Versek Sándor, József, Benedek napjára

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Sándor, József Benedek napjára versekWeöres Sándor: Tavaszköszöntő Sándor napján megszakad a tél, József napján eltűnik a szél, Zsákban Benedek hoz majd meleget, nincs több fázás, boldog, aki él. Már közhírré szétdoboltatik: minden kislány férjhez adatik, szőkék legelébb, aztán feketék, végül barnák és a maradék.
 • Benedek Elek: Nagyapóka és nagyanyóka

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Benedek Elek: Nagyapóka és nagyanyókaNagyanyóka: Hová, hová, nagyapóka? Nagyapóka: Ne is kérdje, nagyanyóka. Nem tudom, mi történt velem, Minden délben fáj a fejem. Nagyanyóka: Óh, óh, szegény nagyapóka, Látom én ezt már régóta. Van annak egy esztendeje, Minden délben fáj a feje. Nagyapóka: Igaza van, nagyanyóka, Éppen egy esztendő óta. De a séta hál ’ Istennek, Igen jót tesz a fejemnek. Nagyanyóka: Nagyapóka, nagyapóka!... Nagyapóka: Mért mosolyog, nagyanyóka? Csudálkozom mosolygásán…
 • Lovagoltatók

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  lovas Gyí, te paci, gyí, te ló, gyí, te Ráró, hó, hahó! * * * Nézzél rám. Itt a pacikám. Ide hipp, oda hopp, tovorobog ám. Hej hipp-hopp, tovarobogok. A mező, ügető lovasa vagyok. * * * Kipp-kopp, kalapács Kicsi kovács, mit csinálsz? Sárga lovat patkolok, Aranyszeggel szegelek. Uccu, pajtás kapj fel rája, Úgyis te vagy a gazdája!
 • Weöres Sándor: Megy az úton…

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Weöres Sándor: Megy az úton…Weöres Sándor: Megy az úton… Megy az úton a katona, Zúg a vihar, fúj a szél, zúg-búg, fúj a szél, a katona sose fél. Mitől félne? Kezibe kard, gonoszoknak odavág, dirr-durr, odavág, sose bántsák a hazát. *** Donászy Magda: Március 15. Melegebben süt ma a nap elmúlt már a hosszú tél. Minden házon zászlót lenget a víg márciusi szél. Magyarország szabadságát ünnepeljük e napon, Háromszínű magyar zászló Azért leng a házakon.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media