2024. május 22., szerda - Júlia, Rita napja

mt

 • Gyógyító mesék: Ha a gyerek éjjel bepisil

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  koronaEgy napon Péter megfázott, és hólyaghurutot kapott. Édesanyja nagyon szomorú volt. Különleges teát főzött a kisfiának, és melegítő palackot tett a gyerek hasára. Ez nagyon jólesett Péternek. A megfázás ugyan hamar elmúlt, de azóta Péter minden éjjel bepisilt. Talán a sok tea az oka, gondolta édesanyja, és ezentúl esténként nem adott inni a kisfiának. De ez sem segített.
 • Katicás versek

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  katicabogár Mit mos, mit mos Levél katicája? Pittyet-pattyot, varrott keszkenőjét. Ha szél volnék, kurjantanék. Madár volnék, röppentenék. Víg szívemmel, víg lelkemmel Téged elvinnélek! *** Szállj el, szállj el katicabogárka! Hozzál nekem aranycipőt, aranyruhát! Szállj el, szállj el katicabogárka! *** Katicabogárka! Nyisd ki szárnyacskádat, mutasd pettyes ruhácskádat! *** Húzz, húzz katica, te is húzzál engemet, én is húzlak tégedet, húzz, húzz katica!
 • Versek az esőről

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  esőCsipp csepp csepereg Villám csattan megered Zápor függöny zuhatag Fut a felhő süt a nap Jött ment jót esett Fűnek fának jólesett. *** Esik az eső, hajlik a vessző, Haragszik a katona, mert megázik  a lova. Ne haragudj katona, majd kisüt a napocska, Megszárad a lovacska. *** Ess, eső, ess, Három hétig ess! Hullj a rétre, A vetésre, Ess, eső, ess! *** Esik eső ja-ja-jaj, mindjárt itt a zivatar. Tüzes villám cikázik, aki nem fut, megázik.
 • Vonatos versek, mondókák

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  vonatMegy a zsiki, zsiki, zsiki Megy a zsuku, zsuku, zsuku, Megy a masina, Nézd mama! Én vagyok a masiniszta. *** Hi-ha-ha-ha, Fut a vonat, repíti az utasokat. Ha hegynek megy, a kerekek ezt suttogják: "Se-gít-se-tek!" Ám ha völgyben vígan szalad, füstje keskeny ezüstszalag. S ha a völgyet már megunta, besurran az alagútba!
 • Versek anyák napjára

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  anya és baba Úgy repültem, mint a madár! Pedig szárnyam sincsen. Virágot is hoztam Neked, pedig kertem sincsen. A szeretet az én szárnyam, szívem az én kertem. Anyák napján köszöntelek, Édesanyám, lelkem!
 • Anyák napjára versek

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  anya és babaDonászy Magda: Ajándék Színes ceruzával rajzoltam egy képet, anyák napján reggel, Édesanyám néked. Lerajzoltam én egy aranyos madarat, aranyos madárra aranyos tollakat. Elkészült a madár, nem mozdul a szárnya… Pedig hogyha tudna, a válladra szállna. Eldalolná csöndben tenéked egy dalban, amit anyák napján mondani akartam.
 • Anyák napi versek

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  anya és baba Jó anyámnak két kezére Csókjaimat hintem én, Ezzel a két dolgos kézzel, Áldd az Isten, amíg él, Jó anyámnak két kezét, Álld meg Isten jó szívét, Két kezét, jó szívét, Áldd meg Isten, amíg él, Amíg él. Ez a két kéz estenként Hogyha gond, bú, baj elér, Elsimítja homlokodról A búbánat fellegét. Jó anyámnak két kezét, Áldd meg Isten jó szívét. Két kezét, jó szívét, Álld meg Isten, amíg él, Amíg él.
 • Kiszámolók, ujjszámolók

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  kéz Ez a malac piacra megy, ez itthon marad, ez kap finom pecsenyét, ez semmit se kap, ez a kicsi visít nagyot: Uí, uí, éhes vagyok! *** Két kiskakas összeveszett, a verembe beleesett! Szil-szál, szalmaszál! Eredj pajtás, te hunyjál! *** Apa-cuka funda-luka Funda-kávé kaman-duka Ap-cuk funda-luk Funda-kávé Kaman-duk!
 • Simogatók, csiklandozók

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  simiCiróka, maróka, Mit ettél cicuska? Kását, kenyeret, Adok neked eleget. *** Ciróka, maróka, mit fõztél, babóka? Kevertem babocskát, sütöttem pampuskát. Ide raktam, oda raktam, utoljára mind bekaptam. Hamm - hamm - hamm. *** Kerekecske dombocska, Itt szalad a nyulacska. Erre szalad, itt megáll, Itt egy körutat csinál. Ide bújik, ide be, Kicsi gyermek keblibe. *** Kerekecske, dombocska, itt szalad a nyulacska. Itt a nyoma, itt a nyoma, itt meg van a csiklandója!
 • Sponge Bob: Április bolondja

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Sponge Bob. Április bolondjaÁprilis bolondja - népköltés: Április bolondja, felmászott a toronyba, megkérdezte: – Hány óra? Fél tizenkettő; Bolond ez a kettő. A versike után görgess a lap aljára, és nézd meg velünk Sponge Bob mai napi kalandját. Jó szórakozást!
 • Aranyosi Ervin: Apának lenni

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Aranyosi Ervin: Apának lenniEzzel a csodás Aranyosi Ervin verssel szeretnénk minden édesapának, nevelőapának, mostohaapának, nagypapának, dédapának, keresztapának és minden apának BOLDOG APÁK NAPJÁT kívánni! Szeretettel: Picibaba.hu Aranyosi Ervin: Apának lenni Hogyan is kellene apának lenni, néhány kis "porontyot" felnevelni? Megtanítani szépre és jóra, becsületre és szép, igaz szóra...
 • Versek Sándor, József, Benedek napjára

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Sándor, József Benedek napjára versekWeöres Sándor: Tavaszköszöntő Sándor napján megszakad a tél, József napján eltűnik a szél, Zsákban Benedek hoz majd meleget, nincs több fázás, boldog, aki él. Már közhírré szétdoboltatik: minden kislány férjhez adatik, szőkék legelébb, aztán feketék, végül barnák és a maradék.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media