2021. augusztus 03., kedd - Hermina napja

mt

 • Gyógyító mesék: Ha a gyerek rosszat álmodik

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  alszikElhatározták, hogy jól összekavarják az álomgondolat szép álmait. Olyan buzgón törték a fejüket újabb és újabb tréfákon, annyira örvendeztek, hogy milyen jól felbosszantják majd az álomgondolatot, hogy közben egészen megfeledkeztek szegény gyerekükről, akinek meg kell szenvednie a sok rossz álmot.
 • Dalolva rajzoljunk egeret

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  egérParadicsom, paradicsom, Kerek pocakot rajzolunk. Paprika, paprika, A feje hejére paparikát alakítjuk. Hozzá hosszú, hozzá hosszú farkinca, farkinca. A csigavonalas farkinca következik. Két kis füla, két kis fül a Két kicsi karika a füle. tetejébebebe. Két vonal a bausza, és egy pötty a szeme. Erre szalad, erre szalad, Két vonal lesz az első két lába. Az egérkekeke. Másik két vonal lezs a hátsó két lába.
 • Lépegetők

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  lépEgy, kettő, három, négy, Te kis baba hová mégy? Nem megyek én messzire, Csak a falu végére. Ott sem leszek sokáig, Csak tizenkét óráig. * * * Sétálunk, sétálunk, Egy kis dombra lecsücsülünk, Csüccs! * * * Megyünk, megyünk, mendegélünk, egy kis dombra lecsücsülünk. Csüccs! * * * Jár a baba, jár. Körbe-körbe jár. Ha elfárad, úgy elröppen, mint a kismadár.
 • Kacsás versek, mondókák

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  kacsaBocsánat! Nem látta a kacsámat? Sárga volt és hápogott, Jobbra-balra totyogott. *** Be nem áll a kacsa szája. Zöld a liba harisnyája. Dörmögő-brummogó, Taps-taps, psssszzz! Surran egy manó! *** Kis kacsa fürdik, fekete tóba. Anyjához készül Lengyel országba. Síkos a talpa, magos a sarka. Fordulj ki fordulj szép arany alma.
 • Rajzoltatók

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  rajzoltatóRajzolok egy kerekecskét, gömbölyűre, mint a zsemlét, kerekecskén kis gombocska, akárcsak egy baba volna, gombocskának két nagy füle, vajon mi néz ki belőle? Bajuszkája, farkincája, kerekecske, gombocska, itt csücsül a nyulacska. *** Egyszer volt egy Jancsika, Jancsikából paprika. Paprikából kiskirály, Kiskirályból tulipán.
 • Görgényi Tamás: Tudod, kisfiam...

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Görgényi Tamás Tudod, kisfiam...Görgényi Tamás: Tudod, kisfiam... Tudod, kisfiam, neked nem kell a leggyorsabbnak lenned legjobbnak sem kell lenned sosem és az sem baj, ha nem vagy a legszebb se legerősebb, és nem vagy első soha semmiben nem kell mindent megtanulnod nem fontos mindent értened nem kell tudni mindent
  s töprengni mindenen nem kell mindent látni, kipróbálni s nem kell mindenkit ismerni sem...
 • Verseljünk a cicákról!

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  cica Cirmos cica haj, Hová lett a vaj? tt látom a bajuszodon Most lesz neked jaj! Cirmos cica dorombol, Hallgatja egy komondor. Azt gondolja magába', Hogy szebb az Ő nótája. Rá is kezdi, vau-vau, Fut a cica, nyau-nyau *** Ha én cica volnék, Száz egeret fognék, De én cica nem vagyok, Egeret se foghatok. *** Egy - megérett a meggy, Kettő - csipkebokor vessző, Három - te vagy az én párom, Négy - megcsípett a légy, Öt - érik a tök, Hat - hasad a pad, Hét - dörög az ég, Nyolc - üres a polc, Kilenc - kis Ferenc, Tíz - tiszta víz, Ha nem tiszta, vidd vissza, Ott a cica megissza.
 • Almási Alexandra: Ő az apukám!

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Almási Alexandra: Ő az apukám!Almási Alexandra: Ő az apukám! Ő az apukám, látod? Ott a képen! Babusgatott, szeretgetett, nevelgetett régen... Mára már kinőttem a babaruhát, tipegőm is kinyúlt éppen. De mi maradtunk, ketten, kéz a kézben. Mondd, ugye büszke vagy most rám? Nézz rám, kérlek szépen! Hadd lássam, ahogy könny csillan a reményben!
 • Ilók és Mihók (Népmese)

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Ilók és Mihók (Népmese)Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, volt egy özvegyasszony s volt annak egy Mihók nevű boldogtalan fia. Egyszer azt mondja Mihók az anyjának: - Édes anyókám, házasodhatnám. - Kit vennél el, édes Mihókom? - Ilókot, édes anyókám. - Eredj, fiam, kéresd meg. Mihók elmegy az Ilókék házához, s egy tűt kap ajándékba.
 • Szúnyogos versek, mondókák

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  szúnyogGazdag Erzsébet - Kodály Zoltán: Árkot ugrott a szúnyog Árkot ugrott a szúnyog, kitörött a lába, Szaladtak a szúnyogok szúnyogpatikába. Szúnyog úr a patikus maga rakta sínbe, Nem vitték a kórházba kinn fekszik a színbe’. Jönnek is a rokonok, ismerősök sorra, Gyűlik a sok sütemény, rétes, béles, torta. Meg is gyógyult egy-kettőre, összeforrt a lába, S örömében fölmászott s jegenyefára.
 • Kéz- és ujj játékok 3.

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  kezekNagyon sok mondóka, dalocska van még, amelyeket mozgással lehet kísérni. Én azokból válogattam az előzőekben és most is, amelyek mi rendszeresen használtunk/használunk a játékaink során, és amelyek elsősorban a kart, a csuklót, a kezet és az ujjakat mozgatják.
 • Gyógyító mesék: Ha a gyerek nem akar elaludni

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  alszikAndris, itt az ideje, hogy végre lefeküdj! - figyelmezteti kisfiát édesanya. Andris azonban épp az autóival van elfoglalva, és esze ágában sincs abbahagyni a játékot. - Hadd játsszam még egy kicsit! - kérleli édesanyát. - Szó sem lehet róla! Így is tovább maradtál fenn, mint máskor. Na, gyere gyorsan. A gyerek protestál, de végül sikerül édesanyának lefektetnie. Gyors jójcakátpuszi, villanyoltás, ajtóbecsukás. Pár perc sem telik el, Andris már dugja is ki a fejét az ajtón: - Szomjas vagyok!

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media