2023. január 31., kedd - Gerda, Marcella napja

mt

 • Palya Bea - Szülésdal

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Paya BeaLegyen ettől a csöppnyi nótától minden anyának és leendő anyának jó kedve, hiszen tudjuk, hogy a zene, a tánc egyfajta terápia. Ha ilyen kellemes ritmusokat hallunk, testi-, lelki bajunk messzire száll, és még a bizonytalanságunk is elmúlik, ha tudjuk, hogy nem vagyunk a kételyekkel egyedül (már ami a szülést illeti).
 • Fehérlófia

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  fehérlófiaDe Kőmorzsoló nem adta, Hétszünyű Kapanyányimonyók sem vette tréfára adolgot, lenyomta a földre, hátára tette a bográcsot, onnan ette meg a kását. Mikor a többi három hazafelé ment, Fanyűvő előre nevette a dolgot, mert tudta, hogy Kőmorzsolótól is elveszi a kását a Hétszünyű Kapanyányimonyók. Harmadnap Vasgyúró maradt otthon. De a másik kettő se neki, se Fehérlófiának nem kötötte az orrára, miért maradtak két nap kása nélkül. Ahhoz is odament Hétszünyű Kapanyányimonyók, kérte a kását, s hogy nem adta, a meztelen hasáról ette meg. Amint a többi három hazajött, ezt is jól elpáholták.
 • Versek a hóemberről

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Versek a hóemberrőlDonászy Magda: Hóember Hóna alatt seprűt szorít, pedig nem is sepreget. Bizony ésszel fel nem éred, ez az ember ki lehet. Hóval, faggyal nem törődik, tűri némán, szótlanul, De mikor a tavaszt érzi, mint a patak, könnye hull. Enyedi György: A hóember Fekete szén a szemem, szép sudár a termetem, orrom répa, nagy darab, a fejemen vaskalap. Szám is van, fülemig ér, hónom alatt seprűnyél
 • Karácsonyi dalok, versek

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  karácsonyLehalkul a város zaja karácsony estére. Melengeti a lelkünket a kis gyertyák fénye. Megszületett a szeretet lelkünkben e napon. Hogy a fáradt embereknek hitet, reményt adjon. *** Kis karácsony, nagy karácsony, kisült-e már a kalácsom? Ha kisült már, ide véle, Hadd egyem meg melegébe! Jaj, de szép a karácsonyfa! Ragyog rajta a sok gyertya! Itt egy szép könyv ott, egy labda! Jaj, de szép a karácsonyfa! Kezem, lábam jaj, de fázik, Csizmám sarkán jég szikrázik. Ha szikrázik, had szikrázzon. Azért van ma szép karácsony.
 • Gryllus Vilmos - Karácsonyi angyalok

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  angyalKarácsonynak délutánján, sötét még a nagyszoba. Kukucskálni sem, lehet, mert zárva van az ajtaja. Csengőszóra kinyílik majd, s a sok gyertya felragyog. Olyan jó, hogy meggyújtjátok, karácsonyi angyalok. Szikrázik a csillagszóró, éneklünk, hogy pásztorok. A fa alatt, mindenféle titokzatos dobozok. Bárcsak végre megnézhetném, karácsonyra mit kapok. Olyan jó, hogy elhozzátok, karácsonyi angyalok.
 • Adventi versek

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  AdventAdvent, advent, egy kis gyertya ég. Először egy, aztán kettő, majd három, és négy. És a kis Krisztus megszületett! És a kis Krisztus megszületett! Rainer Maria Rilke: Advent Havat terel a szél az erdőn, mint pehely-nyájat pásztora. S néhány fenyő már érzi sejtőn, miként lesz áldott-fényű fa, és hallgatózik. Szűz utakra feszül sok ága, tűhegye- szelet fog- készül, nő magasba, az egyetlen szent éj fele.
 • Mikulásváró versek, mondókák, énekek

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  MikulásHókastélyban jéglakás: Ott lakik a Mikulás. Szél a szánja – mégse fázik, Úgy röpül egy messzi házig. Csengõje a hópehely. Szánkójának énekelj, Mintha dallal idehúznád, S tedd ki ablakba a csizmád. Ne lesd meg a Mikulást, Rajta varázs a palást: Leshetsz reggelig magadban, Mert ha eljön, láthatatlan. Hogyha tudnád, hol lakik, S odaérnél hajnalig, Jutnál mesebeli tájra – Elolvadna palotája.
 • Télapóváró versek, mondókák, énekek

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  MikulásHull a pelyhes fehér hó, jöjj el kedves télapó. Minden gyermek várva vár, vidám ének hangja száll. Van zsákodban minden jó, piros alma, mogyoró. Jöjj el hozzánk, várunk rád, kedves öreg télapó! Nagyszakállú télapó, jó gyermek barátja. Cukrot, diót, mogyorót rejteget a zsákja. Amerre jár reggelig, kis cipőcske megtelik. Megtölti a télapó, ha üresen látja.
 • Dávid Rózsa: Gyerekek nevében

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Dávid Rózsa: Gyerekek nevébenBeszélj velem úgy, mintha felnőtt lennék! Játssz velem úgy, mintha gyermek lennél! Bízz bennem! Adj nekem feladatot! Majd meglátod, milyen ügyes vagyok! Dicsérj meg, ha megérdemeltem! Igazságtalanul ne büntess engem! Ha úgy érzem, teher vagyok neked, boldogtalan leszek! Rossz gyerek!
 • Gyógyító mesék: Ha a gyerek rendetlen

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  rendetlen- Idenézz! - örvendezik Lompi. - Találtam az ágyban egy barna cipőt! - A párja a konyhaszekrényben van - jegyzi meg komoran Veronka. - De hol lehetnek a babaházak? Hogy lehet ilyen rendetlenségben bármit is megtalálni? Veronka elfárad a hosszú, sikertelen kutatásban, és már a játéktól is elment a kedve, inkább lefeküdne, de mindjárt ki is ugrik az ágyból. - Au! Valami megszúrt! Lompi utánanéz, mi lehet az - és előhúz egy villát. Veronka most már végképp elmorcosodik.
 • Gyógyító mesék: Ha a gyerek nem becsüli a játékait

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  autoVolt egyszer egy nagyon akaratos, makrancos, mogorva és dacos kisfiú. Amikor például bevásárolni ment az édesanyjával vagy az édesapjával, mindig jelenetet rendezett, ha nem kapta meg az üzletben azt, amit kiszemelt magának. Ilyenkor visított, toporzékolt, míg csak köréjük nem gyűltek a bevásárlók, úgyhogy szülei végül is kénytelenek voltak megvenni az árut. A kisfiút az sem érdekelte, hogy a kiszemelt játékból vagy más tárgyból otthon már volt egy ugyanolyan. Amit a fejébe vett, abból nem engedett.
 • Télcsalogatók

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  télTélen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van. Soha sincs jó idő. Mindig esik az eső. *** Varjú károg, fú a szél, Esik a hó, itt a tél. Jaj, de nagyon hideg van, Ropog a hó alattam. Vígan csúszik a kis szán, Most örülünk igazán! *** Ha-ha-ha havazik. He-he-he hetekig. Hu-hu-hu hull a hó, Hi-hi-hi jajj, de jó!

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media