2021. október 19., kedd - Nándor napja

mt

 • Fiú utónevek (V)

  Pocakkal » Utónevek

  v betűVADÁSZ (magyar) vadász VADONY (magyar) vad - aug. 30. VAJK (török-magyar) vaj; gazdag - aug. 20. VAJTA (magyar) ld.: Bojta - ápr. 24., dec. 20. VALDEMÁR (német) uralom + hírnév - febr. 27. VALDÓ (német) uralkodó VALENTIN (latin) ld.: Bálint - jan. 7., febr. 14., márc. 16., júl. 25., nov. 3. VALÉR (latin) erős, egészséges - jan. 29., márc. 10., jún. 14., dec. 15. VALÉRIÁN (latin) - jan. 29., márc. 10., jún. 14., dec. 15.
 • 34. hét 4D felvételek

  Pocakkal » 2D 3D 4D Ultrahang Felvételek Hétről-hétre

  34. hétLassan eléri a pöttöm a 2 kilogrammot, hossza pedig a 43 centit. Mostantól a méhlepényed olyan hormonokat termel, amelynek következtében beindul a tejelválasztás, ún. előtej termelődik. Néhány csepp a mellbimbó felületére is kerülhet, ami lehet, hogy számodra kellemetlen lesz, ha mondjuk emberek között vagy, egy szál fölsőben. Jobb, ha már most beszerzel melltartóbetétet, és alkalom adtán használhatod is. A rajta lévő ragasztócsík segítségével a melltartóba lehet rögzíteni.
 • Enikő születése

  Pocakkal » Történetek

  EnikőFelfektettek a szülőágyra és az orvos megrepesztette a burkot. Ekkor elfolyt a magzatvíz és rá 20 percre, 3-4 nyomásból megszületett Enikő 3680 grammal és 51 cm-el. Apa elvágta a köldökzsinórt. Nagyon boldogok voltunk. Ahogy megláttuk, mindketten sírni kezdtünk.
 • Fiú utónevek (U, Ü)

  Pocakkal » Utónevek

  u,ü betűUBUL (magyar) - márc. 7., máj. 16., dec. 31. ÚDÓ (német) önállósult becenév - márc. 23., júl. 4. UG (magyar) UGOCSA (szláv-magyar) magyar - máj. 22., nov. 9. UGOD (szláv-magyar) magyar - máj. 16., UGOR (szláv-magyar) tíz törzsből álló nép, magyar - máj. 3., aug. 16. UGRA (magyar) UGRIN (magyar) UGRON (szlovák-magyar) magyar - máj. 22., nov. 9. ULÁSZLÓ (latin-szláv) Budai Ézsaiás debreceni főiskolai tanár alkotta a szláv Vladislav névből - jan. 27., jún. 27., 29.
 • Felelős vagy felelőtlen szülő?

  Pocakkal » Előkészületek

  Felelős vagy felelőtlen szülő? Ön milyen szülőnek érzi magát? A gyermek egyszerre öröm és egyszerre óriási felelősség is. Hiszen etetni, nevelni, öltöztetni, taníttatni kell őket, hogy tovább ne is soroljam. Ez mind pénzbe kerül. Kis gyerek kis költség, nagy gyerek nagy költség. Valahogy így tartja a mondás, talán nem véletlenül. Belegondolt már abba, hogy mennyibe kerül egy kis gyermek havonta, évente a családnak? Igen, ha ezt összeadná lehet, hogy meglepődne.
 • 33. hét 4D felvétel

  Pocakkal » 2D 3D 4D Ultrahang Felvételek Hétről-hétre

  33. hétA kismanó odabent már majdnem 2 kiló, hossza pedig már meghaladja a 40 centimétert. Már mindene teljesen kifejlődött, csak egy kicsit híznia kell a születésig. Már a védőnő is tanácsolja, hogy figyeld a magzatmozgásokat, és minden nap számolgasd. Naponta legalább 10 alkalommal meg fog mozdulni, nyújtózkodni fog. Ki fogod tudni tapintani az ilyen mocorgások alatt, hogy a feje kerekebb, mint a popsija, és a könyöke hegyesebb, mint a sarka.
 • Szülés

  Pocakkal » A szülés

  szülésA magzat világrahozatala a terhesség végén. Megindulását a megrepedt magzatburokból elfolyó magzatvíz és/vagy a ritmikus méhösszehúzódások jelzik. Három szakaszban zajlik le: 1. tágulási szak: a méhszáj kinyílik, a méhnyak kitágul, kialakul a szülőcsatorna.; 2. kitolási szak: a magzat lassan, fokozatosan kijut a szülőcsatornából; 3. lepényi szak: a méhlepény megszületése.
 • A köldökzsinór

  Pocakkal » Pocakos szótár

  köldökA köldökzsinórban két verőér (köldökartériák) és egy visszér (köldökvéna) fut spirálisan, amelyeket rugalmas, vastag, zselés anyag ölel körül, az ún. Wharton-kocsonya, lényegében ez képezi a köldökzsinór anyagát. Ennek fő funkciója az erek összenyomódástól való védelme. A három ér szállítja a tápanyagokat és az oxigént az embrió, ill. magzat számára.
 • Vizeletinkontinencia

  Pocakkal » Panaszok

  vízVizeletinkontinenciáról beszélünk, ha a szervezetünkből nem akaratlagosan (általában köhögés, tüsszentés vagy hirtelen nehéz tárgyak emelése miatt) távozik a vizelet. A vizelettartási zavar általában időszakos, és legtöbbször könnyen kezelhető. Nőknél legtöbbször szülés után (a többedik szülés után gyakoribban), illetve idős korban jelentkezik.
 • Leány utónevek (U, Ü)

  Pocakkal » Utónevek

  u betűULJÁNA (latin-orosz) ld.: Julianna - máj. 22. ULLA (német) ld.: Ulrika, Ursula - máj. 8., júl. 4. ULRIKA (latin) az uralkodó birtoka - aug. 6. URAJKA (magyar)  URÁNIA (görög) égi, égben lakozó nő - máj. 28., aug. 7. URBÁNA (latin) városi - máj. 25. URSULA (latin) medve - okt. 21. URSZULA (latin) ld.: Ursula - okt. 21. URZULINA (latin) ld. még: Ursula kismedve, ló - ápr. 7. 
 • 32. hét 3D képek

  Pocakkal » 2D 3D 4D Ultrahang Felvételek Hétről-hétre

  32. hetes babaCsöppséged még majdnem egész nap alszik, és közben sokszor álmodik is. Maximum 2 órát tölt ébren egy nap, és az idő alatt is rengeteget mocorog. A mozgások milyensége és mennyisége is megváltozik lassan a 32. hét végéig. Egyrészt mert már lehet, hogy fejfekvéses helyzetben van, ami az eddigi farfekvéshez képest teljesen új számodra.
 • 32. hét 4D felvételek

  Pocakkal » 2D 3D 4D Ultrahang Felvételek Hétről-hétre

  32. hétHihetetlenül gyorsan gyarapszik és nő. Már hossza meghaladja a 40 centimétert, súlya pedig meghaladja az 1,7 kilogrammot. Lassan ideje, hogy !beforduljon". A fejecskéje eddig ugye a gyomor környékén volt, mostanság ideje megfordulnia, hogy a koponya a szülőcsatornához, a medencéhez illeszkedjen. (De sok baba csak az utolsó héten fordul meg, úgyhogy semmi gond, ha ez eddig még nem történt meg.)

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media