2024. július 12., péntek - Dalma, Izabella napja

mt

 • 21. hét

  Pocakkal » Hétről-hétre

  21. hétHa mostanság mennél ultrahangra, és a baba is akarja, akkor már biztosra tudják mondani a baba nemét. Csak akkor bizonytalanok az orvosok, ha a baba úgy fordul, hogy nehéz megközelíteni az intim tájékot, vagy szorosan összeszorított combokkal csücsül. Ilyenkor ugyanis a heregolyók ugyan látszatnak alulról, de a hímvesszőt nem láthatják. Ilyen esetekben gyakran a kisfiút is gyakran kislánynak mondják.
 • Fiú utónevek (N, Ny)

  Pocakkal » Utónevek

  n,ny betűNÁNDOR (magyar) dunai bolgár - máj. 30., jún. 5., okt. 19. NAPÓLEON (olasz) nápolyi - máj. 7., aug. 15. NARCISSZUSZ (görög-latin) nárcisz (virág) - márc. 18., okt. 29. NÁTÁN (héber) Isten adta - nov. 9. NÁTÁNAEL (héber) ld.: Nátániel - nov. 9. NÁTÁNIEL (héber) Isten ajándéka - nov. 9. NÁTOR (magyar) NEMERE (székely-magyar) nyughatatlan, békétlen(kedő) - dec. 19. NÉMÓ (görög) völgyből való - ápr. 12., okt. 29., dec. 22. NEPOMUK (cseh) cseh földről való - máj. 16.
 • Így alakul ki a baba arca

  Pocakkal » Hétről-hétre

  arc kialakulásMár nagyon sokszor láttam ezt a videót. Mindamellett, hogy rendkívül érdekes megfigyelni rajta, hogyan alakul ki a baba arca az anyaméhben, önkénytelenül is azt vizsgálgatom, hogy annak, aki mondjuk nyúlszájjal, farkastorokkal születik, annak miért és hogyan alakult másképp a dolog. Ez utóbbi feltevésre a videó nem ad választ, de érdekes elfilozofálgatnunk rajta.
 • 21. hetes kismama

  Pocakkal » Hétről-hétre

  pocakA méhed egyre magasabban helyezkedik el, folyamatosan kiszorítja a szerveket a medencéből, feltolja a tüdő alá. Ennek egyik kellemetlen tünete a légszomj, ami kiadós étkezések után még jobban felerősödik. Próbálj meg gyakrabban, keveset enni, akkor talán enyhül ez a tünet.
 • Édesanya vagyok

  Pocakkal » A szülés

  babaA szülés két ember, a szülő nő és a születő gyermek szoros és intim együttműködése, amikor a kicsi utat tör, az anya pedig utat enged neki a világba. Ez a folyamat a jelen tökéletes átélését, nyugalmat, a legkoncentráltabb figyelmet, nagy türelmet, csendet és békességet igényel.
 • 20. hét 4D felvételek

  Pocakkal » 2D 3D 4D Ultrahang Felvételek Hétről-hétre

  20. hétElérkezett a félidő! A baba hossza 25 cm. Ez körülbelül a fele a születéskori hosszának. A kicsi súlya olyan 290-300g lehet, a mi pedig a születéskori súlyának körülbelül tizede. Ebből is látszik, hogy arányaiban a pöttöm még nagyon soványka lehet. Viszont azzal a kis soványka lábaival már hatalmasakat tud rúgni, nyújtózkodni odabent. Már nem csak Anya, de Apa is érzi a magzat mozgását. Gyakran meg is lepődik Apa, hogy milyen kis erős manó lakik odabent.
 • Aranyér

  Pocakkal » Panaszok

  aranyérAz aranyér (nodus haemorrhoidalis, hemorrhoid) egy érköteg, mely a végbélnyálkahártya alatt található. A szabályos végbélműködéshez, a széklet tartásához, illetve a megfelelő széklet ürítési mechanizmushoz pótolhatatlan szerepe van ezen érhálózatnak, érpárnázottságnak. A végbél, illetve a végbélnyálkahártya finom ér- és ideghálózattal rendelkezik, szervezetünk egyik legérzékenyebb területe.
 • Lanugo

  Pocakkal » Pocakos szótár

  lanugoA lanugo, magzat testét borító elsődleges szőrzetet. Ez a puha, selymes szőrzet a magzat tenyere és talpa kivételével az egész testén megtalálható. Elsődleges szerepe, hogy a magzatmáz megtapadását segítse  bőrön, melynek segítségével a bőr felázása, illetve a magzatvíz bőrre gyakorolt egyéb káros hatása kivédhető. A magzat szőre a 12-14. terhességi héten kezd el növögetni, és a 19 hétre már az egész testén megtalálható.
 • Samu története

  Pocakkal » Történetek

  baba2007. július 16. hajnali 2 óra. Ekkor kezdődött minden, csak akkor még nem tudtam! Felébredtem, hogy wc-re kell mennem, de utána valahogy nem bírtam visszaaludni. Nem fájt semmi nem is voltak keményedéseim mégsem bírtam visszaaludni. Egy ideig sétálgattam a szobában meg kimentem az erkélyre, de semmi nem volt jó valamiért.
 • 20. hét 2D felvételek

  Pocakkal » 2D 3D 4D Ultrahang Felvételek Hétről-hétre

  20. hétA baba teljes testét (a tenyerét és a talpát kivéve) már puha magzatszőr borítja. A bőr sejtjei hozzáláttak a magzatmáz termeléséhez, amely a magzatszőrön megtapadva megvédik a bababőrt a felázástól, illetve a magzatvíz egyéb kellemetlen hatásaitól. Sokat mozog a pici, már egyértelműen meg tudod állapítani, hogy mikor éber, és mikor alszik. Ha ébren van, sokat gyakorolgatja a reflexes mozdulatokat.
 • Leány utónevek (N)

  Pocakkal » Utónevek

  n betűNADIN (francia) reménység - aug. 1. NADINKA (orosz-szláv) remény, reménység - aug. 1. NÁDJA (orosz) ld.: Nadinka - aug. 1. NANDA (német) béke + merész - máj. 30. NANDIN (német) ld.: Nanda - máj. 30. NANETT (héber-francia) ld.: Anna - júl. 26. NANETTA (héber-olasz) ld.: Anna - júl. 26. NAÓMI (héber) gyönyörűségem - ápr. 22., szept. 1. NAÓMI (héber-magyar) ld.: Naomi - ápr. 22., szept. 1. NAPOCSKA (magyar) Napocska
 • 20. hét 3D képek

  Pocakkal » 2D 3D 4D Ultrahang Felvételek Hétről-hétre

  20. hetes babaSokat mocorog a kicsi, s ezt az Anyuka is érzi, hiszen egyre szűkösebb a hely odabent, s akaratlanul is nekifeszül a méh, a magzatburok belső falának. Ismerkedik a környezettel, és ezáltal fejlődik az agya is. Megtapintja a köldökzsinórt, néha játszik is vele. Megsimítja saját fejét, és észreveszi, hogy vannak kezei, szopizza az ujjacskáit. A magzatvízben könnyen mozog még kevéske izmocskája ellenére, másképp hat rá a gravitáció.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media