-
Halloweeni sütipók
Konyhában » Aprósütemények
Sütés nélkül, gyorsan elkészülő, finom és rémséges halloweeni finomság. A tejben feloldom a cukrot. A kekszdarát a margarinnal, a kakaóval és a cukros tejjel összegyúrom, kis gombócokat gyúrok belőle, amiket aztán enyhén kilapogatok. A pogácsák tetejét megkenem mogyorókrémmel, és jól belenyomom a tortadarába. -
Diós-zabpelyhes keksz
Konyhában » Aprósütemények
Készítsünk finom zabpelyhes sütit. A tojást, vajat, a cukrot, mandulaaromát egy tálban kikeverem majd fokozatos kevergetés mellett hozzáadom a lisztet, sütőport, darált diót is. Ezt kézzel vagy robotgéppel is összegyúrhatom. Ha összeállt a tészta, kis cipót formálok belőle és fóliába 1 órára a hűtőbe teszem. A kihűlt tésztát kilisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtom, majd pogácsaszaggatóval kis korongokat formázok belőlük.
-
Kekszből süni
Konyhában » Aprósütemények
A száraz hozzávalókat egy tálban egyenletesre keverem. Ha valaki édesebben szereti, a cukorból kicsit többet is adhat hozzá. Aki kókuszosan kedveli, az kevés kókuszreszeléket is keverhet bele. Az olvasztott margarint is hozzákeverem, és annyi forró vizet, vagy forró tejet adok hozzá, hogy jól gyúrható masszát kapjak. -
Citromos süti
Konyhában » Aprósütemények
Különválasztom a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verem és félreteszem, a sárgáját a cukorral jól kikeverem robotgéppel, majd belereszelem a citrom héját és belefacsarom a levét. A margarint megolvasztom és hozzáöntöm, majd ezt a masszát összegyúrom a sütőporos, vaníliacukros lisztel, csipet sóval majd finoman összeforgatom a keményre vert tojásfehérjével.
-
Bodzás fánkocskák
Konyhában » Aprósütemények
A bodzaernyőről a virágokat ollóval levágjuk é egy tálba tesszük. (Én nem szoktam megmosni, mert értékes virágporokat mosunk akkor le róla, ami az igazi ízét adja. Válasszunk tiszta, egészséges, bogármentes virágot.) Rámérem a lisztet, sütőport, cukrot, sót. A száraz hozzávalókat alaposan elkeverem. Hozzáadom a tojást, olajat, szörpöt, és simára keverem. Amolyan nokedli-szerű tésztát kapok, amit olajos evőkanállal a forró olajba szaggatok. -
Babakeksz
Konyhában » Aprósütemények
A hozzávalókat összekeverem egy nagy tálban, hogy jól formázható állagú masszát kapjunk. Nagyobb testvérek segíthetnek gyurmázni, formázni. Azért írtam, hogy pici cukor illetve víz, mert a cukor csak ízesítésre kell el is hagyható, a víz pedig hogy jól formázható masszát kapjunk. Kis kígyókat, korongokat formázunk belőle, és 180 fokon, kb. 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük. -
Diós keksz
Konyhában » Aprósütemények
Elérkezett a dió szezon, készítsünk egy egyszerű de mégis nagyon finom diós kekszet. A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozom. (Az olvasztott vajat a tojással, cukorral, vaníliás cukorral elkeverem, hozzáadom a lisztet, sütőport, daráltdiót, majd robotgép vagy kézzel tésztát gyúrok belőle.) Miután ezzel elkészültünk, fóliába tesszük és akár egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. -
CSONT-ERŐ kókuszos zabpehely keksz
Konyhában » Aprósütemények
A fantázia név arra utal, hogy ez a keksz energetizál, és segít az egészséges és hatékony csontépítésben. De nem csak egészséges, hanem nagyon finom is, ráadásul sokáig tárolható dobozban. Növésben lévő gyerekeknek a legjobb rágcsálnivaló!
-
Szilveszteri szerencsesüti
Konyhában » Aprósütemények
Az összes hozzávalót keverd össze egy edénybe, és dolgozd teljesen egyenletesre. A masszát nyújtsd ki, és szaggass belőle egyforma köröket. (Ha azt szeretnéd, hogy ne kelljen sokszor nyújtogatnod a maradékot, akkor egyszerűen vágj négyzet alakú formákat, és azokat süsd meg.) -
Karácsonyi aprósütik - Kókuszos halmok
Konyhában » Aprósütemények
A tojásfehérjéket a só hozzáadása után kemény habbá verjük. A kemény habhoz keverjük a cukrot, a kókuszreszeléket, és a citrom héját. Igyekezzünk a habot a lehető legkevésbé összetörni. Az ostyalapokat sütőpapírra helyezzük, és mindegyik tetejére két teáskanál segítségével kicsi halmokat teszünk a masszánkból. Körülbelül 130 fokos sütőben 20 percig szárítjuk. -
Karácsonyi linzer
Konyhában » Aprósütemények
Könnyű karácsonyi édesség. A margarint összemorzsoljuk a lisztel, majd a tojás sárgája, cukor, sütőpor, citrom leve hozzáadásával tésztát gyúrok. Ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát, és különböző formákat (pl. az ünnepre való tekintettel karácsonyfa, csillag, hold, harang, szív) szaggatok belőle. Ezeket a formákat sütőpapírral bélelt tepsübe teszem, és előmelegített sütőben aranybarnára sütöm. -
Szívecskés linzer Valentin napra
Konyhában » Aprósütemények
A vajat a lisztel összemorzsolom, majd hozzáadom a tojássárgáját, cukrot, reszelt citrom héjat és egy csipetnyi sót. Kézzel jól összegyúrom, majd fóliába csomagolva fél órára hűtőbe teszem pihentetni. Kilisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtom a tésztát. A nagyobb szív alakú sütiszaggatóval kivagdosom a formákat, majd az így megkapott tészta szívek felének belsejét a kisebb szív alakú szaggatóval kilyukasztom.