2024. október 12., szombat - Miksa napja

mt

  • Kekszből süni

    Konyhában » Aprósütemények

    kekszsüniA száraz hozzávalókat egy tálban egyenletesre keverem. Ha valaki édesebben szereti, a cukorból kicsit többet is adhat hozzá. Aki kókuszosan kedveli, az kevés kókuszreszeléket is keverhet bele. Az olvasztott margarint is hozzákeverem, és annyi forró vizet, vagy forró tejet adok hozzá, hogy jól gyúrható masszát kapjak.
  • Citromos süti

    Konyhában » Aprósütemények

    Citromos sütiKülönválasztom a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verem és félreteszem,  a sárgáját a cukorral jól kikeverem robotgéppel, majd belereszelem a citrom héját és belefacsarom a levét.  A margarint megolvasztom és hozzáöntöm, majd ezt a masszát összegyúrom a sütőporos, vaníliacukros lisztel, csipet sóval majd finoman összeforgatom a keményre vert tojásfehérjével.
  • Bodzás fánkocskák

    Konyhában » Aprósütemények

    bodzás fánkA bodzaernyőről a virágokat ollóval levágjuk é egy tálba tesszük. (Én nem szoktam megmosni, mert értékes virágporokat mosunk akkor le róla, ami az igazi ízét adja. Válasszunk tiszta, egészséges, bogármentes virágot.) Rámérem a lisztet, sütőport, cukrot, sót. A száraz hozzávalókat alaposan elkeverem. Hozzáadom a tojást, olajat, szörpöt, és simára keverem. Amolyan nokedli-szerű tésztát kapok, amit olajos evőkanállal a forró olajba szaggatok.
  • Babakeksz

    Konyhában » Aprósütemények

    BabakekszA hozzávalókat összekeverem egy nagy tálban, hogy jól formázható állagú masszát kapjunk. Nagyobb testvérek segíthetnek gyurmázni, formázni. Azért írtam, hogy pici cukor illetve víz, mert a cukor csak ízesítésre kell el is hagyható, a víz pedig hogy jól formázható masszát kapjunk. Kis kígyókat, korongokat formázunk belőle, és 180 fokon, kb. 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Diós keksz

    Konyhában » Aprósütemények

    Diós kekszElérkezett a dió szezon, készítsünk egy egyszerű de mégis nagyon finom diós kekszet. A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozom. (Az olvasztott vajat a tojással, cukorral, vaníliás cukorral elkeverem, hozzáadom a lisztet, sütőport, daráltdiót, majd robotgép vagy kézzel tésztát gyúrok belőle.) Miután ezzel elkészültünk, fóliába tesszük és akár egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  • CSONT-ERŐ kókuszos zabpehely keksz

    Konyhában » Aprósütemények

    kekszA fantázia név arra utal, hogy ez a keksz energetizál, és segít az egészséges és hatékony csontépítésben. De nem csak egészséges, hanem nagyon finom is, ráadásul sokáig tárolható dobozban. Növésben lévő gyerekeknek a legjobb rágcsálnivaló!
  • Szilveszteri szerencsesüti

    Konyhában » Aprósütemények

    sütiAz összes hozzávalót keverd össze egy edénybe, és dolgozd teljesen egyenletesre. A masszát nyújtsd ki, és szaggass belőle egyforma köröket. (Ha azt szeretnéd, hogy ne kelljen sokszor nyújtogatnod a maradékot, akkor egyszerűen vágj négyzet alakú formákat, és azokat süsd meg.)
  • Karácsonyi aprósütik - Kókuszos halmok

    Konyhában » Aprósütemények

    kókuszosA tojásfehérjéket a só hozzáadása után kemény habbá verjük. A kemény habhoz keverjük a cukrot, a kókuszreszeléket, és a citrom héját. Igyekezzünk a habot a lehető legkevésbé összetörni. Az ostyalapokat sütőpapírra helyezzük, és mindegyik tetejére két teáskanál segítségével kicsi halmokat teszünk a masszánkból. Körülbelül 130 fokos sütőben 20 percig szárítjuk.
  • Karácsonyi linzer

    Konyhában » Aprósütemények

    Karácsonyi linzerKönnyű karácsonyi édesség. A margarint összemorzsoljuk a lisztel, majd a tojás sárgája, cukor, sütőpor, citrom leve hozzáadásával tésztát gyúrok. Ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát, és különböző formákat (pl. az ünnepre való tekintettel karácsonyfa, csillag, hold, harang, szív) szaggatok belőle. Ezeket a formákat sütőpapírral bélelt tepsübe teszem, és előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
  • Halloweeni sütipók

    Konyhában » Aprósütemények

    Halloweeni sütipókSütés nélkül, gyorsan elkészülő, finom és rémséges halloweeni finomság. A tejben feloldom a cukrot. A kekszdarát a margarinnal, a kakaóval és a cukros tejjel összegyúrom, kis gombócokat gyúrok belőle, amiket aztán enyhén kilapogatok. A pogácsák tetejét megkenem mogyorókrémmel, és jól belenyomom a tortadarába.
  • Diós-zabpelyhes keksz

    Konyhában » Aprósütemények

    Diós-zabpelyhes kekszKészítsünk finom zabpelyhes sütit. A tojást, vajat, a cukrot, mandulaaromát egy tálban kikeverem majd fokozatos kevergetés mellett hozzáadom a lisztet, sütőport, darált diót is. Ezt kézzel vagy robotgéppel is összegyúrhatom. Ha összeállt a tészta, kis cipót formálok belőle és fóliába 1 órára a hűtőbe teszem. A kihűlt tésztát kilisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtom, majd pogácsaszaggatóval kis korongokat formázok belőlük.
  • Szívecskés linzer Valentin napra

    Konyhában » Aprósütemények

    Szívecskés linzer Valentin napraA vajat a lisztel összemorzsolom, majd hozzáadom a tojássárgáját, cukrot, reszelt citrom héjat és egy csipetnyi sót.  Kézzel jól összegyúrom, majd fóliába csomagolva fél órára hűtőbe teszem pihentetni. Kilisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtom a tésztát. A nagyobb szív alakú sütiszaggatóval kivagdosom a formákat, majd az így megkapott tészta szívek felének belsejét a kisebb szív alakú szaggatóval kilyukasztom.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media