2024. december 09., hétfő - Natália napja

mt

Bodzás fánkocskák

fánk

Bodzás fánkocskák

Hozzávalók:

  • 4 közepes bodzavirág,
  • 20 dkg liszt,
  • fél csomag sütőpor,
  • 1 ek cukor,
  • 1 csipet só,
  • 2 tojás,
  • 1 dl bodzaszörp,
  • fél dl olaj,
  • + olaj a sütéshez.

A tálaláshoz:

  • Baracklekvár,
  • vanília sodó,
  • vagy gyümölcshab.

Az elkészítés menete:

A bodzaernyőről a virágokat ollóval levágjuk é egy tálba tesszük. (Én nem szoktam megmosni, mert értékes virágporokat mosunk akkor le róla, ami az igazi ízét adja. Válasszunk tiszta, egészséges, bogármentes virágot.)

Rámérem a lisztet, sütőport, cukrot, sót. A száraz hozzávalókat alaposan elkeverem.

Hozzáadom a tojást, olajat, szörpöt, és simára keverem.

Amolyan nokedli-szerű tésztát kapok, amit olajos evőkanállal a forró olajba szaggatok.

Mindkét oldalát pirosra sütöm, majd az olajtól lecsöpögtetem.

A tetejére fahéjas porcukrot szórok.

A bodza íze kellemesen érezhető a fánkban. Kellemes csemege uzsonnára.

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media