Bodzás fánkocskák
Bodzás fánkocskák Hozzávalók:
A tálaláshoz:
|
Az elkészítés menete:
A bodzaernyőről a virágokat ollóval levágjuk é egy tálba tesszük. (Én nem szoktam megmosni, mert értékes virágporokat mosunk akkor le róla, ami az igazi ízét adja. Válasszunk tiszta, egészséges, bogármentes virágot.)
Rámérem a lisztet, sütőport, cukrot, sót. A száraz hozzávalókat alaposan elkeverem.
Hozzáadom a tojást, olajat, szörpöt, és simára keverem.
Amolyan nokedli-szerű tésztát kapok, amit olajos evőkanállal a forró olajba szaggatok.
Mindkét oldalát pirosra sütöm, majd az olajtól lecsöpögtetem.
A tetejére fahéjas porcukrot szórok.
A bodza íze kellemesen érezhető a fánkban. Kellemes csemege uzsonnára.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!