2024. július 13., szombat - Jenő napja

mt

 • Rajzoltatók

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  rajzoltatóRajzolok egy kerekecskét, gömbölyűre, mint a zsemlét, kerekecskén kis gombocska, akárcsak egy baba volna, gombocskának két nagy füle, vajon mi néz ki belőle? Bajuszkája, farkincája, kerekecske, gombocska, itt csücsül a nyulacska. *** Egyszer volt egy Jancsika, Jancsikából paprika. Paprikából kiskirály, Kiskirályból tulipán.
 • Amit addig nem tudsz, amíg … (első 6 hónap)

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  babaAz a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad. *** A lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor. *** Úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás. *** Napi 4-5 óra alvással is lehet élni. *** Ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni. *** Egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
 • Levendula batyu

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  illatosítóA varráshoz használhatsz varrógépet is, de kézzel megvarrni sem nagy kaland, hiszen összesen 24 cm-t kell végigölteni. Varrhatsz pelenkaöltéssel is, de a lusta öltés, vagy sűrű fércöltés is tökéletesen megteszi. A varrás végén a kicsiny zsákocskát fordítsuk ki, hogy a színe kerüljön kívülre. Az előzőleg gyűjtött virágszirmokat, terméseket tegyük a zsákba. Ezt a műveletet rá lehet bízni már egy 2 éves kisgyerekre is. Örömmel fog segíteni.
 • Flip-flop papucs

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Flip-flop papucsKartonpapírra rajzoljuk körbe egy papucsunk talpának körvonalát, majd sniccer és olló segítségével vágjuk körbe. Ezt a műveletet a felnőttek végzik, gyerek kezébe sniccert nem adunk, kartont pedig nagyon nehéz vágnia. Az elkészült papucstalpat kilyukasztjuk 3 helyen, ahol eredetileg a pántok vannak. Az egyik lyukba dugjuk a drótot, a hátoldalon ragasztószalaggal rögzítjük.
 • Görgényi Tamás: Tudod, kisfiam...

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  Görgényi Tamás Tudod, kisfiam...Görgényi Tamás: Tudod, kisfiam... Tudod, kisfiam, neked nem kell a leggyorsabbnak lenned legjobbnak sem kell lenned sosem és az sem baj, ha nem vagy a legszebb se legerősebb, és nem vagy első soha semmiben nem kell mindent megtanulnod nem fontos mindent értened nem kell tudni mindent
  s töprengni mindenen nem kell mindent látni, kipróbálni s nem kell mindenkit ismerni sem...
 • Gyermekeink száma miként változtatja meg hozzáállásunkat?

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  kidsAz anyuka ruhái Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet. Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod. Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid. Felkészülés a szülésre 1. Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát. 2. Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített. 3. A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.
 • Honnan tudhatjuk, hogy a gyerek rövidlátó?

  Kisgyerekkel » Betegségek

  szemüvegNem jegyzetel, hibásan írja le a feladatokat, vagy egyszerűen csak hunyorogva próbálja meg leolvasni a táblára felírt szöveget - a leggyakoribb panaszok, amelyekkel kapcsolatban az iskoláskorú gyermekek szülei szemészhez fordulnak. Milyen jelekből ismerhetjük fel, ha a gyermek rövidlátó és milyen módon kezelhetjük?
 • Lyme-kór

  Kisgyerekkel » Betegségek

  kullancsKözép-Európában a közönséges kullancs (Ixodes hexagonus) a fertőzés legfontosabb terjesztője. Nimfa-állapotú és kifejlett kullancsok egyaránt terjeszthetik a betegséget. A Lyme-kór a Borrelia burgdorferi nevű baktérium által okozott megbetegedés, amelyet e kórokozóval fertőzött kullancsok (Ixodes ricinus) terjesztenek. Nevét a Connecticut állambeli Lyme városáról kapta, ahol 1976-ban leírták (noha már a 20. század elejéről vannak leírásaink a tünetekről), a baktériumot pedig Willy Burgdorferről nevezték el, aki 1982-ben kullancsokból izolálta azt.
 • Fakanálbáb - szalmabáb

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  Fakanálbáb - szalmabábA tél elűzésére sok területen szalmabábot, Kisze-bábot készítenek, majd a szalmabáb tűzre dobásával elégetik a telet is. Ez egy szokásos télűző rituálé. Ennek tiszteletére mi is szalmabábot készítettünk, ezúttal fakanálból. Ha a szalmabáb fejére később kalapot teszünk, esetleg valami napraforgó virágot is ragasztunk rá, akkor nyáron madárijesztőnek is használható. :)
 • Miért ne együnk gyorsétteremben gyerekkel? (És gyerek nélkül se!)

  Kisgyerekkel » Táplálkozás

  menüÁltalában igyekszem én is otthon főzni, rosszabb esetben kész, meleg ételt rendelni, de néhanapján azért csak eszembe jut a bohó fiatalkorom, amikor betértünk egy, egyébként nem olcsó hambira, és egyből kettőt is ettünk belőle, majd az egészet egy adag kólával leöblítettük. Hmmm… milyen finom is volt. Egészen a mai napig nem is éreztem azt, hogy miért ne ehetnék ott a kicsikkel.
 • Biztonság a lakásban - Sarkok

  Kisgyerekkel » Gyerekszoba

  sarokAnyáink idejében még a gyerek növekedési ütemének megfelelően polcolták alá az asztal lábait könyvekkel, hogy ne legyen pont fej-, szemmagasságban az asztal lapjának sarka. Ez ma is kivitelezhető lenne, de valljuk be, nem túl esztétikus látvány. Arról nem is beszélve, hogy nem praktikus. Eleve nagyon nehéz négy pontosan egyforma magasságú könyvstócot kreálni, másodszor pedig minden mozdulattal szétcsúszik.
 • Ha elölről kezdhetném a gyereknevelést

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  mamaHa elölről kezdhetném a gyereknevelést, fenyegetés helyett festegetésre használnám a kezem. Példálózás helyett példát mutatnék. Nem siettetném a gyereket,hanem hozzá sietnék. Nem a nagyokost játszanám,hanem okosan játszanék. Komolykodás helyettkomolyan venném a vidámságot.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media