2021. május 14., péntek - Bonifác napja

mt

 • Tankötelezettség

  Kisgyerekkel » Iskolaelőkészítés

  TankötelezettségHa a gyermek augusztus 31.-ig betölti a 7. életévét mindenképpen meg kell kezdenie tanulmányait. Ha szeptember 1. - december 31. között tölti a 6. életévét (évvesztes) - szükség esetén maradhat az óvodában még 1 évet, ehhez Nevelési Tanácsadó szakvéleménye és az óvoda befogadó nyilatkozata szükséges. Ha január 1. - május 31. között tölti a 6. életévét - tanköteles - szükség esetén maradhat óvodában óvodai vagy Nevelési Tanácsadó javaslatra.
 • Murphy gyereknevelési szakaszai

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  Murphy gyereknevelési szakaszaiA kielégületlenség doktrínája 1. A csecsemők folyton karba kívánkoznak. 2. A gyerekek folyton figyelmet követelnek. 3. A kamaszok folyton keveslik a rendelkezésre álló teret.4. A szülők folyton keveslik a magukra fordítható időt.
 • Árnykép

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  ÁrnyképA falra ragasszunk egy papírt ragasztószalaggal fejmagasságba. Ügyeljünk arra, hogy olyan ragasztót használjunk ami a tapétát, vakolatot nem húzza le a művelet befejezésével. Állítsuk mellé a gyermeket oldalról, majd egy erős fényű lámpával világítsuk meg. A papírra vetett árnyképet rajzoljuk körbe.
 • Gondolatok, törvények az óvodáról

  Kisgyerekkel » Bölcsibe, oviba

  paragrafusAzt mondtam régen mindig, hogy egy gyermeknek három éves koráig az Anya mellett a helye. Ez a hitem egészen addig sziklaszilárd volt, amíg saját gyermekeim nem lettek. A saját gyermek nevelése lehetőséget adott a közvetlen megfigyelésre, tapasztalatok gyűjtésére. És bizony el kellett ismernem, hogy egy két és fél éves gyereknek már igenis szüksége van a közösségre. Hiába próbáltam meg mindent megadni, foglalkozni vele, a legfontosabbat nem tudtam neki biztosítani: a barátokat.
 • Vonatos versek, mondókák

  Kisgyerekkel » Mondókák, versek, mesék

  vonatMegy a zsiki, zsiki, zsiki Megy a zsuku, zsuku, zsuku, Megy a masina, Nézd mama! Én vagyok a masiniszta. *** Hi-ha-ha-ha, Fut a vonat, repíti az utasokat. Ha hegynek megy, a kerekek ezt suttogják: "Se-gít-se-tek!" Ám ha völgyben vígan szalad, füstje keskeny ezüstszalag. S ha a völgyet már megunta, besurran az alagútba!
 • Bedobálós popsitörlő tartóból

  Kisgyerekkel » Gyerekjátékok

  Bedobálós popsitörlő tartóbólA popsitörlő tartó is egy olyan dolog, amiből egy idő után 2-3 is megtalálható otthon. Általában ugyanis reklám céllal osztogani szokták. Azonban, a használaton kívüli darabot ne dobjuk ki, hanem készítsünk belőle bedobálós játékot. Egyrészt nagyszerű szórakozás, másrészt a szem-kéz koordináció mellett a finommotorika, türelem, kitartás fejlesztésére is kiválóan alkalmas.
 • Óvodaérettség

  Kisgyerekkel » Bölcsibe, oviba

  oviA gyerekek nagy többsége 3 éves kora után óvodába kerül. Néhányan ugyan még egy-két évig otthon tartják csemetéiket, hiszen csak az iskola-előkészítő évek a kötelezőek (betöltött 5 éves kor után), de nem ez a jellemző. 3 éves korában a gyermek már igényli a társaságot, rendszeres találkozást, aktív játékot, és az odafigyelt foglalkozást. A szülőnek néha erőpróbáló feladat ezeknek az igényeknek a kielégítése. Pláne, ha az óvodás korú gyermek mellett a háztartásra, kistestvérre, esetleg munkára is figyelnie kell.
 • Amitől a szülők megőszülnek III.

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  kölökOlyan nagyszerű képeket küldtök, hogy csak ámulok, bámulok, és persze hüledezek! Annyira igaz, hogy a gyermeki leleményesség határtalan. Hihetetlen, hogy csak egy pillanatnyi "nemodafigyelés" következménye is kellően hátborzongató tud lenni. Külön köszönet mindenkinek, aki gyűjteményünket gyarapította a beküldött fotókkal. Ha neked is van ilyen, vagy ehhez hasonló a tarsolyodban, ne habozz, küldd el nekünk!
 • Nyelvtanulás kisgyerekkorban

  Kisgyerekkel » Bölcsibe, oviba

  angolTANULJON? NE TANULJON? Két kérdés, mely a legtöbb kisgyermekes szülőben felmerül, amikor szóba kerül a korai nyelvtanulás témaköre. A döntés nem is olyan nehéz, a titok nyitja, hogy a felmerülő kérdéseinkre megnyugtató, szakértői válaszokat kapjunk. Lássunk hát néhányat a leggyakoribb kérdések közül!
 • A hős Apa altat

  Kisgyerekkel » Humoros, érdekes

  altatásTuti biztos vagyok benne, hogy mindenki úgy indul neki a gyereknevelésnek, hogy: "Na, majd én megmutatom, hogyan is kell ezt csinálni!" Aztán jönnek az első kialvatlan éjszakák, az első feladott elvek, az első kudarcok, és mindjárt másképp gondolunk a múltban megszánt szülőpárra és csemetéjére. Annak idején én is biztos voltam benne, hogy az ÉN GYEREKEM majd csodagyerek lesz, és mindenki engem fog csodálni, mert: "Én aztán tudom, hogyan is kell gyereket foglalkozni a gyerekkel!"
 • Pólórajz

  Kisgyerekkel » Kézügyesség

  PólórajzAz elnyűtt gyerekpólók nagyszerűen feldobhatók, divatossá tehetők néhány ügyes rajzzal. Nem vesz sok időt igénybe, és a pöttömök hihetetlen hálásak lesznek egy kis újításért. 1., Aki még nem biztos a vonalaiban, az előre megrajzolhatja a pólóra festendő mintát, vagy kinyomtathatja, és a fehér póló anyagának két (hátsó és mellső) rétege közé teheti a rajzot. A fehér póló anyagának egy rétegén ez szépen áttetszik, így utánarajzolni könnyű.
 • Matrica bujócska

  Kisgyerekkel » Gyerekjátékok

  postitNem csak füzetbe ragaszthatunk matricát, hanem bujócskát is játszhatunk vele  otthon a szobában, vagy akár autóban, vonaton. Kérjük meg a gyerkőcöt, hogy csukja be a szemét, ha pedig már tud számolni, el is számolhat lassan 10-ig. Addig mi egy könnyen lehúzható, nyomot nem hagyó  matricát ragasszunk fel valahová a közelünkbe. Olyan helyre tegyük, hogy a manónk a gyerekülésből is, egy kis forgolódással ugyan de meg tudja látni, találni.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media