2024. február 25., vasárnap - Géza napja

mt

Varrósuli - Mikulás csizma, vagy zokni

2023-11-30 23:30:09 - Adrienn

Karácsony, vagy Mikulás közeledtével sok családban szokás Mikulás csizmát, vagy Mikulás zoknit kifüggeszteni. Sokan a kandalló párkányára, sokan a polc szélére, néhányan a falra akasztják, és Mikulás nap éjjelén, azaz december 6-ára virradó éjjel ebbe teszik a sok édességet az igazi csizmák helyett. Mi ugyan a gyerekek csizmájába tesszük az apróságokat, de kedves dolgognak gondolom ezt a szokást, ezért idén én is Mikulás csizmák gyártásába kezdtem. Tarts velem Te is!
Varrósuli - Mikulás csizma, vagy zokni
Varrósuli - Mikulás csizma, vagy zokni
Hozzávalók:
  • Karácsonyi mintás anyag,
  • bolyhos anyag,
  • bélés anyag,
  • rövid szalag.

Az elkészítés menete:

A lenti szabásmintát kinyomtathatod, vagy át is rajzolhatod, de akár magadnak is készíthetsz egy egyedi, saját szabásmintát.

A részeket kiszabod a megfelelő anyagból:

- A bélést kétszer teljes egészében, ráhagyva a varrásszélességet, ami nekem körülbelül fél centiméter.

- A külső, színes anyagot kétszer, a fehér, bolyhos részt kétszer, és ha szeretnél az orrára, sarkára applikálni, akkor azokat is kétszer-kétszer, de itt csak az első íven hagyjuk rá a varrásszélességet.

- A szalagból 8 centiméteres darabot vágunk.

Összevarrjuk az összetartozó feleket:

- A bélés anyag színét a másik kiszabott fél színére fordítva körbevarrom a csizmát az elejétől indulva, az orrán, talpán keresztül hátul fel úgy, hogy a hátsó, egyenes részen körülbelül 6-7 centiméteres rést hagyunk a kifordításnak.

- A külső, színes anyagra az orr-, és sarok körvonalakat mindkét oldalon ráapplikálom (én ezt a lépést kihagytam, mert túlságosan színesnek gondoltam az anyagot a további díszítéshez).

- A fehér, bolyhos anyagot mindkét csizma szárára rávarrom.

- A két külső, már elkészült színes anyagot színét színére fordítva körbevarrom, a nyakát természetesen kihagyva teljes egészében. Nem hagyok rajta lyukat csak felül. Fokozottan figyalak arra, hogy az applikált részek és az összevarrások egy pontotn találkozzanak, ne csússzanak el, mert akkor csúnya lesz a munkánk.

Összeállítjuk a csizmát:

- A külső és belső összevarrt csizmámat egymásra fordítom úgy, hogy a bélés és külső színe egymásra feküdjön. A varrást mindenhol látom.

- A két anyag közé, befordítom az akasztónak szánt szalagdarabot a csizma hátuljához, hogy annak csak a végeit lássam. Akár oda is tűzhetem egy gombostűvel.

- Körbevarrom a csizma nyakát, kifordítom az egészet a lyukon keresztül, hogy a varrások eltűnjenek és csak a színét lássam.

- Bavarrom a bélésen hagyott lyukat milliméteres varrással, vagy kézzel rejtett öltéssel.

- A nyakán díszítő öltéssel körbetűzöm.

Édességgel megtömve a kandalló párkányára akasztom Mikulás éjjelén. :)

Varrósuli - Mikulás csizma, vagy zokni

Jó munkát, jó szórakozást kívánok.

Feltöltötte: Adrienn. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media