2022. június 29., szerda - Péter, Pál napja

mt

 • Biztonság a lakásban - Vakdugó a konnektorba

  Kisgyerekkel » Gyerekszoba

  konnektorBalesetet okozhat, ha a gyermek valamilyen tárgyat dug a konnektor lukába, esetleg belefér a pici ujjacskája is, de arra is figyelnünk kell, hogy a földön lévő hosszabbítóba esetleg a nyála nehogy belecsorogjon. (Kúszó-mászó gyermeknél ez nem ritka, ugyanis ebben az időszakban kezdődik meg a fogzás is, ami nagymértékű nyálcsorgással jár.)
 • Biztonság a lakásban - Zárt konyha

  Kisgyerekkel » Gyerekszoba

  rácsA lakáson belüli gyerekbalesetek nagy része a konyhában történik. Itt ugyanis rengeteg veszélyes helyzet, veszélyes tárgy adódik. Kifröccsen a forró olaj, a forró víz kiborul, az üveg edény széttörik, az éles kés elöl marad... stb. Hogy ezeket a baleseteket megelőzzük, célszerű a konyhát zárhatóvá tenni. A normál ajtó nem a legjobb megoldás, mert a kicsi, ha kívül van, az anyuka pedig belül, akkor az a legkevésbé sem tud figyelni a csemetéjére.
 • Plüssök tárolása a gyerekszobában

  Kisgyerekkel » Gyerekszoba

  kockaAzt hiszem, besokalltam a lakás minden pontján szanaszét heverő plüssmacitól, plüsskutyától, plüsszsiráftól, és még sorolhatnám. Egyszerűen eddig nem találtam a helyüket. Folyton beletettem valamibe, mert óvni próbáltam őket a portól, a gyerekek meg állandóan előszedték őket. Eleinte az építőkocka nagy tasakját használtuk plüssállatok tárolására, aztán azt kinőtték, így beszeretem még egy hasonlóan nagy tasakot, de végülis mindkettőt szétszakították a gyerkőcök játék közben, véletlenül.
 • Feng Shui a gyerekszobában

  Kisgyerekkel » Gyerekszoba

  szobaNem vagyok egy Feng Shui guru. Nem is igazán hiszek benne, bár tisztelem azokat, akik igen, és tiszteletben tartom véleményüket. Nem gondolom, hogy ilyen hatással lennének a körülöttünk elhelyezett tárgyak ránk. Viszont arra a megállapításra jutottam, hogy a Feng Shui elvei alapján berendezett lakások, szobák a szemnek nyugtatóak, a léleknek harmonikusak.
 • Hurrá? Költözünk!

  Kisgyerekkel » Gyerekszoba

  dobozA dobozolás a legizgalmasabb része a költözésnek, már ha van még legalább két pici kéz, ami feltétlenül segíteni akar. Nálunk ez idő szerint négy is akad. Na, ez a lassító tényező, amivel előre számolni kell! Mert ilyenkor a legjobb, ha kitaláljuk, hogy miben tudnak a picik segíteni nagyobb kár okozása nélkül. A pakolásnál ők zacskózták, és rakták dobozokba a cipőket.
 • Hogyan válasszunk gyermekbútort? - 3. rész

  Kisgyerekkel » Gyerekszoba

  biztonságAz egyik legtermészetesebb szülői alapkövetelmény, hogy a gyermekek számára vásárolt bútor biztonságos legyen. Ha az előző részekben felsorolt műszaki szempontoknak a termék megfelelt, akkor alapvetően már jó a helyzet.
 • Hogyan válasszunk gyermekbútort? - 2. rész

  Kisgyerekkel » Gyerekszoba

  bútorCsecsemő korban kevésbé, de gyermekkorban már sokkal inkább komoly követelményeket támaszthatunk a fiók szerelvényezésével szemben. A jó minőségű fiókcsúszó könnyen guruló, nem szorul, és "önbehúzó" kialakítású.
 • Hogyan válasszunk gyermekbútort? - 1. rész

  Kisgyerekkel » Gyerekszoba

  bútorA saját lakás berendezése a praktikus szempontok figyelembe vételén túl mindig erősen szubjektív dolog. Különösen igaz ez a nagy szeretettel berendezésre kerülő gyermekszoba esetében, ahol túl azon, hogy nekünk tetsző bútorok és kiegészítők kiválasztására törekszünk, igyekszünk szem előtt tartani a megszületendő baba nemének és később kialakulandó ízlésének szempontjait is.
 • Költözés a gyerekkel

  Kisgyerekkel » Gyerekszoba

  dobozSok család életében jön el az a pillanat, amikor kinövik a lakásukat, vagy bármi más okból, kényelmi, praktikus előnyök érdekében költözésre adják a fejüket. A kisgyerekek ezt különféle módon dolgozzák fel. Szerencsés esetben a kisgyermek örömmel fogadja a döntésünket és a változást is pozitívként éli meg. Vannak viszont olyanok is, akik nagyon nehezen fogadják el az új otthon gondolatát.
 • Biztonság a lakásban - Zárt szekrények

  Kisgyerekkel » Gyerekszoba

  ajtóMásik, hasonlóan nem nagyon kulturált megoldás, hogy egy használaton kívüli zoknival - jobb esetben kendővel - a szekrény fogantyúit összecsomózzuk. A csomó felnőtt által  könnyen oldható, majdnem 4 éves lesz, mire képes Ő is kibogozni a csomót, addig meg úgysem érdekli már, mi van a szekrényben, de legalábbis kárt nem nagyon tud tenni benne. Nagy hátránya, hogy minden ellátogató barát/rokon kiröhög minket. Persze, megértik, hogy az egész a gyerek szétpakolása ellen van, de akkor is jót nevetnek a megoldáson.
 • Biztonság a lakásban - Nyitható ablakok

  Kisgyerekkel » Gyerekszoba

  láncAkik emeleten laknak, azok biztosan átérezték már a félelmet, hogy mi van akkor, ha a kicsi kinézni szeretne, de egyedül... Szörnyű belegondolni is, hogy mi történhet egy rossz mozdulat alkalmával, és amióta gyerekeim vannak, még inkább rettegek a lakás nyílászáróitól. Az egész problémát az okozza, hogy pl. az ablakoknak nyithatónak kell lenniük, hogy friss levegőt engedjünk be néha, de mégsem szabad kiférnie rajta egy emberkének.
 • Biztonság a lakásban - Balkonrács

  Kisgyerekkel » Gyerekszoba

  rácsAz erkély az egyik legveszélyesebb helyszín a lakásban. Itt még véletlenül sem lehet a gyerekeket felügyelt nélkül hagyni. Egy rossz mozdulat, és már meg is van a baleset. Hogy ezt elkerüljük, mindent el kellene pakolni, hogy még véletlenül se lehessen ráállni, a lukakat be kellene tömni, hogy ne lehessen rajta kibújni, és minden mozdítható dolgot máshol kell tárolni, nehogy a szomszéd, vagy a járókelők fején landoljon.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media