2023. szeptember 30., szombat - Jeromos napja

mt

Biztonság a lakásban - Sarkok

2023-06-30 23:06:52

Ha a gyerekek előtti időben nem tűnt fel, akkor a kicsik születése után, legkésőbb amikor elindulnak (ez születés után maximum másfél év) biztosan szembesülni fogsz azzal a ténnyel, hogy az asztal sarka mindig rossz helyen van. A szekrény polcának sarka még annál is rosszabb helyen van, de a dohányzóasztal sarka van a legrosszabb helyen.

Anyáink idejében még a gyerek növekedési ütemének megfelelően polcolták alá az asztal lábait könyvekkel, hogy ne legyen pont fej-, szemmagasságban az asztal lapjának sarka. Ez ma is kivitelezhető lenne, de valljuk be, nem túl esztétikus látvány. Arról nem is beszélve, hogy nem praktikus. Eleve nagyon nehéz négy pontosan egyforma magasságú könyvstócot kreálni, másodszor pedig minden mozdulattal szétcsúszik.

Mi próbálkoztunk a teniszlabdás megoldással is, mely szerint egy használaton kívüli teniszlabdából egy cikket kifűrészelsz, és a labdát a kívánt helyre rögzíted, viszont a rögzítés nem mindig a legsikeresebb, és leginkább állandó labdapakolásból állt a napom. Egy idő után a sokatérő játékok helyett gyermekem kedvence lett a labdák leszedegetése. Azt hihette, hogy ez valami jó kis társas játék: Ö leszedi, én visszarakom, Ö leszedi, én visszarakom...

Még jó, hogy kitaláltak egy nagyon okos szerkezetet, a sarokvédő elemet.

sarok

Ezt a - gyerektelen családoknál csak apró vacaknak nevezett, gyerekes családoknál kincset érő - műanyag, negatív sarkot csak rá kell ragasztani a rossz helyen lévő, kiálló sarkokra, és a hegyes, éles, pont szemmagasságban, fejmagasságban lévő veszély azonnal megszűnik.

Többféle változata létezik:

  • Van olyan, ami fölragasztva az eredeti sarok hegyességét csökkenti ugyan, de én még mindig az életveszélyes kategóriába sorolom.
  • Van, amit fölragasztani lehetetlen, de ha sikerül, az életben le nem szeded többet.
  • Van, amit igyekeztek puha gumiból csinálni, hogy ne legyen kemény, viszont ezáltal minden ruha beleakad, kiszakad, sokkal veszélyesebb, mint eredetileg volt.
  • Van olyan, ami gumis, kicsi kéz alakú, ez külön szuper mert az apró kéz ujjacskáiba tényleg minden beakad. Ugyan nagyon dekoratív, de a probléma megoldása helyett egy másikat kreál.
A legegyszerűbbek egyikét érdemes választani, ami sima, kemény műanyag, felragasztható, lepattintható, és a sarkot megfelelően kerekíti. Fölösleges minden "plusz szolgáltatás" egy sarokvédőtől.
Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media