2024. április 20., szombat - Tivadar napja

mt

Hogyan válasszunk gyermekbútort? - 3. rész

Biztonság - Vas Árpád

Az egyik legtermészetesebb szülői alapkövetelmény, hogy a gyermekek számára vásárolt bútor biztonságos legyen. Ha az előző bekezdésben felsorolt műszaki szempontoknak a termék megfelelt, akkor alapvetően már jó a helyzet.

Nézzünk azonban további szempontokat:

  • Lekerekített élek különösen a kiálló, vagy sarok részeken.
  • Stabil ágyrácsok, ágyfenekek.
  • Az UNIOS normák betartását Kermi engedély tanúsítja, kérje az eladótól.
Biztonságos, lekerekített élek

A gyermek életkorának követése

A gyermek életkorának követése több módon is megvalósítható, részben a bútorok állíthatóságával, részben a továbbfejleszthető bútorok vásárlásával.

Ha Ön szeretné úgy berendezni gyermekének szobáját, hogy egy - egy életkori lépcső átugrásánál ne kelljen teljesen bútort cserélni, akkor ezeket a szempontokat vegye figyelembe.

Vannak többfunkciós kisszekrények amelyek a bébitől az ifjúsági korig hosszútávon használhatóak, pelenkázó lap felszerelésével pelenkázó szekrényként, később önálló komódként.

A hosszú távra tervezett babaágyaknál az ágyrácsot több magasságba lehet állítani, ha pedig tovább növekszik a gyermek, akkor átalakítható heverővé.

Praktikus kamaszbútor, ami a 4. képen még babaágyas együttes volt.

A szép babaszoba berendezése

Részemről ez a legkönnyebben megfogalmazgató választási szempont, hiszen itt nem az én véleményem számít, hanem az, hogy Önnek mi az elképzelése a berendezendő szoba hangulatával kapcsolatban.

Mindössze annyit ajánlok figyelmébe, hogy a kellően nagy termékválasztékkal rendelkező gyártók a szerkezetében azonos termékeket jellemzően több színben is forgalmazzák, és / vagy azzal teremtenek választási lehetőséget, hogy ugyanarra bútorra, többféle alakú, színű díszítő elemet lehet rátenni.

Éljenek ezzel a lehetőséggel, akár még úgy is ajánlom Önöknek, hogy a gyermek életkor változásakor cseréljenek egy - egy szerelvényt, például fiókhúzót. Ezzel a megoldással a szerelvényekkel színessé tett babaszobát tudják "komolyabbá" tenni egyszínű, vagy natúr húzók alkalmazásával.

Ezekkel a megoldással igazán egyeivé, hangulatossá tehetőek a gyermekszobák. Érdeklődjön a kereskedőnél, hogy a kiállított bútornál adott-e ez a lehetőség.

Díszítési lehetőségek

A szállítóval szemben támasztott követelmények

A termékekkel kapcsolatos információkat követően néhány szó a gyártóról, szállítóról.

Javaslom, hogy lehetőleg olyan céget válasszon, amelynek bútorai hosszú évek óta piacon vannak, hazai vagy esetleg külföldi viszonylatban egyaránt. Ez minőséget és megbízhatóságot is takar, a termék, és garancia tekintetében egyaránt.

A garanciaidő minimálisan egy év legyen, de jó minőségű termék gyártói ettől bátrabban, több évre is garantálják a szakszerű használat melletti jó minőséget. Kérdezzen rá, fontos lehet!

Ha lehetősége van rá, akkor a kereskedőnél nézze meg, hogy milyen biztonságosan csomagolt, sérülés mentességet garantáló formában csomagolják a bútorokat.

Ha otthon összeszerelhető terméket választ, akkor kérjen egy minta szerelési lapot, és az legyen kellően részletes, pontos, egyértelmű.

Forrás: www.hogyanvalasszunk.hu

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media