2023. december 04., hétfő - Barbara, Borbála napja

mt

 • A baba mozog odabent

  Pocakkal » A terhesség jelei

  pocakmozgásMár akkor, amikor megtudjuk, hogy egy új élet költözött a pocakunkba, azt várjuk, hogy mikor fog megmozdulni végre. Elolvassuk a lehető legtöbb szakcikket, hogy pontosan tudjuk, hogy mire kell figyelni, hogy mit fogunk érezni, hogy mit kell várni. Aztán, amikor megtörténik a csoda, a pici pillangó verdesni kezd a szárnyával odabent, elmondhatatlan, leírhatatlan boldogságot érzünk, és szeretnénk megmutatni mindenkinek, de ezt még akkor senki nem érzi csak MI!
 • Kívánósság és az ellenkezője

  Pocakkal » A terhesség jelei

  fagyiÉrdekes, hogy néha filmekben a kismama az első rosszullétkor gyanútlanul gyomorrontásra gondol, majd kiderül a váratlan fordulat, baba költözött a pocakjába. Általában mire az első rosszullét jelentkezik (kb. a terhesség 6. hete), addigra már egy igen fontos jel is felhívja a figyelmet az áldott állapotra, a menses elmaradása. A legtöbb kismama már pontosan tudja mi az oka a reggelente vagy akár napközben is előforduló émelygésnek, rosszullétnek.
 • Akupresszúrás karkötővel a hányinger ellen

  Pocakkal » A terhesség jelei

  karkötőLegújabb trendi az akupresszúrás karkötő, amelynek segítségével a kismamák a reggeli és/vagy egész napos hányingert próbálják túlélni. A karkötőt eredetileg tengerészeknek, vagy hajón dolgozóknak készítették, és a tengeribetegség elmulasztása érdekében használták, de nagyon hamar rájöttek, hogy az utazási rosszuéllétben szenvedők kellemetlen tüneteink kezelésében, és a várandós kismamák hormonális hányingerének csillapításában is igen hatásos.
 • Reggeli émelygés, hányás

  Pocakkal » A terhesség jelei

  sickA terhesség 12-14. hetéig a legtöbb várandós kismama küzd a reggeli émelygéssel. Nagyon kevesen tartoznak azon szerencsések közé, akik soha, semmiféle hányingert nem éreztek a várandósságuk alatt, ellentétben ezzel igen sokan vannak olyanok, akik nem csak az első 12-14 hétben, illetve nem csak reggel, hanem az egész nap folyamán küzdenek, túlélnek, sokan közülük egészen a baba születéséig.
 • A terhesség jelei

  Pocakkal » A terhesség jelei

  pozitív tesztMinden kismama más és más. Nem mindenkinél jelentkezik a terhességi tünetegyüttes összes jele. Van olyan, aki szinte észre sem veszi a terhességét. Másokat viszont azonnal ledönt a lábáról. De létezik a kettő közötti átmenet számos formája is. Az egyes jelek intenzitása és időtartama is változhat kismamáról kismamára. Egyesek napokig vannak csak rosszul, mások a 9 hónapot így élik végig. Van, aki nem terhességről, hanem csupán áldott állapotról beszél, hiszen egyáltalán nem érzi terhesnek egy pici magzat növekedését. Akár jól, akár kevésbé jól viseljük, mindenképp érdemes odafigyelni ezekre a tünetekre.
 • Amerikából jöttem! Tippeket hoztam a reggeli émelygés leküzdésére!

  Pocakkal » A terhesség jelei

  sickA reggeli émelygés, hányinger, hányás sok-sok kellemetlen, WC-fölött töltött percet szerezhet neked. Azt elérni ugyan nem tudjuk, hogy ez a terhességi szindróma teljesen eltűnjön, mégis néhány apró praktikával próbálunk szolgálni, amivel kellemesebbé tehetjük ezeket a perceket, vagy bevetésükkel talán megelőzhetjük, hogy a dolgok elfajuljanak.

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media