2024. július 12., péntek - Dalma, Izabella napja

mt

  • Meggyes piskóta

    Konyhában » Desszertek

    Meggyes piskótaA vajat a cukorral habosra kikeverem. A 6 tojást szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, félrerakom. A sárgáját hozzáadom egyenként a vajas-cukros masszához, majd kis adagokban hozzákeverem a lisztet a sütőporral. Legvégén a tojásfehérjehabot óvatosan a tésztába forgatom, vigyázva, nehogy összetörjön.
  • Bébiételek 7. hónapos babáknak

    Konyhában » Bébiételek

    paradicsomParadicsomos borsópüré: 5 dkg zöldborsót megpárolunk. 1 közepes paradicsomot egy kis apróra vágott petrezselyemmel és egy negyed apróra vágott zellerrel összepárolunk, ha megpuhult a borsóval összeturmixoljuk vagy villával összenyomkodjuk. Paradicsom helyett 100%-os paradicsomlevet is használhatunk.
  • Levendula tea

    Konyhában » Italok

    Levendula tea2 teáskanálnyi levendulavirágot öntsünk le egy csészényi forrásban lévő vízzel. Hagyjuk állni 5 percig, majd szűrjük le. (Ha van otthon kéznél teatojás, akkor nyugodtan használjuk.) Hagyjuk hűlni kicsit, majd mézzel ízesítve fogyasszuk. Fontos, hogy az ázási idő alatt a teavizet fedjük le, hogy az értékes illóanyagok ne tudjanak távozni.
  • Barack turmix

    Konyhában » Italok

    barack juiceA barackokat megmosom, meghámozom, a húsát a magtól elválasztom. A gyümölcshúst felkockázom és turmixtálba teszem. Felöntöm narancslével, és néhány másodpercig turmixolom. Felöntöm vízzel és mézzel édesítem. TIPP: Ha nincs otthon narancslé, tisztított narancsot is turmixolhatunk az italba. Ha valakit a rostok zavarnak, le is szűrheti.
  • Házi készítésű szörp meggyből

    Konyhában » Italok

    Házi készítésű meggy szörpKészítsünk otthonunkban meggyszörpöt, sokkal egészségesebb, finomabb, mint a bolti. A meggyszezonnak ugyan már régen vége, de a gán maradt, mostanra mézédes meggy kiváló szörpkészítésre. A meggyet megmosom, egy nagy tálba teszem és kimagozom. A kimagozott meggyet botturmixszal simára turmixolom. Édesítem, hígítom, és már isszuk is.
  • Meggyes pite

    Konyhában » Desszertek

    piteA lisztet a sütőporral, a kakaóporral, a porcukorral, a vanília pudingporral elkeverem. A vizet és a rizstejet hozzáöntöm, a margarint kissé megolvasztom, és azt is alaposan hozzádolgozom. A masszát margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe töltöm, majd a tetejét egyenletesen megszórom - a már előre alaposan megmosott, kimagvazott és vanília cukorban megforgatott - meggyel.
  • Levendula szörp

    Konyhában » Italok

    Levendula szörpA levendula virágokat beáztatom egy tál hideg vízbe, literenként 2 teáskanálnyi citromsavat adok hozzá. Egy egész napig állni hagyom. Másnap az egészet megfelelő főzőedénybe helyezem és felforralom. A felforrt szörp tetejéről a levendula virágok nagy részét szűrővel leszedem.Hozzáadom a cukrot és felforralom. Én literenként fél kiló cukrot használok, de  aki édesebben szereti, tehet többet is.
  • Sült csirkecomb

    Konyhában » Főételek

    csirkecombA csirkecombokat folyó hidegvíz alatt alaposan megmosom, a tollakat eltávolítsd el. Fűszerezd be alaposan fűszersóval, hints rá egy leheletnyi fahéjat. Tedd tűszálló edénybe úgy, hogy a bőrös rész lefele forduljon, és csorgass rá egy kevés olíva olajat. Fedd le fóliával, és süsd 180 fokon 20 percig. vedd le róla a fóliát, és fordítsd meg a csirkecombokat. tedd vissza a sütőbe pár percre, amíg aranybarnára nem pirul.
  • Cseresznye dzsem recept

    Konyhában » Lekvárok

    Cseresznye dzsem receptA megmosott cseresznyét kimagozom, a cukorral, sitromlével együtt fazékba teszem, és botmixerrel pépesítem. A cseresznyepépet felforralom, óvatosan rászórom a zselésítő anyagot (én a közértben kapható lekvárzselét használtam). Folyamatosan kevergetem, majd 3-5 percig hagyom forrni a kész dzsemet. Még forrón a sterilizált üvegekbe töltöm.
  • Spenót krumplival

    Konyhában » Bébiételek

    spenótA spenótot levelenként megmossuk, a szárait letépjük. 4-5 percig forró vízben főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük (csak így marad szép zöld). A banánnal együtt pépesítjük. A burgonyából pürét készítünk a szokott módon, majd hozzákeverjük a spenótpürét. Bármilyen feltét illik hozzá.
  • Rizstej házilag

    Konyhában » Italok

    rizsA fél kiló rizst feltesszük főni, körülbelül 2-3 szoros mennyiségű vízzel takarék lángon, hiszen az a cél, hogy a rizst jól elfőzzük, és jó sok leve maradjon. Néha megkavarjuk, ellenőrizzük, hogy nem ragad-e le véletlenül. Amikor a víz kellően fehéres-világosbarnás színű, tejszerű állagú, akkor a rizsről leöntjük a kész rizstejet.
  • Rakott piskóta

    Konyhában » Desszertek

    Rakott piskótaHa a gyerkőcök este elmentek aludni, mindenkinek akad 10 perce összedobni ezt a gyöngyszemet, aztán másnap edéb után csak elő kell varázsolni a hűtőszekrényből. A gyerekek imádják! A hozzávalókat egymásra rétegezzük: A piskótával kezdjük, majd jöhet a joghurt, a joghurtra banánkarikák kerülnek, majd a rétegezést újra a babapiskótával folytatjuk és így tovább.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media