-
Narancslé
Konyhában » Bébiitalok
C és B9 vitaminban gazdag üdítőital. Kicsiknek 7 hónapos kortól (ha allergia előfordult a családban, akkor 1 éves kortól) adható már, de a várandós kismamáknak számára is ajánlott fogyasztása, különösen influenzás időszakban. Viszont óvakodjunk hosszú távon át történő fogyasztásától, mert savas hatása károsíthatja a fogzománcot. -
Mikulás süti
Konyhában » Desszertek
A piskóta alapanyagait összekeverjük. Először a szárazanyagokat, majd hozzáadjuk a margarint és a tojást. Simára keverjük, majd margarinnal kikent, kilisztezett sütőformába öntjük, és 180 fokos sütőben néhány percig sütjük. Ha egy fogvájóhoz már nem ragad hozzá a tészta, akkor kivehetjük a sütőből. Rácson hagyjuk kihűlni.
-
Mikulás muffin
Konyhában » Desszertek
A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, Egy másik edényben elkeverjük a tojás sárgáját, az olvasztott vajat, illetve a langyos tejet, majd belekeverjük a mézet is. A tojásbabot és a nedves keveréket laza mozdulatokkal összeforgatjuk. Az üresen maradt edénybe lisztet szitálunk, hozzáadjuk a sütőport, majd gondosan elkeverjük. -
Lilahagymás káposzta saláta recept
Konyhában » Saláták
A káposztát kicsit kinyomkodjuk, késsel össze is vághatjuk, ha vannak benne hosszabb szálak vagy nagyobb darabok. A lilahagymát vékonyan felkarikázzuk, összeforgatjuk a savanyúkáposztával és az olajjal. Ősszel, télen remek kiegészítője a család étkezéseinek magas vitamin tartalma miatt. Tipp: Szendvicsekbe bele- vagy ráteheted, illetve kiváló saláta húsételek mellé is. Próbáljátok ki nagyon finom!!
-
Túrós rudacskák
Konyhában » Bébiételek
A hozzávalókat összegyúrjuk és egy éjjel a hűtőben pihentetjük. Másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, rudacskákra vágjuk. A rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és pirosra sütjük. -
Márton napi fokhagymás libasült
Konyhában » Főételek
A libacombokat megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. A fokhagymát szintén megtisztítjuk és hosszában vékony darabokra vágjuk. A libacombba egy hegyes késsel kis lyukakat szúrunk (spékelünk) és a vékony fokhagymadarabokat belenyomkodjuk. A libacombokat egy tepsibe fektetjük egymás mellé. -
Sült alma sárgarépával
Konyhában » Bébiételek
Az almát alaposan megmosom, a sárgarépát megtisztítom. A répát vékony karikákra vágom, az almát meghámozom, eltávolítom a szárát és a magházát, majd fellkockázom az egészet. Az almakockákat és a répakarikákat egy kisebb jénai üvegedénybe teszem. Lefedve, sütőben, kb. 15 perc alatt, 200 fokon megsütöm. A megsült almát és répát botmixerrel pépesítem a kisült levével együtt, és ha szükséges, kevés vízzel javítok az állagán. -
Szőlős-Szilvás Muffin
Konyhában » Desszertek
A gyümölcs kivételével a hozzávalókat jól elkeverem. A sütőformák aljába kanalazok egy keveset a tésztából, majd a közepét megpakolom a gyümölcsökkel, végül kanalazok még a tetejére a tésztamasszából, hogy elfedje a gyümiket. A végén a tetejét ki lehet rakni szilvával, szőlővel, mindkettővel, úgy szebb. Előmelegített sütőbe rakom és kb. 15-20 percig lassú tűzön sütöm.
-
Szőlős - kivis gyümölcsös piskóta
Konyhában » Desszertek
Készítsünk nagyon finom gyümölcsös piskótát idény szerinti gyümölcsökből. Egy tálba különválasztom a tojás fehérjét a sárgájától és kemény habbá verem, közben hozzáadom a cukrot. Óvatosan hozzákeverem a tojások sárgáját is, majd az egészhez hozzáadom apránként a sütőporos lisztet. A kikevert tésztát kilisztezett tortaformába öntöm, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm, hagyom kihűlni. -
Kelkáposzta lapcsánka
Konyhában » Főételek
A kelkáposztát megtisztítottam külső leveleitől és torzsájától, majd vékony csíkokra vágtam. 1 evőkanál olajon wokban megpároltam. Hagytam kihűlni, majd egy tálban hozzákevertem a puffasztott rizst, a tojásokat, a lisztet, végül sóztam, borsoztam. Jól összedolgoztam.Az olajat felmelegítettem, és belekanalaztam a kelkáposztás masszát. Aranybarnára sütöttem az egyik oldalukat, majd megforgattam, és a másik oldalt is készre sütöttem. -
Almás pite
Konyhában » Desszertek
Itt az ősz, itt az alma szezon! Készítsünk almás pitét! A lisztbe elkeverem a sütőport és a vaníliás cukrot, majd belemorzsolom a margarint. Hozzáadom a cukrot, tejfölt, tojásokat, tojássárgáját. Kézzel jól összegyúrom, majd 2 cipót alakítok ki belőle. 1 órát pihenni hagyom a hűtőben. A 2 tésztacipót ugyanakkora méretűre nyújtom. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, ráfektetem az első tésztalapot, megszurkálom villával, majd rászórom a durvára tört dióval. -
Halloweeni sütipók
Konyhában » Aprósütemények
Sütés nélkül, gyorsan elkészülő, finom és rémséges halloweeni finomság. A tejben feloldom a cukrot. A kekszdarát a margarinnal, a kakaóval és a cukros tejjel összegyúrom, kis gombócokat gyúrok belőle, amiket aztán enyhén kilapogatok. A pogácsák tetejét megkenem mogyorókrémmel, és jól belenyomom a tortadarába.