2021. október 19., kedd - Nándor napja

mt

  • Diórolád banánnal

    Konyhában » Desszertek

    Dió rolád banánnalSzülinapi zsúrra, családi ebédhez, vacsorához tökéletes, mutatós desszert. A  6 tojás sárgáját 15 dkg porcukorral habbosra keverjük. Eldogozzuk a diót, lisztet és sütőportis a tojások sárgájával. A 6 tojás fehérjét habbá verjük, és az első masszába óvatosan beleforgatjuk. Vigyázunk, hogy a hab ne törjön meg. Tűzhely méretű kikent, kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük 180-200 fokon. Akkor kész, amikor könnyen elválik a széle és rugalmas a teteje.
  • Sült alma

    Konyhában » Desszertek

    Sült almaAz egész konyhát finom illatba burkoló, tavasz váró, finom desszert. Megmosom, kicsumázom az almákat. Nem kell meghámozni, mert majd rásül kicsit a héja. A lekvárba belekeverem a diót és ezt szépen beletöltöm a lyukas almákba, amiket előzőleg beleállítottam egy tűzálló edénybe. Így legalább nem fog szétfolyni a lekváros keverék. Kb. 180 fokon addig sütöm míg az alma héja elkezd "összefonnyadni"- repedezni. Kicsit forgatni is szabad sülés közben
  • Diós-zabpelyhes keksz

    Konyhában » Aprósütemények

    Diós-zabpelyhes kekszKészítsünk finom zabpelyhes sütit. A tojást, vajat, a cukrot, mandulaaromát egy tálban kikeverem majd fokozatos kevergetés mellett hozzáadom a lisztet, sütőport, darált diót is. Ezt kézzel vagy robotgéppel is összegyúrhatom. Ha összeállt a tészta, kis cipót formálok belőle és fóliába 1 órára a hűtőbe teszem. A kihűlt tésztát kilisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtom, majd pogácsaszaggatóval kis korongokat formázok belőlük.
  • Őszi gyümölcssaláta

    Konyhában » Előételek

    Őszi gyümölcssalátaKészítsünk az őszi idénygyümölcsökből frissítő vitaminsalátát. Megmosom az összes gyömölcsöt, a banánt meghámozom és felkarikázom. Az almát és a barackot nem szükséges meghámozni, csak a mag és az alma magházának eltávolítása után kis kockákra szeletelem őket. A szőlőt szemeire szedem. Egy tálba teszem a hozzávalókat és jól összeforgatom, hogy szép színkavalkádot kapjak.
  • Kekszből süni

    Konyhában » Aprósütemények

    kekszsüniA száraz hozzávalókat egy tálban egyenletesre keverem. Ha valaki édesebben szereti, a cukorból kicsit többet is adhat hozzá. Aki kókuszosan kedveli, az kevés kókuszreszeléket is keverhet bele. Az olvasztott margarint is hozzákeverem, és annyi forró vizet, vagy forró tejet adok hozzá, hogy jól gyúrható masszát kapjak.
  • Alma juice

    Konyhában » Italok

    alma juiceMi a télére eltett almáknak már az utolsó darabjait használjuk föl. Sok közülük már igen fonnyadt, hibás, foltos. Érthető, hiszen egész télen a szebbeket válogattuk. most összeszedtem egy fél kosárnyi kevésbé tetszőt, és nekiláttam alma juice-t gyártani. Igen nagy sikerem volt! Az elkészítés menete: Az almákat alaposan megmostam, és olyan cikkekre vágtam, hogy a gyümölcscentrifuga nyílásán éppen beférjen. Semmi mást nem csináltam, csak az összesnek a levét kicentrifugáztam!
  • BRUSCETTA, az igazi olasz előétel

    Konyhában » Előételek

    BRUSCETTA, az igazi olasz előételMegmosom, apró kockákra felvágom a paradicsomot és beleteszem egy tálba. Hozzáadom a megtisztított, apróra vágott fokhagymát, lelocsolom olíva olajjal, rátépkedem a friss bazsalikomleveleket, sózom, borsozom, jól összekeverem, és félreteszem, hogy amíg megpirítom a kenyeret összeérjenek az ízek. Serpenyőben kevés olíva olajon megpirítom a kenyérszeletek mindkét oldalát. Tálalásnál kanállal ráhelyezem a paradicsomos keveréket. Kiváló vendégfogadó előétel, de uzsonnának is tökéletes.
  • Must - alkoholmentes

    Konyhában » Italok

    Must - alkoholmentesKészítsünk gyorsan egy kellemes üdítőitalt, cukor hozzáadása nélkül. Gyerekeknek akár ásványvízzel hígítva is adhatjuk. A szőlőfürtöt alaposan megmosom, lecsöpögtetem, és a fürtöt szemekre szedem. Ha rendelkezünk gyümölcscentrifugával, akkor szinte semmi dolgunk nincs, mint a szőlőt szemeket beledobálni a masinába.
  • Paradicsomos bruschetta

    Konyhában » Bébiételek

    bruschettaA paradicsom bőrét forró fürdő után egy mozdulattal lehúzom, a magvakat eltávolítom, majd felkockázom a húsát. A bazsalikomot folyó víz alatt megmosom, a leveleit vékony csíkokra, majd apró kockákra vágom. A felkockázott paradicsomot, az apróra vágott bazsalikomot kevés olíva olajjal összekeverem. Pici sót, borsot adok hozzá ízesítésképpen, és barna kenyérre kanalazva kínálom.
  • Paradicsomos-tejszínes tészta

    Konyhában » Főételek

    tésztaMagas falú edényben kevés paprikás rántást készítek (nem kell annyi, mintha főzeléket csinálnál, csak épphogy sűrítse majd a paradicsomlevet). A konzervparadicsomot 2 dl vízzel csomómentesen feloldom, és az addigra kihűlt rántásra öntöm. Alaposan összekeverem, megfűszerezem sóval, petrezselyennel, majorannával.
  • Paradicsomos húsgombóc

    Konyhában » Főételek

    Paradicsomos húsgombócA hagymát megtisztítom, apróra vágom és egy nagyobb tálba teszem, hozzáadom a rizst, majd a darált húst és a tojást, fűszereket. Az a legegyszerűbb ha kézzel dolgozzuk össze a masszát, majd vizes kézzel, kis gombócot formálok belőle. Egy nagy mély edényben vizet forralok, és szépen belehelyezem a gombócokat. Lefedem és kis-közepes lángon kb. 1 órát hagyom főni.
  • Paradicsomleves

    Konyhában » Levesek

    paradicsomlevesKevés olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymát. Ráöntöm a hagymára a paradicsomlevet, és felforralom. Ha túl sűrűnek találom, hozzáöntök egy kevés vizet, attól függően, hogy milyen sűrű levest szeretnék készíteni. Kevés sóval, cukorral ízesítem. (Még egy deciliter tejszín is önthető hozzá, akkor krémesebb lesz, de akkor már tejérzékenyek nem fogyaszthatják.) Miután felforrt a leves, hagyom kicsit hűlni és beleszórom az apróra vágott petrezselymet.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media