2024. május 22., szerda - Júlia, Rita napja

mt

Kelkáposzta lapcsánka

kelkáposzta lapcsánka

Kelkáposzta lapcsánka

(Elkészítési idő: 30 perc)

Hozzávalók:

  • ½ kelkáposzta,

  • 3 dkg puffasztott riz,
  • 3 evőkanál zabpehelyliszt,

  • 3 tojás,
  • 3 evőkanál olaj,

  • só, bors.

Az elkészítés menete:

A kelkáposztát megtisztítottam külső leveleitől és torzsájától, majd vékony csíkokra vágtam. 1 evőkanál olajon wokban megpároltam. Hagytam kihűlni, majd egy tálban hozzákevertem a puffasztott rizst, a tojásokat, a lisztet, végül sóztam, borsoztam. Jól összedolgoztam.

Az olajat felmelegítettem, és belekanalaztam a kelkáposztás masszát. Aranybarnára sütöttem az egyik oldalukat, majd megforgattam, és a másik oldalt is készre sütöttem.

TIPP:

  • A nyers masszába tehető konzerv kukorica, vagy felkarikázott virsli, esetleg szeletelt, csíkokra vágott sonka is. Így még tartalmasabb ételt tehetünk az asztalra.

A receptet és a fotót beküldte: Zoltai-Jantó Ildikó (Pilisvörösvár) Köszönet érte!

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media