Aszalt szilvás oldalas
![]() |
Aszalt szilvás oldalas (Elkészítési idő: 30 perc) Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A csontos oldalast hidegvíz alatt alaposan megmosom, és felkockázom. Hőálló edénybe teszem, és megszórom sült csirke fűszersóval, majd adok hozzá egy teáskanálnyi mézeskalács fűszerkeveréket. Ez most viccesen hangzik, de az aszalt szilva, a méz, a fahéj és a szegfűszeg íze gyönyörűen harmonizál egymással. A fűszereket egyenletesen eloszlatom a húskockákon. Ráteszek 3 ek. ketchupot, és az egészet kézzel összekeverem, hogy a ketchup mindenhol befedje a húst. Az aszalt szilvát csíkokra vágom, és megszórom vele a húsokat. Végül megcsorgatom az egészet mézzel.
Fóliával lefedem, és 180 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütöm, majd a fóliát levéve megforgatom és mindkét oldalát kicsit megpirítom. Akkor lesz jó, ha olyan érzésed van, mintha picit túlpirult volna, de nem pirult túl, csak a ketchup kezdett sötétebb színű lenni.
TIPP:
Ha nincs otthon aszalt szilva, akkor nagy szemű aranymazsola, vagy aszalt füge, datolya is tökéletes.
KÖRET TIPP:
- Amíg a hús sül a sütőben, néhány répa is simán megsül egy másik edényben mellette, és akkor a köretre sincs gond.
- Nagyon gyorsan elkészíthető porból a krumplipüré. "Nem annyival rosszabb, mint amennyivel hamarabb elkészül." A pirított hagymás verzió kifejezetten finom mellé.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes Gluténmentes |
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!