Ratatouille - francia lecsó recept
Ratatouille 1 (Elkészítési idő: 30 perc) Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A felkockázott hagymát kevés olajon üvegesre pirítom, hozzáadom a piros paprikát, majd ráteszem az előre megmosott és felkockázott cukkinit. Kevés sóval, borssal fűszerezem (én delikátot is szoktam bele tenni).
A paradicsomoknak lehúzom a héját, és fél centiméteres karikákat vágok belőle (igazából nincs jelentősége, hogy milyen alakú, akár kockázni is lehet, de így gyorsabb). Amikor a cukkini teljesen megpuhult, és a paradicsomok is szétfőttek, akkor készen van a ratatouille. Tulajdonképpen ugyanúgy készítem, mint a lecsót, csak paprika helyett cukkinit használok.
TIPP:A kész ételre 3-4 tojás is üthető, vagy rizs is tehető bele, ugyanúgy, mint a lecsóba.
Ez a változat az én saját receptem. Mifelénk azonban teljesen másképp készítik a ratatouillet. Nem csak cukkini, hanem padlizsán is kerül bele. Méghozzá így:
Ratatouille 2 (Elkészítési idő: 30 perc) Hozzávalók:
|
A hozzávalókat felkarikázom, hőálló edénybe egymás mellé helyezem, majd megszórom sóval, borssal. (A felkarikázott padlizsánt érdemes előtte 1-2 órára besózva állni hagyni, s a levét leönteni, így a kesernyés ízét elveszti.) Megcsorgatom pici olajjal, és fóliával lefedve 180 fokos sütőben 25 percig puhítom.
TIPP:
- Ha a paprika piros színű, akkor színekben is kellemes kompozíció lesz a végeredmény.
- Hízókúrázók pár szelet bacont tehetnek alá.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes Gluténmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Feltöltötte: Adrienn.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!