Lencsefőzelék recept
![]() |
Lencsefőzelék
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A főzelék készítése előtt 1-2 órára áztasd be a lencsét hideg vízbe úgy, hogy alaposan ellepje. Mosd át, majd szűrd le, tedd egy edénybe, engedj rá hideg vizet, add hozzá a babérleveleket, sózd meg és főzd puhára.
A hagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld üvegesre (van, aki fokhagymát használ, kicsit másabb lesz a főzelék íze, de úgy is nagyon finom). Add hozzá a piros paprikát és kevés liszttel készíts rántást.
Keverd a rántást a lencséhez, és az ecet, mustár, cukor hozzáadásával ízesítsd kedvedre a kész főzeléket.
Újévkor is pirított virslivel vagy fasírttal, vagdalttal tálald.
Feltöltötte: Adrienn. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!