2025. február 12., szerda - Lídia, Lívia napja

mt

Lencsefőzelék recept

Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

Hozzávalók:
  • Fél csomag lencse,
  • 2-3 babérlevél,
  • kevés füstölt hús,
  • só, cukor, paprika,
  • 1 közepes vöröshagyma,
  • ecet, olaj,
  • mustár,
  • kevés liszt.

Az elkészítés menete:

A főzelék készítése előtt 1-2 órára áztasd be a lencsét hideg vízbe úgy, hogy alaposan ellepje. Mosd át, majd szűrd le, tedd egy edénybe, engedj rá hideg vizet, add hozzá a babérleveleket, sózd meg és főzd puhára.

A hagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld üvegesre (van, aki fokhagymát használ, kicsit másabb lesz a főzelék íze, de úgy is nagyon finom). Add hozzá a piros paprikát és kevés liszttel készíts rántást.

Keverd a rántást a lencséhez, és az ecet, mustár, cukor hozzáadásával ízesítsd kedvedre a kész főzeléket.

Újévkor is pirított virslivel vagy fasírttal, vagdalttal tálald.

Feltöltötte: Adrienn. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media