-
Céklapüré
Konyhában » Bébiételek
A céklád folyó víz alatt alaposan megmosod, meghámozod, apró kockákra vágod, és felöntöd annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Amikor elkezd icipicit puhulni a cékla, akkor a megmosott, meghámozott, és szintén apró kockákra vágott krumplit hozzáteszem, és együtt főzöm tovább. A legvégén az alma kerül bele ugyanúgy kockázva, hámozva, magházát eltávolítva.
-
Hús a főzelékhez
Konyhában » Bébiételek
A csirkemell filét megmosom és felkockázom. A vizet és az olajat felforrósítom, majd beleteszem a kockára vágott csirkemell filét. Lassú tüzön megfőzöm. Ha elkészült, hagyom kihülni, majd turmixgépben a levével együtt összeturmixolom. A levét apránként öntöm hozzá, a kívánt állag eléréséig.
-
Répás bébiétel receptek 4-6 hónapos babáknak
Konyhában » Bébiételek
Répafőzelék: Egy nagyobb sárgarépát és egy szem krumplit megmosunk, meghámozunk, és apró kockákra vágjuk mindkettőt. fedeles tálba tesszük, és annyi vízzel, hogy éppen ellepje, ízesítés nélkül puhára pároljuk a zöldségkockákat. A megpuhult kockákat együtt, főzőlével együtt turmixoljuk.
-
Bébiételek almából
Konyhában » Bébiételek
Gyümölcspüré gabonapehellyel (6 hónapos kortól) Hozzávalók: 1 db közepes méretű alma, 6 szem érett meggy, 1 dl forralt víz, 2-3 tk. instant gabonapehely. Elkészítése: Az almát alaposan megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát és a magokat. A meggyszemeket kimagvazzuk, a gabonapelyhet forró vízzel leöntjük, alaposan összekeverjük és pár percig állni hagyjuk. Az így előkészített hozzávalókat együtt turmixoljuk. Kiskanállal kínáljuk. Egy éves kor felett egy teáskanálnyi mézet csorgathatunk bele.
-
4-6 hónapos babáknak
Konyhában » Bébiételek
A csecsemők hozzátáplálását 4-6 hónapos korban szoktuk elkezdeni. Tápszeres babáknak hamarabb, kizárólag anyatejes babáknak később. Ekkor még csak gyümölcsleveket, majd pépeket kínáljunk a gyermeknek. Első alkalommal 1-2 kanál frissen préselt almalé, néhány nap múlva néhány kanál almapép adása javasolt. Ha az egyes alapanyagokra allergiás reakciót nem mutat a csemete, úgy néhány nap elteltével, fokozatosan láthatunk hozzá további gyümölcslevek és zöldségpépek adásához.
-
Receptek 4-6 hónapos babáknak
Konyhában » Bébiételek
Megérkezett az ősz. Az ősszel betakarított gyümölcsök, zöldségfélék a legjobbak az ilyen fiatal, 4-6 hónapos csecsemők hozzátáplálásához, illetve a hozzátáplálás megkezdéséhez. Alapszabály minden esetben, hogy a bébiételeink többségéhez igyekezzünk szezonális gyümölcsöket, zöldségeket választani. A szezonálisan betakarított gyümölcsök-zöldségek ugyanis leginkább hazánkból származnak, nincsenek fölösleges permetszerrel kezelve.
-
Főzelékek, menük - 5 hónapos kortól
Konyhában » Bébiételek
Cukkíni csirkehússal Hozzávalók: 1 közepes cukkíni, fokhagyma, olaj, burgonya, 1 kis darab csirkehús, friss petrezselyem A fokhagymát az olajon megdinszteljük. A meghámozott és kockákra szelt cukkínit rászedjük, és tovább pároljuk. Majd hozzáadjuk a burgonyát és a húst, és annyi vízzel felöntjük, amennyi ellepi őket. A végén a főzőlével és a friss petrezselyemmel együtt pürésítjük. 8 hónapos kortól lehet sajttal vagy joghurttal is dúsítani.
-
Szelídgesztenye sütése
Konyhában » Bébiételek
Itt van az ősz és lassan a tél is. Ezeknek az éveszakoknak elengedhetetlen hozzátartozója a sült gesztenye. Ebben az időszakban a város különböző pontjain gyakran megcsaphatja orrunkat a finom sült gesztenye illata. Otthonunkban is roppant egyszerűen el tudjuk készíteni ezt a finomságot.
-
Mézes sárgarépa burgonyahabbal
Konyhában » Bébiételek
A burgonyát folyó víz alatt alaposan megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy ellepje, és megfőzzük. A sárgarépákat folyó víz alatt megmossuk, meghámozzuk, és karikákra vágjuk. A húst vékony csíkokra vágjuk, a vajon kicsit megpirítjuk, majd a sárgarépákat hozzáadva, 2-3 evőkanál vízzel puhára pároljuk.
-
Túrós rudacskák
Konyhában » Bébiételek
A hozzávalókat összegyúrjuk és egy éjjel a hűtőben pihentetjük. Másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, rudacskákra vágjuk. A rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és pirosra sütjük.
-
Sült alma sárgarépával
Konyhában » Bébiételek
Az almát alaposan megmosom, a sárgarépát megtisztítom. A répát vékony karikákra vágom, az almát meghámozom, eltávolítom a szárát és a magházát, majd fellkockázom az egészet. Az almakockákat és a répakarikákat egy kisebb jénai üvegedénybe teszem. Lefedve, sütőben, kb. 15 perc alatt, 200 fokon megsütöm. A megsült almát és répát botmixerrel pépesítem a kisült levével együtt, és ha szükséges, kevés vízzel javítok az állagán.
-
Sült alma fahéjjal
Konyhában » Bébiételek
Az almát folyó víz alatt megmosom, meghámozom, a magházat kiszedem. Közepébe néhány aszalt szilvát teszek, és megszórom pici fahéjjal, becsomagolom fóliába, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm. Végül 1 natúr joghurttal pürésítem.