2024. február 25., vasárnap - Géza napja

mt

Pirított csirkemáj

2008-10-12 23:05:12

csirkemáj

Pirított csirkemáj

(Elkészítési idő: 25 perc)

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb vöröshagyma,
  • kevés olaj,
  • fél kiló csirkemáj, esetleg szívvel együtt,
  • só, bors, majoranna.


Az elkészítés menete:

A csirkemájakat hideg vízben alaposan megmossuk, ízlés szerint daraboljuk. (Van, aki csíkokra vágva szereti, van, aki kockázza, és van, aki szinte egyben készíti el.) A vöröshagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Kevés olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az előkészített májat. Kevés majorannával, sóval, borssal meghintjük és puhára pároljuk.

Én úgy szoktam ellenőrizni, hogy kellően átfőtt-e, hogy szemre kiválasztom a legnagyobb darabot, azt kettévágom, és ha már nem véres a közepe, akkor a kisebb darabok is biztosan megfőttek.

TIPP:

Ha olaj helyett mangalica-, vagy kacsazsírt használunk - amiből használhatunk többet is -, akkor a lehűtött, megdermedt, májas-hagymás zsír tízóraira, uzsonnára kenyérre is kenhető, paradicsomkarikával kínálható.

KÖRET TIPP:

Amíg előkészítjük a májat, addig 4-5 szem burgonyát feltehetünk sós vízben, héjában főni, vagy meghámozhatjuk, kis kockákra vághatjuk, és úgy főzzük meg. Körülbelül egyszerre lesz készen. Savanyúságként friss paradicsomot, vagy kovászos uborkát kínáljunk.

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes

Tojásmentes
Gluténmentes

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media