Tésztaragu
![]() |
Tésztaragu (Elkészítési idő: 25 perc) Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A tojásokat sós vízben keményre főzöm, majd megtisztítom és karikákra vágom. A szarvacska tésztát enyhén sós vízben felteszem főni, közben a hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, egy serpenyőben olajon megdinsztelem. 2 kk pirospaprikát, és egy babér levelet adok hozzá, majd azonnal ráöntöm a tejfölt. Ízlés szerint fűszerezem, mint egy pörköltöt, vagy paprikást. Ha összerottyant, akkor a megfőtt, leszűrt tésztát beleforgatom. Tojáskarikákkal a tetején tálalom.
TIPP:
- Nagyszerű pénteki étel.
- Hússal is készíthető, ha a tejfölt és a babérlevelet pörköltre teszem.
- A ragut nem fontos a tésztával összekeverni, lehet mellé is tálalni.
Jó étvágyat kívánok!
A receptet beküldte: Kovács Tímea (Nyíregyháza)
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!