2025. február 13., csütörtök - Ella, Linda napja

mt

Májpástétom - kenőmájas

maj

Májpástétom

Hozzávalók:

  • 5-8 db csirkemáj,
  • 15 dkg libazsír,
  • 1 közepes vörös hagyma
  • fűszerek: só, bors, paprika,
  • zöld fűszerek: majoránna, vagy petrezselyem, vagy medvehagyma, vagy lestyán. Ki mit szeret.

(Elkészítési idő: 25 perc)

A májkrémek, kenőmájasok választásakor nehéz dolgunk van, ha allergiás csemete van a háznál, hiszen a legtöbb "bolti-készítésű" tartalmaz tejport, így hiába is csorog a gyerkőc nyála, nem szabad ennie belőle. Legyen ezért otthon mindig "házi készítésű" májpástétomunk.

Tudva levő, hogy a legfinomabb a májak közül a libamáj, viszont nem egyszerűen drága, akár készen, akár nyersen. Ezért mi egy kicsit csalunk, és a csirkemájat fogjuk használni, de libazsírban sütjük, így a végeredmény majdnem pont olyan, mintha libamájkrémet készítettünk volna.

Az elkészítés menete:

A libazsírt serpenyőben felolvasztjuk, a megmosott, megtisztított, kockára vágott hagymát megdinsztelem rajta. Pici piros paprikával megszínezem, majd ráteszem a megmosott, felkockázott májdarabogat, és lassan megpirítom őket. Az egész pirítás csak néhány percig tart majd, nem szabad túlságosan kiszárítani a májat. ha sülés közben picit fakanállal megnyomva már nem jön belőle vér, akkor már el is zárhatjuk alatta a gázt.

Az egészet turmixgépbe teszem, ízlés szerint fűszerezem, majd simára turmixolom. Fedeles műanyag edénybe töltöm, és néhány percre a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.

Kiflire, zsömlére, kenyérre kenve, paradicsommal, pritamin paprikával tálalom uzsonnára, könnyű vacsorára.

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes
Tojásmentes
Gluténmentes

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media