Májpástétom - kenőmájas
![]() |
Májpástétom Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 25 perc) |
A májkrémek, kenőmájasok választásakor nehéz dolgunk van, ha allergiás csemete van a háznál, hiszen a legtöbb "bolti-készítésű" tartalmaz tejport, így hiába is csorog a gyerkőc nyála, nem szabad ennie belőle. Legyen ezért otthon mindig "házi készítésű" májpástétomunk.
Tudva levő, hogy a legfinomabb a májak közül a libamáj, viszont nem egyszerűen drága, akár készen, akár nyersen. Ezért mi egy kicsit csalunk, és a csirkemájat fogjuk használni, de libazsírban sütjük, így a végeredmény majdnem pont olyan, mintha libamájkrémet készítettünk volna.
Az elkészítés menete:
A libazsírt serpenyőben felolvasztjuk, a megmosott, megtisztított, kockára vágott hagymát megdinsztelem rajta. Pici piros paprikával megszínezem, majd ráteszem a megmosott, felkockázott májdarabogat, és lassan megpirítom őket. Az egész pirítás csak néhány percig tart majd, nem szabad túlságosan kiszárítani a májat. ha sülés közben picit fakanállal megnyomva már nem jön belőle vér, akkor már el is zárhatjuk alatta a gázt.
Az egészet turmixgépbe teszem, ízlés szerint fűszerezem, majd simára turmixolom. Fedeles műanyag edénybe töltöm, és néhány percre a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.
Kiflire, zsömlére, kenyérre kenve, paradicsommal, pritamin paprikával tálalom uzsonnára, könnyű vacsorára.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes Gluténmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!