Csirkepaprikás csirkeszárnyból
![]() |
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A csirkeszárnyakat megmosod, megtisztítod a rajta maradt tollpihéktől, és akár fel is darabolhatod, ha jobban szereted úgy. Van, aki csak összeforgatja a szárnyakat és amolyan kis háromszögeket csinál belőle. Ki, hogy szereti.
A szalonnát felteszem a tűzre. A jól kisült zsíron megpirítom az apróra vágott hagymát és paprikát.
Leveszem a tűzről még rászórom a pirospaprikát, vigyázzunk nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz az ételünk.
Hozzáteszem a csirkeszárnyakat, melynek mind két oldalát megpirítom, majd fedővel lefedve a saját levében párolom tovább.
Ha a csirke elkészült rászórom a lisztet, és egyből hozzá is öntöm a tejfölt és a tejszínt. (Nem mindenki szereti tejszínesen, én pl. tejfölt is csak a végén tálalom hozzá, hogy ha valaki szereti, akkor rátehesse. Ilyenkor is csak egy kis vizet adok hozzá, hogy legyen szaftja bőven, és a lisztet is kihagyom, így nem csak tejmentes, de gluténmentes is lesz az étel.) Jól összekeverem, újraforralom, és még 2-3 percig továbbfőzöm.
Nokedlivel, vagy főtt tésztával tálalom.
Ha valaki a Bakonyi-féle csirkepaprikást szeretné elkészíteni, a hozzávalók ugyanezek csak még tegyen hozzá 25-30 dkg gombát is.
TIPP:
- Úgy szoktam elkészíteni a pörköltöt, hogy jó sok szaftja legyen. Ez a szaft ugyanis a csirkebőrből kifőtt alkotóelemek miatt a hűtőben nagyon szépen megkocsonyásodik, így másnap a gyerekeknek uzsonnára kenyérre tudom kenni, és paprikával, paradicsommal megehetik.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes Gluténmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!