2025. október 01., szerda - Malvin napja

mt

Csirkepaprikás csirkeszárnyból

Csirkepaprikás csirkeszárnyból Hozzávalók:
  • 15 db csirkeszárny,
  • 2-3 db vöröshagyma,
  • 8-10 dkg füstölt szalonna,
  • 1db TV paprika,
  • (2 dl tejföl és tejszín,)
  • 1 tk liszt,
  • ízlés szerint pirospaprika, só.

Az elkészítés menete:

A csirkeszárnyakat megmosod, megtisztítod a rajta maradt tollpihéktől, és akár fel is darabolhatod, ha jobban szereted úgy. Van, aki csak összeforgatja a szárnyakat és amolyan kis háromszögeket csinál belőle. Ki, hogy szereti.

A szalonnát felteszem a tűzre. A jól kisült zsíron megpirítom az apróra vágott hagymát és paprikát.

Leveszem a tűzről még rászórom a pirospaprikát, vigyázzunk nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz az ételünk.

Hozzáteszem a csirkeszárnyakat, melynek mind két oldalát megpirítom, majd fedővel lefedve a saját levében párolom tovább.

Ha a csirke elkészült rászórom a lisztet, és egyből hozzá is öntöm a tejfölt és a tejszínt. (Nem mindenki szereti tejszínesen, én pl. tejfölt is csak a végén tálalom hozzá, hogy ha valaki szereti, akkor rátehesse. Ilyenkor is csak egy kis vizet adok hozzá, hogy legyen szaftja bőven, és a lisztet is kihagyom, így nem csak tejmentes, de gluténmentes is lesz az étel.) Jól összekeverem, újraforralom, és még 2-3 percig továbbfőzöm.

Nokedlivel, vagy főtt tésztával tálalom.

Ha valaki a Bakonyi-féle csirkepaprikást szeretné elkészíteni, a hozzávalók ugyanezek csak még tegyen hozzá 25-30 dkg gombát is.

TIPP:

  • Úgy szoktam elkészíteni a pörköltöt, hogy jó sok szaftja legyen. Ez a szaft ugyanis a csirkebőrből kifőtt alkotóelemek miatt a hűtőben nagyon szépen megkocsonyásodik, így másnap a gyerekeknek uzsonnára kenyérre tudom kenni, és paprikával, paradicsommal megehetik.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes
Tojásmentes
Gluténmentes

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media