Paradicsomos-tejszínes tészta
Paradicsomos-tejszínes tészta Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 25 perc) |
Az elkészítés menete:
Magas falú edényben kevés paprikás rántást készítek (nem kell annyi, mintha főzeléket csinálnál, csak épphogy sűrítse majd a paradicsomlevet). A konzervparadicsomot 2 dl vízzel csomómentesen feloldom, és az addigra kihűlt rántásra öntöm. Alaposan összekeverem, megfűszerezem sóval, petrezselyennel, majorannával. Ici-pici borsot is, és egy gondolatnyi cukrot is adok hozzá.
Az egészet felfőzöm, megvárom, amíg kicsit besűrűsödik, majd hozzáöntöm a 2 dl tejszínt, és bele teszek egy marék reszelt sajtot. Én a parmezánt szeretem bele, de a trappista is megteszi. Addig főzöm, amíg a sajt el nem olvad, és krémessé nem teszi a szószt.
A tésztát kifőzöm, és vagy összekeverem a szósszal, vagy egyszerűen csak tálaláskor egymás mellé öntöm. Friss petrezselymet és a maradék reszelt sajtot szórom a tetejére.
Igen kellemes étel. Akár párolt zöldség mellé, akár egy szelet hús mellé kellemes köret, de magában is fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok!Küldd be hozzánk Te is a kedvenc gyorsreceptedet!
Szólj hozzá Te is a Fórumban!