2024. december 09., hétfő - Natália napja

mt

Paradicsomos-tejszínes tészta

tészta

Paradicsomos-tejszínes tészta

Hozzávalók:

  • 1 doboz sűrített paradicsom,
  • víz,
  • fűszerek (majoranna, paparika, petrezselyem, só, bors, cukor),
  • liszt, olaj a rántáshoz,
  • 2 dl tejszín,
  • 15 dkg reszelt parmezán sajt,
  • makaróni tészta.

(Elkészítési idő: 25 perc)

Az elkészítés menete:

Magas falú edényben kevés paprikás rántást készítek (nem kell annyi, mintha főzeléket csinálnál, csak épphogy sűrítse majd a paradicsomlevet). A konzervparadicsomot 2 dl vízzel csomómentesen feloldom, és az addigra kihűlt rántásra öntöm. Alaposan összekeverem, megfűszerezem sóval, petrezselyennel, majorannával. Ici-pici borsot is, és egy gondolatnyi cukrot is adok hozzá.

Az egészet felfőzöm, megvárom, amíg kicsit besűrűsödik, majd hozzáöntöm a 2 dl tejszínt, és bele teszek egy marék reszelt sajtot. Én a parmezánt szeretem bele, de a trappista is megteszi. Addig főzöm, amíg a sajt el nem olvad, és krémessé nem teszi a szószt.

A tésztát kifőzöm, és vagy összekeverem a szósszal, vagy egyszerűen csak tálaláskor egymás mellé öntöm. Friss petrezselymet és a maradék reszelt sajtot szórom a tetejére.

Igen kellemes étel. Akár párolt zöldség mellé, akár egy szelet hús mellé kellemes köret, de magában is fogyasztható.

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc gyorsreceptedet!

Szólj hozzá Te is a Fórumban!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media