2024. október 12., szombat - Miksa napja

mt

Lasagna - Garfield kedvence

lasagna

Lasagna - Bolognai

Hozzávalók:

  • 1csomag lasagna tésztalap,
  • 50 dkg marha + sertés darálthús vegyesen,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 1 konzerv darabolt paradicsom,
  • ketchup,
  • olaj, vaj,
  • só, bors, oregánó, bazsalikom,
  • reszelt (parmezán) sajt.

    Besamelhez:

  • 7 dl tej,
  • 5 dkg vaj,
  • 5 dkg liszt,
  • só, őrőlt szerecsendió.

(Elkészítési idő: 80-90 perc)

Az elkészítés menete:

Az egyik fej hagymát megmosom, megtisztítom, apró kockákra vágom, és kevés olajon üvegesre pirítom.

A hagymára ráöntöm a paradicsom konzervet, melyet kevés víz hozzáadásával puhára/pürére főzök.

Egy másik edényben, a másik, szintén megmosott, apróra vágott hagymán elkezdem megpirítana a darált húst.

Mikor a hús megpirult, hozzáöntöm a paradicsompürét, ketchupot és a fűszereket. Jól összekeverem, és újra forralom.

Elkészítem a besamel mártást az alábbiak szerint:

A felolvasztott vajhoz folyamatos keverés mellett apránként hozzáteszem a lisztet és a tejet. Vigyázni kell, nehogy csomós legyen.

Kis lángon főzőm. Mikor már sűrű szószt kapok, fűszerezem.

Összeállítom a lasagnat:

Egy magas falú tepsit vagy tűzálló edényt kivajazok és beleöntöm az első réteg besamelt.

Erre ráfektetem a tésztalapokat egy sorban, rá a darált húsos ragunk, majd egy réteg reszelt sajt. Majd újra, besamel, tésztalap, ragu, sajt. Addig folytatjuk a rétegezést még az edény tart. A legfelső tésztarétegre ráöntöm a maradék besamelt, kis vajkockákat teszek rá, és megszórom reszelt sajttal.

Forró sütőbe (50-60 percre) még a sajt szépen megpirul a tetején.

Kockákra vágva tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media