Lasagna - Garfield kedvence
Lasagna - Bolognai Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 80-90 perc) |
Az elkészítés menete:
Az egyik fej hagymát megmosom, megtisztítom, apró kockákra vágom, és kevés olajon üvegesre pirítom.
A hagymára ráöntöm a paradicsom konzervet, melyet kevés víz hozzáadásával puhára/pürére főzök.
Egy másik edényben, a másik, szintén megmosott, apróra vágott hagymán elkezdem megpirítana a darált húst.
Mikor a hús megpirult, hozzáöntöm a paradicsompürét, ketchupot és a fűszereket. Jól összekeverem, és újra forralom.
Elkészítem a besamel mártást az alábbiak szerint:
A felolvasztott vajhoz folyamatos keverés mellett apránként hozzáteszem a lisztet és a tejet. Vigyázni kell, nehogy csomós legyen.
Kis lángon főzőm. Mikor már sűrű szószt kapok, fűszerezem.
Összeállítom a lasagnat:
Egy magas falú tepsit vagy tűzálló edényt kivajazok és beleöntöm az első réteg besamelt.
Erre ráfektetem a tésztalapokat egy sorban, rá a darált húsos ragunk, majd egy réteg reszelt sajt. Majd újra, besamel, tésztalap, ragu, sajt. Addig folytatjuk a rétegezést még az edény tart. A legfelső tésztarétegre ráöntöm a maradék besamelt, kis vajkockákat teszek rá, és megszórom reszelt sajttal.
Forró sütőbe (50-60 percre) még a sajt szépen megpirul a tetején.
Kockákra vágva tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!