2025. május 25., vasárnap - Orbán napja

mt

Kapros halfilé

Kapros Halfilé

Kapros halfilé

Hozzávalók:

  • 1 kg halfilé,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 4 dl főzőtejszín,
  • egy csokor kapor
    (friss, vagy szárított),
  • citromlé ízlés szerint,
  • só, bors,
  • zsemlemorzsa,
  • reszelt sajt.

Az elkészítés menete:

A halfiléket sózom, borsozom, aki szereti pici citromlevet adhat hozzá, és egy kivajazott, közepes méretű tepsibe egymás mellé rakom.

A vöröshagymákat kevés olajon puhára párolom, beleszórom a kaprot majd felöntötm a tejszínnel, felforralom és azonnal leveszem a tűzről.

A tejszínes-kapros mártást a halra borítom, a tetejére pedig zsemlemorzsával elkevert reszelt sajtot szórok.  Nagyjából két marékra való reszelt sajthoz ugyanennyi zsemlemorzsa kell, úgy hogy elfedje a halakat.

200 fokon kb. 15-20 percig sütöm.

Az elkészítési idő összesen kb. 30 perc

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tojásmentes

Jó étvágyat kívánok!

A receptet és a fotót beküldte: Timedli. Köszönet érte!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media