2024. április 20., szombat - Tivadar napja

mt

Tökpuffancs

tökpufi

Tökpuffancs

Hozzávalók:

  • Egy közepes tök,
  • 3 egész tojás,
  • ízlés szerint ételízesítő,
  • 1 sütőpor,
  • 5-6 gerezd fokhagyma reszelve,
  • 1 kávéspohár étolaj,
  • 40 dkg liszt,

(Elkészítési idő: 20-25 perc)

Az elkészítés menete:

Egy közepes tököt alaposan megmosok, lereszelek. A tökreszeléket besózom, és egy órát állni hagyom, mivel sok levet enged. Leöntöm a levét, jól kinyomkodom.

A reszelt tökhöz hozzákeverek 3 egész tojást, ízlés szerint ételízesítőt (pl.Vegetát), 1 sütőport, 5-6 gerezd fokhagymát reszelve, 1 kávéspohár étolajat és 40 dkg lisztet.

Ha még folyósnak látom a masszát, akkor még egy kicsi lisztet adok hozzá.

A masszából forró olajba evőkanállal nagyobb galuskákat szaggatok, 2-3 perc sütés után kész is a tökpufi.

Fogyasztható magában, húsok mellé köretként, ízlés dolga, az én gyerkőceim krumplipürével szeretik.

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes

Jó étvágyat kívánok!

A receptet és a fotót beküldte: Timedli

Köszönet érte!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media