Tökpuffancs
![]() |
Tökpuffancs Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 20-25 perc) |
Az elkészítés menete:
Egy közepes tököt alaposan megmosok, lereszelek. A tökreszeléket besózom, és egy órát állni hagyom, mivel sok levet enged. Leöntöm a levét, jól kinyomkodom.
A reszelt tökhöz hozzákeverek 3 egész tojást, ízlés szerint ételízesítőt (pl.Vegetát), 1 sütőport, 5-6 gerezd fokhagymát reszelve, 1 kávéspohár étolajat és 40 dkg lisztet.
Ha még folyósnak látom a masszát, akkor még egy kicsi lisztet adok hozzá.
A masszából forró olajba evőkanállal nagyobb galuskákat szaggatok, 2-3 perc sütés után kész is a tökpufi.
Fogyasztható magában, húsok mellé köretként, ízlés dolga, az én gyerkőceim krumplipürével szeretik.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes |
Jó étvágyat kívánok!
A receptet és a fotót beküldte: Timedli
Köszönet érte!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!