Sonkás gombás tészta
Sonkás gombás tészta
Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 25 perc) |
Az elkészítés menete:
A megtisztított fokhagymát, fokhagymanyomón áttöröm, kevés vajon serpenyőben megpirítom. Olajon is lehet porítani, ha valaki azzal szeret főzni. (A fokhagymát ne pirítsuk túl, mert megkeseredik.) A megpirított fokhagymára az apró csíkokra vágott sonkát és gombát rátesszük, sóval, borssal ízesítjük. Amikor a gomba levet eresztett felöntöm a tejszínnel, és újraforrásig melegítem. Közben sós vízben kifőzöm a spagetti tésztát is, és a kész mártással összekeverem.
TIPP:
- Ízletes étel, ha tejszín helyett paradicsomos mártással készítjük, akkor alacsonyabb lesz a zsír és kalória tartalma is.
- A tetejére sajt reszelhető, pirítható.
- Kevés majoranna vagy pertezselyemzöld ízletesebbé teszi az ételt.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tojásmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!