Paraszttarhonya
2008-12-28 00:45:35
![]() |
Paraszttarhonya (Elkészítési idő: 25-30 perc) Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk, végül az olajon üvegesre pirítjuk. Ráöntjük a tarhonyát, és együtt tovább pirítjuk, kicsit megbarnítjuk (ki milyen barnán szereti). 1 kávéskanál pirospaprikát keverünk bele, majd felöntjük 2 csésze vízzel, beletesszük a kis kockákra vágott krumplit, a kolbászkarikákat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A virslit felkarikázzuk, és ha már dagadt kicsit a tarhonya akkor hozzáadjuk. Fedő alatt készre pároljuk.
(A mellékelt képen kolbász nélkül csináltam, mert éppen nem volt itthon. Úgy is finom, ízletes. És tényleg gyorsan elkészíthető egytálétel. Kicsi lányom is szereti.)
TIPP:
- Ecetes uborka nagyon ízletes mellé.
A receptet és a fotót beküldte: Nagy Nikolett (Zalaegerszeg)
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!