2025. október 16., csütörtök - Gál napja

mt

Burgonya pire és virsli

burgonya

Burgonya pire és virsli

(Elkészítési idő: 30 perc)

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya,
  • 1 kg virsli (allergiásoknak tejmentesen),
  • 1 kis kanál só,
  • 1 kis kanál vegeta,
  • 1 evőkanál vaj (allergiásoknak tejmentes margarin),
  • 2-2,5 dl tej.

Az elkészítés menete:

A burgonyát megmossuk, megpucoljuk összevagdossuk kockákra, beletesszük egy lábasba, fölöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beletesszük a sót meg a vegetát. 20 percig főzzük! Ezalatt fölteszünk vizet a virslinek. Mikor felforrt, beletesszük a virslit, 5 percig főzzük, majd kivesszük. Mikor megfőtt a burgonya, levesszük a tűzről, leöntjük a vizet róla, ráöntjük a tejet, és a margarint beletesszük. Alaposan összetörjük a krumplit.

TIPP:

  • A virsli bevagdalva, kevés olajon megsütve szebb, a pürébe pedig pirított hagymát tehetűnk, úgy kicsit ízletesebb.

A receptet és a fotót beküldte: Kujundzsity Krisztina (Szabadka)

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes
Tojásmentes
Gluténmentes

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media