Almás pite
![]() |
Almás pite
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A lisztbe elkeverem a sütőport és a vaníliás cukrot, majd belemorzsolom a margarint.
Hozzáadom a cukrot, tejfölt, tojásokat, tojássárgáját. Kézzel jól összegyúrom, majd 2 cipót alakítok ki belőle. 1 órát pihenni hagyom a hűtőben.
A 2 tésztacipót ugyanakkora méretűre nyújtom. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, ráfektetem az első tésztalapot, megszurkálom villával, majd rászórom a durvára tört dióval. Erre szépen egyenletesen elosztom benne az almás tölteléket.
Az almás töltelék így készül: A meghámozott, lereszelt almához hozzáadom a cukrot, a citrom reszelt héját, fahéjat.
Az alma levét kinyomkodva helyezzük a reszelt, cukrozott almát az alsó tésztalapra, majd ráhelyezem a második tészta lapot.
Megszurkálom ezt is villával, majd a tojás sárgájával megkenem, hogy szép arany barnára süljön. Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, majd kis kockákra szeletelem és porcukrozva tálalom!
Jó étvágyat!
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!