Sült alma
![]() |
Sült alma
Hozzávalók:
|
Az egész konyhát finom illatba burkoló, tavasz váró, finom desszert.
Az elkészítés menete:
Megmosom, kicsumázom az almákat. Nem kell meghámozni, mert majd rásül kicsit a héja.
A lekvárba belekeverem a diót és ezt szépen beletöltöm a lyukas almákba, amiket előzőleg beleállítottam egy tűzálló edénybe. Így legalább nem fog szétfolyni a lekváros keverék. Kb. 180 fokon addig sütöm míg az alma héja elkezd "összefonnyadni"- repedezni. Kicsit forgatni is szabad sülés közben.
Ha elkészült, a forró almákat tálra szedem és megszórom a fahéjas porcukorral.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes Gluténmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!