2025. március 25., kedd - Irén, Írisz napja

mt

Sült alma

Sült alma
Sült alma

Hozzávalók:
  • 4-6 db alma (bármilyen fajta, szezontól függően)
  • baracklekvár,
  • darált dió,
  • tálalásnál fahéjas porcukor.

Az egész konyhát finom illatba burkoló, tavasz váró, finom desszert.

Az elkészítés menete:

Megmosom, kicsumázom az almákat. Nem kell meghámozni, mert majd rásül kicsit a héja.

A lekvárba belekeverem a diót és ezt szépen beletöltöm a lyukas almákba, amiket előzőleg beleállítottam egy tűzálló edénybe. Így legalább nem fog szétfolyni a lekváros keverék. Kb. 180 fokon addig sütöm míg az alma héja elkezd "összefonnyadni"- repedezni. Kicsit forgatni is szabad sülés közben.

Ha elkészült, a forró almákat tálra szedem és megszórom a fahéjas porcukorral.

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes
Tojásmentes
Gluténmentes

Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media