2025. március 25., kedd - Irén, Írisz napja

mt

Kakaós csiga

kakaós csiga

Kakaós csiga

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl mandulás rizstej
  • 1 csapott ek. cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csapott ek. tojáspótló por
  • 1 csipet só
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 8 dkg tejmentes, kerek dobozos margarin

A töltelékhez:

  • 2 ek. kakaó
  • 2 ek. cukor
  • 8 dkg tejmentes margarin (kockamargarinból)
Az elkészítés menete:

Az élesztőt a cukrozott rizstejben felfuttatom, és a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztok. Tapasztalatom szerint a tészta készítéséhez a kerek dobozos margarin jobb, mert krémesebb, jobban eldolgozható.

Előfordulhat, hogy a tészta ragadós, nyúlós lesz, ilyenkor 2-3 dkg liszt még bátran hozzáadható.

A tésztát meleg helyen fél órát hagyom kelni. Ez idő alatt a tölteléket elkészítem.

A margarint megolvasztom és a cukrot, és a kakaóport felolvasztom benne. A tésztát téglalap alakúra és egy centi vastagra nyújtom, és a tölteléket rákenem.

Érdemes ekkor egy pár percig állni hagyni, hogy a megolvasztott margarin megdermedjen, mert akkor a feltekerés és darabolás közben nem folyik ki a tésztából.

Egy közepes nagyságú tepsit kizsírozok, kilisztezek, a tésztát feltekerem és ujjnyi vastag karikákat szelek belőle.

A szeleteket a tepsibe fektetem, egymás mellet 1-2 cm-es távolságot hagyva. Közepes lángon 20 perc alatt készre sütöm.

Ízlés szerint rakható bele a kakaó helyett fahéj, dió, vagy dejó is.

Jó étvágyat kívánok!

ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tejmentes
Tojásmentes

Feltöltötte: Adrienn.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media