Kakaós csiga
![]() |
Kakaós csiga Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
Az élesztőt a cukrozott rizstejben felfuttatom, és a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztok. Tapasztalatom szerint a tészta készítéséhez a kerek dobozos margarin jobb, mert krémesebb, jobban eldolgozható.
Előfordulhat, hogy a tészta ragadós, nyúlós lesz, ilyenkor 2-3 dkg liszt még bátran hozzáadható.
A tésztát meleg helyen fél órát hagyom kelni. Ez idő alatt a tölteléket elkészítem.
A margarint megolvasztom és a cukrot, és a kakaóport felolvasztom benne. A tésztát téglalap alakúra és egy centi vastagra nyújtom, és a tölteléket rákenem.
Érdemes ekkor egy pár percig állni hagyni, hogy a megolvasztott margarin megdermedjen, mert akkor a feltekerés és darabolás közben nem folyik ki a tésztából.
Egy közepes nagyságú tepsit kizsírozok, kilisztezek, a tésztát feltekerem és ujjnyi vastag karikákat szelek belőle.
A szeleteket a tepsibe fektetem, egymás mellet 1-2 cm-es távolságot hagyva. Közepes lángon 20 perc alatt készre sütöm.
Ízlés szerint rakható bele a kakaó helyett fahéj, dió, vagy dejó is.
Jó étvágyat kívánok!
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tejmentes Tojásmentes |
Feltöltötte: Adrienn.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!