2025. április 22., kedd - Csilla, Noémi napja

mt

Márton napi fokhagymás libasült

Márton napi fokhagymás libasült
Márton napi fokhagymás libasült

Hozzávalók:
  • 4-5 darab egész libacom,
  • egy nagy marék megtisztított fokhagyma,
  • olaj,
  • só, ételízesítő.

Az elkészítés menete:

A libacombokat megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. A fokhagymát szintén megtisztítjuk és hosszában vékony darabokra vágjuk.

A libacombba egy hegyes késsel kis lyukakat szúrunk (spékelünk) és a vékony fokhagymadarabokat belenyomkodjuk.

A libacombokat egy tepsibe fektetjük egymás mellé. 3-4 kanál olajat 2 ek ételízesítővel összekeverünk, majd jól megkenjük vele a libacombok mindkét oldalát. Mielőtt betennénk a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe, (ha van) pecsenyelevet vagy 1-1,5 dl vizet aláöntünk.

A sütési idő legalább 2 óra. Ezalatt a combokat forgassuk és locsoljuk saját levével.

Burgonyafánkkal, párolt vagy sült zöldséggel tálalom.

Jó étvágyat!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media