Márton napi fokhagymás libasült
![]() |
Márton napi fokhagymás libasült
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A libacombokat megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. A fokhagymát szintén megtisztítjuk és hosszában vékony darabokra vágjuk.
A libacombba egy hegyes késsel kis lyukakat szúrunk (spékelünk) és a vékony fokhagymadarabokat belenyomkodjuk.
A libacombokat egy tepsibe fektetjük egymás mellé. 3-4 kanál olajat 2 ek ételízesítővel összekeverünk, majd jól megkenjük vele a libacombok mindkét oldalát. Mielőtt betennénk a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe, (ha van) pecsenyelevet vagy 1-1,5 dl vizet aláöntünk.
A sütési idő legalább 2 óra. Ezalatt a combokat forgassuk és locsoljuk saját levével.
Burgonyafánkkal, párolt vagy sült zöldséggel tálalom.
Jó étvágyat!
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!