Bárányborda
Bárányborda
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A báránybordákat megtisztítom, levágom a zsírosabb, faggyús részeket. Papírtörlőkendővel leitatom róla a nedvességet és jól befűszerezem a szárított rozmaringgal és a fűszersóval.
Lapos tálba friss rozmaring ágat teszek, ezeket megkenem a zúzott fokhagymával majd ráfektetem a báránybordákat. Olajat öntök rá, hogy teljesen elfedje, majd hűtőbe teszem egy napra pácolódni.
Másnap kevés olajon megpirítom a hús mindkét oldalát Ez körülbelül 8-9 perc.
Majd az elősütött báránybordákat egyenként alufóliába csomagolom és beteszem az előmelegített sütőbe 180-200 fokra még egy 10 percet sülni.
A sütési időtől is függ, hogy mennyire lesz átsülve a hús. Ha valaki angolosan, tehát félig átsülve szereti, annak kevesebb sütési idő kell, aki teljesen átsülve szereti, annak pár perccel több.
Arra kell vigyázni, hogy minél tovább sütőm, annál rágósabb lesz. Kiszárítani ezért nem érdemes.
Tálalásnál párolt zöldséggel vagy akár hagymás burgonyával tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!