Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A hagymát megtisztítom, apróra vágom és egy nagyobb tálba teszem, hozzáadom a rizst, majd a darált húst és a tojást, fűszereket. Az a legegyszerűbb ha kézzel dolgozzuk össze a masszát, majd vizes kézzel, kis gombócot formálok belőle.
Egy nagy mély edényben vizet forralok, és szépen belehelyezem a gombócokat. Lefedem és kis-közepes lángon kb. 1 órát hagyom főni.
Ha már úgy látjuk, hogy megfőttek a gombócok és a rizs is megfőtt benne, akkor kihalászom őket egy tálra.
Egy kis edényben a paradicsompürét kiskanál lisztel kikeverem és beleöntöm a húsgombócok maradék főzőlevébe, a liszt kicsit besűrűsíti a levet így szósz lesz belőle. Visszateszem a gombócokat is az edénybe és óvatosan beleforgatom őket a paradicsomos szószba.
Főtt vagy tört krumplival tálalom. Finom, laktató, a gyerekek kedvence!
Jó étvágyat!
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!