2024. október 12., szombat - Miksa napja

mt

Paradicsomos húsgombóc

Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:
  • fél kiló darált hús (marha vagy sertés de lehet vegyesen is),
  • 1 db vöröshagyma,
  • 2 doboz paradicsompüré,
  • 1 db tojás,
  • 1 bögre rizs,
  • só, bors, ételízesítő,
  • 1 db húsleveskocka.

Az elkészítés menete:

A hagymát megtisztítom, apróra vágom és egy nagyobb tálba teszem, hozzáadom a rizst, majd a darált húst és a tojást, fűszereket. Az a legegyszerűbb ha kézzel dolgozzuk össze a masszát, majd vizes kézzel, kis gombócot formálok belőle.

Egy nagy mély edényben vizet forralok, és szépen belehelyezem a gombócokat. Lefedem és kis-közepes lángon kb. 1 órát hagyom főni.

Ha már úgy látjuk, hogy megfőttek a gombócok és a rizs is megfőtt benne, akkor kihalászom őket egy tálra.

Egy kis edényben a paradicsompürét kiskanál lisztel kikeverem és beleöntöm a húsgombócok maradék főzőlevébe, a liszt kicsit besűrűsíti a levet így szósz lesz belőle. Visszateszem a gombócokat is az edénybe és óvatosan beleforgatom őket a paradicsomos szószba.

Főtt vagy tört krumplival tálalom. Finom, laktató, a gyerekek kedvence!

Jó étvágyat!

Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media