Tökfőzelék
Tökfőzelék
Hozzávalók:
|
Ne húzzuk a szánkat ha meghalljuk, hogy tökfőzelék! Inkább készítsük el nagyon finomra! :)
Az elkészítés menete:
A tököt megmosom, meghámozom, kettévágom, majd a magjait egy kanál segítségével kikaparom.
Nagy lyukú reszelővel lereszelem, egy külön tálba teszem, megsózom és 15 percig állni hagyom. Addig a hagymát is megtisztítom és apró kockákra vágom.
Egy edényben kevés olajon elkezdem megpirítani a hagymát és az apróra vágott kapor felét.
Hozzáadom a kinyomkodott, átmosott, reszelt tököt, és felöntöm 6-7 dl vízzel.
Beledobom a leveskockát, felforralom, majd lassú tűzön puhára főzőm.
Egy kis tálban a lisztet simára keverem a tejföllel, és hozzáadom a tökhöz, azaz behabarom. Jól összekeverem, és újra felforralom.
Ízesítem sóval (esetleg cukorral), pici ecettel, és hozzáadom a nyers kapor másik felét.
Tálalásnál kis tejföllel a tetején tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Feltöltötte: BettyBlue. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!